Ален мак цъфти в полето - ЧХГ е до небето. ~бебеправене 418~

• 29 720
  • 857
  •   1
Отговори
# 705
  • София
последните две години научих наизуст пътя до Св. Мина - и молитва ми е чел попа, и писно с желание сме пускали - и преписано и собственоръчно измислено....
аз пък сънувал положителни тестове Grinning нечакам на 9ти /неочаквам да ми се случи съня обаче/

# 706
  • София
Боже аз какви неща сънувам... спазвам на баба ми техниката, не го разказваш до обяд, отиваш и го казваш в тоалетната съня, да заминава там с водата ахаха. Не го казвам де, ама си го мисля Simple Smile

# 707
Fayona, радвам се, че при теб е спряло зацапването! Аз сега влизам във втория 12 г. С + 1 ден. Бебето върви със седмица напред.

Одри, нямам проблем с прогестерона. Преди бях на схема с Дуфастон и много добре се чувствах. Сега пак така с утрогестана. Явно си имам нужда от него и ми действа добре. АГ каза, че започваме да го спираме по схема.

Скрит текст:
По повод вярата - аз съм вярваща, но не вярвам в силата на места, църкви, чешми или предмети. Чета Библията и се моля само на Бог. В Библията има истории за всякакви житейски ситуации, решения, намиране на партньор, безплодие, как да вземеш правилно решение, приятелство, предателство и тн.  В живота си съм имала доста ситуации, в които е правил невъзможното в живота ми и е подреждал нещата така, че да работят по най-добрия начин за мен. Често разбира се, в ситуацията изобщо не се е усещало така. Напротив! Преди да срещна ММ например, който превъзхожда в пъти всякакви момчета, които съм харесвала бях 4 години сама. Не ставаше и не ставаше, а всички живот си живееха в студентството с гаджета, а аз скитах самотна по света и у нас. Постоянно ме харесваха хора, които не харесвах и обратното харесвах такива, които не проявяваха интерес към мен. И така 4-5 от уж най-хубавите ми години. Когато срещнах ММ си бях казала, че ще взема правилното според вярата ми решение да се омъжа преди да заживеем заедно и имаме деца. Когато и те не идваха, започнах да търся причините, но в един момент се сетих за всичко, което ми се е случвало преди и си казах, че ще изчакам Бог да ми даде, когато той реши и ако изобщо реши. Не бях готова на друго, признавам си. Вярвам, че всеки си има път. И решението да оставиш мечтата си за дете в Божията ръка и да кажеш “Не моята воля, а Твоята да бъде” не беше лесно. Другият път някои много добре го знаят и са го отъпкали. Той е още по трънлив и пълен с изпитания и изисква много сила. Сега от перспективата на времето вярвам, че Господ никого не иска да лиши от благословение (дете) и вижда усилията и вярата и надеждата на всеки, който е тръгнал до бебеправи с една камара проблеми и ще даде на всяка двойка! Мнението ми сега, е че без значение с процедури, добавки, инсеминации, естествени опити и какво ли още не във всяко едно начинание се изисква мъничко вяра, че в края на деня, дори и да сме направили всичко правилно и да сме спазили всички планове А и Б, Той е който вдъхва жизненото дихание на нашите ембриончета и ги пази и ги прави да растат. Това е моя опит с вярата. Надявам се никой да не ме разбере погрешно. Моля се за всяко момиче тук! Имайте вяра - ще стане!

# 708
Lygia, толкова добре написа частта с вярата, че се просълзих направо. Наистина имаме нужда от вяра, положително мислене, за да се случат нещата.
Аз относно Бог също обичам във вкъщи да си имаме " комуникация" тaка да се изразя, тъй като аз не казвам молитви, а по скоро си "говорим". Това е най-правилния начин за мен и така се чувствам най-добре. Но обичам и да посещавам такива места, сега от както бебеправим не съм ходила, но преди съм била на Кръстова гора и наистина има енергия там. Толкова зареден се чувстваш, може би защото е и много красиво и е пълно с приятни хора, но обичам да ходя там.

Аз, ако броя размера на фоликула( на 26.07 - 17 мм) и моите неразположения смятам,че овулацията ми беше на 29.07 и мисля че съм 9 дни след О, този път хем трябва да знам от рано, за да започна АП, хем искам да не се натоварвам и разочаровам , та съм решила да чакам до петък... дано да издържа, че аз съм от най-рано тестващите се и като нищо ще почна от утре да се чудя има ли нещо няма ли... Искам този път да си го спестя това.

# 709
  • София
аз усещах О около 26ти, тогава се и отчетохме, по календарче трябва да ми дойде на 9ти, а от утре ще имаме и гости - та или ще се изкуша и утре ще препишкам нещо /макар да ми е ясно, че ще е отрицателно/ или ще взема да се въздържа и да си чакам цикъл. Нямам никакви симптоми - ама за мен не са и нужни напоследък ми идва с гръм и трясък.. дет се вика едни гърди поне да се променяха, а то йок....пък и онова неабсорбирано жълто тяло знам ли какво може да с е случило с О.... абе.... Божа работа!

# 710
След няколко месеца опити (когато се борихме за първо дете), бях казала на ММ какви са препоръките и че след година опити е добре да се почне с изследванията и за двамата. Също ви бях разказвала, че лекар, не гинеколог, ми беше казал, че като си знаем, че имаме проблем не трябва да чакаме и това също го бях споделила с мъжа си. Така че някъде след 10м опити той сам си записа час за спермограма, даже ме изненада, защото не ми беше казал, че е решил да ходи. Сега го направи с нежелание, но се съгласи по-лесно отколкото очаквах.

За вярата, в какво и да е, в скрит текст. Знам, че вероятно написаното от мен няма да резонира с повечето от вас, но това е моето усещане:
Скрит текст:
Навремето бях вярваща, бих казала и религиозна. Ходих на неделно училище като малка, занимавах се с иконопис в тийнейджърските си години, обиколила съм доста манастири. После започнаха да ми се случват гадно след гадно нещо. След като гледах 5 години как близък за мен човек гасне заради рак, и то набожен, вярващ човек, нещо в мен се счупи. Спрях да се моля, спрях да ходя на църква. След като загубихме бебето, свалихме от шкафовете и стените всички икони, които имахме. Просто и двамата с мъжа ми решихме, че ако има висша сила, която допуска това, ние не искаме да имаме нищо общо с нея.
За астрологията - преди четях разни хороскопи, но по-скоро за забавление. Сега слушаме само хороскопа на Митко Павлов по magicFM сутрин като караме детето на ясла, че ни казва дали да правим секс и да се подстригваме Smile
Като цяло съм атеист във всяко едно отношение.

По друга тема - прегледа ми мина. Първоначална лекаря предположи, че може да е имало овулация въпреки дуфастона, да е почнал да се отделя прогестерон и да е станало мазало. Имам по един голям фоликул във всеки яйчник (предполагаеми ЗФ и жълто тяло) и много задържана кръв в матката. Пуснаха ми прогестерон, естрадиол и ЧХГ (за всеки случаи, защото историята познавала всякакви случаи). Бременна не съм и прогестерона ми е нисък. Продължавам естрофем, включвам и циглогест и чакам нов цикъл (ако този спре въобще), с който се надяваме, че всичко задържано ще се изчисти. Със сигурност няма да правим биопсии този месец и трансфера ни явно пак няма да се случи в идните месец-два.
Каръщината ми пак работи с пълна сила...

# 711
2402 съжалявам, пожелавам ти кураж когато си мислим, че всичко върви наопъки и защо на нас ни се случва то със сигурност, някой ден ще дойде правилният момент. Всичко това но учи на търпение знам, че е трудно не се отказвай. 😊

Шантал и аз си мислех, че моят тест ще бъде отрицателен даже ММ ме беше накарал да препикая един пък то взе че излезе положителен, въпреки че преди това си правих ранен и беше - 😂. Изобщо не го очаквах признавам си бях скептично настроена за тази терапия. Иначе за гостите не ги мисли не си длъжна да даваш обяснения, освен ако не са ви рода по може, аз едно нещо научих колкото по малко хора знаят, толкова по добре. 😉

Файона🍀🍀🍀🍀

# 712
И вече имам час за преглед на 16 август. Не успях да се вредя за по-ранен. Но дотогава ще трябва да се види всичко. Ако успея да уредя нещо по-рано ще е чист късмет.
Много ми е трудно да крия. Не знам на кого как и кога да кажа.
Когато започна да ми става лошо на почивката ММ ми каза, да не влизам в менопауза 🙈 Тези мъже нищо не разбират

# 713
  • гр. София
За ММ беше голям шок на първата спермограма в клиниката като не успя да отдели материал, и излезе на регистратура и там девойките на висок глас: "Ама не се притеснявайте, разходете се малко и елате отново, тя стаичката ви чака..." Изключително непрофесионално, а отпред пълно с хора.  От тогава материала го отделяме в нас и имам не един и два фиша за превишена скорост, ама....
За вярата - говорим си понякога с Господ, или поне аз му говоря, вярвам в него, на 100%, просто не знам дали е достатъчно силно, за да  ме чуе винаги. Говоря си и с татко, той си отиде преди почти три години. Иска ми се да вярвам, че ме чува...
Иначе днес ми е шести ден след трансфер на ранен бластоцист. Този път за разлика от миналите два пъти не чуствам нищо, освен леко замайване понякога, нямам лека температура, нямам чуствителни гърди, нямам и запек от прогестерона даже. Онзи ден май имах леки кървави нишки на хартията в тоалетната. Почва ме от снощи ПМС болки, ама леки, и се чудя да ги търпя ли, или да ударя 1 но шпа. Ходих на контрола на прогестерон сутринта, нарочно в клиниката, че като се знам, ако бях отишла в друга лаборатория щях и ЧХГ да пусна, а знам че е рано. Решила съм - ще си чакам чинно кръвния в Петък. Много, много искам вече да се е получило и направо изпадам в ужасен страх ако отново не е....

# 714
Petufin, Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover стискам палци и много късмет и положителна енергия пращам мисловно към теб.

# 715
petifun, стиснати палчета и от мен! Според мен но-шпа няма да ти навреди. Аз и при двата трансфера имах назначен но-шпа за 7 дни профилактично.

# 716
  • София
Минзухарче, рода са, но с ММ сме решили да казваме само в краен случай - колкото по-малко се знае толкова по-добре...

Петифунче - стискам палци и на краката даже....

# 717
  • София
естествено че можеш но шпа, мен даже след трансфер ми бяха изписали 3Х2, за да е спокойна матката при имплантация

# 718
И аз сънувах...че имаме второ момиче и се казва Теодора ...Боже никога не сме мислили за това име като цяло с Т нямаме никой,говорили сме за имена ако е мъжко е ясно още от преди си чака ред 😁 ама за женско второ как ще се разберем нз  ...🫣😁
За Моника нямахме чужденки и двамата го харесахме от раз

# 719
Ден 38 (ужас) от цикъла
Изобщо не разбрах как станаха толкова дни,цикъла го няма
Повторен тест за прогестерон така и не пуснах,иначе чинно се отчитахме през ден два да речем 
Наваксваме от времето през март април когато бях скована
В този ред на мисли,днес съм решила на всяка цена да отида за трето мнение при ортопед. Интуицията ми подсказва,че трябва, въпреки,че по скоро ме боли кръста повече отколкото крак
Запазих първия свободен час за днес следобед, но мислите ми препускат насам натам
Бих искала понякога да съм телевизор и просто да изключвам
Има ли тук др момичета с спкя да кажат имат ли проблем с окосмяването по лицето,или тая каръщина само на мен се е паднала ...

Общи условия

Активация на акаунт