244-та лятно-ваканционна, морско-гореща и много лежерна немска тема

• 33 084
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
Sephora,
Ако е към мен. Аз имам допълнителна зъбна застраховка. Благодаря.
предстои ме ровене за такава застраховка и постоянно отлагам...

# 421
Кои застрохователи предлагат застраховка на зъби за 14€?
Аз като съм търсила по малко от 40€ на месец не ми излиза.

А относно покриването на разходи от лечение в БГ при мен се получи, аз имах план тук в Германия, обадих се в касата казах, че искам да направя лечението в бг, дадоха ми една бланка(план за лечение в европейски стандарт) аз я пратих  онлайн в бг, попълниха я и след това двата плана ги пратих на касата, одобриха я и получих писмо, че поемат разходите до.....сума.
След това им изпратих всички фактурите и си получих парите.

# 422
Много тежко е положението след бедствието. Горките хора.
Искам да вярвам, че страната върви в положителна посока, но май се оказва, че е епизодично.
Последната статия в немски вестник за Бг (на която попаднах) беше за случая с момичето, съдийката и протестите 😑 И редовно за избори и правителства. Тези смЕни не допринасят за стабилност и действия в дългосрочен план, за съжаление.
Ааа, бяха писали през зимата за Банско, за чужденци, които почти си живеят там и работят дистанционно в тамошен  working space, а вечер - вечерят някъде и играят настолни игри.

Ех, Витоша! Алеко препоръчвам - там е разработено - приятно: зиме ски училища, лете зелени училища, лифт работи, заведение (малко тип като отпреди, но ремонтирано).

Зъбна застраховка за 14 Е се съмнявам да има или само basic. Споменатата може би е сключена преди доста (15+ ?) години.
Рейна, сравнявай с порталите, ивформирай се и сключвай, че и с възрастта по-евтини не стават.

Бибит, споменатият велосипедист като шофьор щеше да паркира на лентата за колелета и пак да размахва пръста.

Желая добър петък,
днес започва уикенда!!!

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 07:38 от Ида

# 423
Така е с възрастта все по-скъпи стават застраховките.

# 424
Моята зъбна е за около 23 евро.

# 425
Ида на Алеко ходим често и този път решихме да се разходим до Златните и тв кулата. Сега проверих и в букинг дават стаи в хотел Копитото. А аз не успях да мина по улицата защото стигнах до знах затворена улица и влизането забранено . И се върнах на обратно.
А иначе има периоди на подобрение и влошение. В момента не виждам подобрение . По-скоро ми се струва малко като завръщане към мутренските години със строежи на забранени места от спец. хора и с престрелки и то в парковете като Витоша и също с разни компромати по тв кой мутрьо и как бил си поръчал и сглобил правителство и разните му опровержения. Както някой бг. политик беше казал - когато държавата е слаба мафията е силна. А е слаба явно и съюзите в които членуваме си имат проблеми и световно също и всичко това си е човешко дело, не са ни нападнали марсианците .
Аз за тази зъбна не я плащам . Като си пресметна 23 х 12 и това ми прави  доплащане за 1 коронка на година ... ако изобщо. Аз си поддържам зъбите и имам за сега по 1 коронка на 10 г. за последните 20 г. и повече не .  Т.е. аз ако за тези 25 г. плащах тази застраховка щях да си изплатя колкото за коронки за почти  всичките зъби  ? Или нещо не мога да смятам ?

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 09:43 от bella-ciao

# 426
В моят град в Бг има вече две, три игрални зали..строят се още. Един от признаците за западане на обществото било това, вървежни стават такива зали. Хората нямат пари.

# 427
То в БГ явно се обира тази прослойка, но в Германия ако прочета „Es gibt acht Lehrstühle für Kernforschung, aber 173 Lehrstühle für Genderforschung“ ... и ми се струва че се удря по съвсем друга прослойка.

# 428
За зъбна застраховка от 14 евро цената може да бъде такава, ако с сключи още при навършени пълнолетие и в зависимост от състоянието на зъбната структура.
За трагедията в България мога да кажа, че народът продължава да спи и да не вижда как природата си отмъщава за безразборното строителство и безумната сеч, неглижирането на поддръжката на язовири и инфраструктура и безхаберието на пишман политици, вкарани в разни схеми за печалби.

# 429
  • Germany
Бела, доплащането, което трябваше да направя за една коронка беше 700евро. Цялата сума беше над 900 Евро. Отказах, разбира се. То по евтино ще ми излезе да си ида до БГ и то със самолет. Това, без да има нужда от лечение на зъба, само коронка.

# 430
Мини, точно заради тези цени предпочетох да отида при моя съученик в Стара Загора и да ми направи мостовете, които отлагах вече няколко години. За 1 мост с 2 корони и два заместени зъба платих 500 лв.
Аз съм решила да пиша до здравната каса възражение срещу отхвърлянето на фактурата ми. Едно сравнение на цените просто трябва да им отвори очите.

# 431
Вечерница  първо попитай за основанието им за да ти е добро опровержението.
Мони явно са се качили ценитео, но 23x12 = 276 . Ако не правиш всяка година коронка ... за 3 години плащане на застраховка то ти си си почти платила доплащането от 900 . А ако не ти се наложи на 3г. защото си поддържаш зъбите , а по-рядко ? Аз не намирам ползата от тази застраховка за себе си и гледам редовно зъбите  . Така съм си измислила плана за себе си.
А ако на някой друго му изнася - ок.

# 432
Сметката ти за зъбната застр. е като цяло правилна, Бела, но всеки си знае зъбите и предисторията. Ако се сключи и не се ползва, може да се прекъсне. Аз лично май съм в минус, но предпочитам да я имам заради първото ми изречение.

Копитото и спомените: представих си още от разказа ти как те е боднало в сърцето.

# 433
Ако я прекъснеш без да правиш нищо си в още по-голям минус. Но застраховката я разбирам като нещо за големи суми и щети. А не дай ми на ти  с малки разлики в сумите. Т.е. ако има много работа - ок. Но ако имаш много щета не ти ли вдигат вноската?
Да, това с копитото беше много отрезвяващо. Да не повярваш да ти запре някой място, където преди си се разхождал и си сядал на ресторант с родителите си . А сърбите не знам ползват ли тяхната кула Авала за телевизионна, но наоколо е място за разходка и пикници и може да се гледа от кулата и да се разхождаш около нея. Аз си мислих , че и при нас ще е така и водя децата ... а то надписи въоръжена охрана , затворени улици ... никакви табели, дупки като кратери и изобщо посланието е , че не те искат там . Но имаше и други хора , които тръгваха от паркинги наоколо  по хижи и маршрути. Има страхотни гледки. Има една панорамна над кулата и софия и пътя в отбивката кара по едно било ... много красиво.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 13:55 от bella-ciao

# 434
  • Germany
Така е, Бела. И според мен не си заслужава тази застраховка.

Общи условия

Активация на акаунт