WIZZAIR - 45

• 46 410
  • 782
  •   1
Отговори
# 135
нетечни храни може да носите колкото искате
А само в ръчния багаж ли трябва да са прибрани?

където искате, ако са в чекирания няма как да ги позвате на борда
в чекирания багаж ограничения за течности няма

# 136
  • София
Здравейте, освен разрешения безплатен ръчен багаж, имам малка дамска чантичка.
Приготви си 60 - 70Е за доплащане на допълнителната чантичка.
Може и да не се наложи, но ....
Детето също има право на 1 безплатен багаж с определените размери.
Там може да му сложиш храната.
Хубаво е да има бонбони за смукане при излитане и кацане за детето. Може да са му в джобовете, но с уговорка да не ги изяде преди качване на борда.

# 137
  • Пловдив
Здравейте! Да попитам тези, които са ползвали автоматичното чекиране. След като се плати услугата тогава ли трябва да се въведат данити от личните карти/паспортите?

# 138
А каква е цената на надхвърлен багаж. Ако се окаже, че багажът ни е с 2 кг над купения чекиран. На килограм ли се доплаща или как? Има ли кантар, на който можем предварително да го измерим колко тежи-някакъв общ
за летището.

€13 на килограм + €5 летищна такса. Може да използвате кантар на някое от празните гишета.

# 139
Здравейте! Да попитам тези, които са ползвали автоматичното чекиране. След като се плати услугата тогава ли трябва да се въведат данити от личните карти/паспортите?
Аз закупих автоматичното чекиране още със закупуването на билета. Мисля, че още преди да приключа резервацията или веднага след нея ми поиска данните за пътниците и повече не се занимавах. Получих бордните карти около 48 часа преди всеки полет. Но беше през април, май после направиха чекирането без места 24 часа преди полет, така че сега може да е и 24 ч, вижте в сайта какво пише.

# 140
  • Пловдив
Аз закупих автоматичното чекиране още със закупуването на билета. Мисля, че още преди да приключа резервацията или веднага след нея ми поиска данните за пътниците и повече не се занимавах. Получих бордните карти около 48 часа преди всеки полет. Но беше през април, май после направиха чекирането без места 24 часа преди полет, така че сега може да е и 24 ч, вижте в сайта какво пише.

Благодаря за споделената информация !🌞 Когато купувах билетите не съм попълвала нищо освен имената на пътуващите и рождената дата на детето. Вече добавих автоматичното чекиране и след като платих в профила ми към Wizz air ми се изискваше да попълня данните от документите , с които ще пътуваме. При Вас това е станало веднага, защото едновременно сте си прибавили автоматичното чекиране при купуването на билетите .

# 141
Въпрос за уиз картата отново... Днеска сме 10-о число, посочила съм падежна дата днеска. Кога и как трябва да получа уведомление за погасяване? Искам час по-скоро да погася похарченото от кредита. Предварително не може да се погасява? В приложението ДСКсмарт получавате ли нотификация?

И да спомена как успях да се набутам с картата... Joy Отивам аз с убеждението, че ще си платя в магазина на постерминала, взела съм си само уиз картата с мен... Е, добре, стигам до касата и ми казват "нямаме пост-терминал", но ей там отсреща има банкомат... Викам си няма начин, трябва да си платя покупката... Отидох на банкомат на ДСК, изтеглих първо 100 лв и след това си казах имам да минавам през още един магазин, ако и там нямам пари в брой... Сложих повторно картата, изтеглих още 50 лв. След половин час се сещам аз да си видя ДСК смарт, дали всичко е точно. И какво да видя... На 100 лв 7 лв такса, на 50 лв - 5 лв такса. Dizzy Face Та, така се научих, че от кредитна карта не се тегли. Sweat Smile

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 17:19 от amy_nka

# 142
  • София
И моята карта е със зануляване на 10-ти. Утре или в други ден  след 10 ч. ще получа смс колко е цялата сума за погасяване или минималната, до кога е срока. Вече втора година така правят.
amy_nka, елементарно е - от кредитна карта не е изгодно да се теглят пари. С нея само се плащат стоки и услуги. Таксите са упоменати в сайта, приложението и договора. Нищо, научила си нещо ново и вече ще знаеш. За всеки урок се плаща понякакъв начин.

# 143
Може да се погасява по всяко време. Даже може да се надхвърля лимита, ако ще ползвате картата за по-голямо плащане. Аз ползвам по този начин wizz картата само като транзитна. Отделно слагам нисък дневен лимит, за да не стане някоя беля.

# 144
Абсолютно подкрепям, аз си погасявам сумите почти веднага след използване, просто плащанията ми минават нарочно през нея, за да ми се трупат точки...
В ДСК  директ  се вижда сумата за погасяване

ако няма човек в момента пари да си погасява безлихвено сумата това прибягва до минимална сума за погасяване.., но имайте предвид, че това са лихви.., които не бихте имали, ако си погасявате сами сумите *веднага*, може да го правите по 100 пъти на ден Sunglasses, ако имате толкова плащания и лимити Wink

аз също съм си надвнасяла сума, за да може да мине по-голямо плащане, не забравяйте в такива случаи да си оправяте и дневните лимити Wink /между другото ми се обадиха тогава от ДСК, което адмирирам, да потвърдя, че наистина искам това плащане, въпреки, че въвеждах и статичен пин и там каквото още беше/

и също си държа една определена сума като дневен лимит и само ако ми трябва нещо по-различно тогава оправям, на другия ден връщам моя си определен лимит

# 145
винаги може да внесете още пари по картата, така си вдигате разполагаемия лимит, ако не друго
теглене на кеш от кредитна карта е само за спешни случаи, и ви препоръчвам да ги внесете обратно по-бързо. Не знам дали ДСК картата е такава, но понякога при сумите изтеглени кеш лихва започва да тече веднага, а не след падежа.
Погасявайте винаги цялата дължима сума, не минималната. Иначе лихвата е голяма.

Викам си няма начин, трябва да си платя покупката...

e чак пък толкова... Случвало ми се е да се отказвам от покупка, защото няма с какво да си платя, оставил съм си портфейла в другите панталони например...
който е разсеян ходи два пъти

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 19:08 от neuromancer

# 146
О, благодаря ви за указанията. Аз пък си мислех, че трябва да чакам въпросното 10-о число и уведомление, за да си преведа парите. Сега ме наплашихте, че може да имам лихва върху изтегленото от банкомата, а... Sweat Smile Чакам с нетърпение да дойде заветния смс, да видя какво имам за погасяване...
За слезващия период ще коригирам и лимита на по-малък. Веднага се отразява промяната, нали?

# 147
Не съм сигурен за лихвата, трябва да проверите, тия неща зависят от банката, а аз карта на ДСК не съм имал. Няма нужда да коригирате лимита, просто внимавате какво харчите. Иначе все ще се случи да ви потрябва, а да нямате.

# 148
Надвнасяйте или своевременно погасявайте и не теглете от банкомат с кредитна карта. Това е възможно най-скъпият кредит.

# 149
О, благодаря ви за указанията. Аз пък си мислех, че трябва да чакам въпросното 10-о число и уведомление, за да си преведа парите. Сега ме наплашихте, че може да имам лихва върху изтегленото от банкомата, а... Sweat Smile Чакам с нетърпение да дойде заветния смс, да видя какво имам за погасяване...
За слезващия период ще коригирам и лимита на по-малък. Веднага се отразява промяната, нали?
Активирайте си дск директ, за да следите и контролирате в реално време сметките си в ДСК. Лимитът може да се отрази и промени за секунди. Не е нужно да се чака падежа. Лимитът е нужен, за да не станете жертва на кражби.

Мисля, че получаването на акаунт за онлайн банкирането става само физически в офис, но проверете. Поне преди беше така.

Общи условия

Активация на акаунт