Отговори
# 525
ToniShu и моите венци кървят при всяко миене на зъбите, ядене на ябълка или кихане/ бърсане на нос. Почистих зъбния камък още в първите седмици на бременността, тъй като положението беше просто нетърпимо, помогна малко, но пак си кървят. Докторката ми препоръча Eludril, аз си взех за чувствителни венци една розова на тази марка… файда да не казвам никаква ама не смея да спра да я ползвам, че да не стане по-зле 😅 ако някой сподели някоя по-ефикасна паста/ вода или каквото и да е и аз ще съм много благодарна 😇

# 526
  • София
Дар, ето линк, като уточнявам пак, че аз не съм генетик и само споделям какво виждам и каквото мога да проверя сама. Така или иначе, не знам да има по-точен метод от НИПТ за установяване на генетични отклонения толкова рано. Моят показваше просто Negative, няма никакво място за съмнение какво ти казват с резултата (мога да снимам, ако е от интерес).

Бла, аз съм ползвала Елудрил и доста добре ми действаше, но откакто съм бременна, 1-2 пъти само съм се изплакнала с Parodont active (че такава имам) и не смея повече... От пастите най-добре ми се отрази на Sensodine Sensitivity & Gum, но и за пастата ще трябва да питам зъболекаря. Сега имам Лакалут и явно не върши работа в момента.

# 527
Като сме на тема зъболекари- Вчера отивам при моя зъболекар и разпозна,че съм бременна.😀Вика разхубавила си се, бременните жени и имат различно излъчване. Почнах да се чудя дали вече не съм напълняла в повечко,че да си личи. Иначе това за излъчването съм го чувала ама дали е така наистина.
Но отказа да ми направи пломбата сега, каза в началото на 5ти месец да отида и ме предупреди за кървенето на венците,че може да се случи.

# 528
Да,кървенето се случва при голяма част от бременните,заради хормоните се получава хипертрофия на венците и се възпаляват.След раждането минава.

# 529
  • София
Здравейте, Момичета Simple Smile
Толкова много сте изписали, че чета вече 30 мин. да наваксам.
Аз се поизгубих малко, че бяхме на къщата с мъжа ми и детето, а там баби, дядовци....кипи живота и нямах много време да пиша. Да се отчета, че миналата седмица най-накрая се записах на ЖК в Надежда (голямо чакане падна, но си заслужава). Прегледаха ме, вписаха ме, пуснаха ми кръв и урина (всичко точно там), микробиология (за мое учудване всичко чисто) и цитонамазка (за нея ще почакам, че резултатите излизат по-късно). Пуснах и пренатален за всеки случей, понеже съм на почти 38 и искахме с АГ да се презастраховахме, че БХС беше на ръба. Резултатите вчера бяха готови и ми звъннаха, че всичко е ок и чакаме Y хромозома Joy знаех си, че ще е мъж Blue Heart

mlqs не се притеснявай, резултатите на жени след 35 са доста стряскащи....моята АГ предупреди, че може да излязат глупости. Пусни един пренатален да се успокоиш.

За ниската плацента - трябва си пазене, но не и да лежим по цял ден Wink По-скоро да внимаваме и да не вдигаме тежко. Моята е ниска и задна, като на последния преглед беше тръгнала да се качва (в 14+6 г.с. съм към днешна дата).....много искам да се вдигне и да си родя нормално, че съм голямо шубе и умирам от страх от ножове и операции Hands Pray

За кървенето на венците - още не са ме почнали, но с миналата бременност много ми помогна паста за зъби Bilka Parodont (една мама с трета бременност ни светна тогава и цялата група забравихме за този проблем).

# 530
  • София
Kriss, хайде, ако обичаш, с всичката тази полезна информация повече да не зачезваш така, а? Stuck Out Tongue Благодаря за инфото за плацентата и за венците!
И да не забравиш да отчетеш младежа в анкетата - гледам, че момичетата ни настигат Heart

# 531
Аз от днес мисля,че усетих някакви движения,като потрепвания и бълбукане.АГ каза,че със задна плацента ще усетя по-рано и че вече може да започна да усещам бълбукане,ама аз не вярвах,че чак толкова рано е възможно,в 14+2 съм,по УЗ върви с 1 седмица напред.Не прилича на къркорене на черва или нещо подобно,а си е точно както усещах първата ми дъщеря.Верно,че беше преди 7 години и съм позабравила,ама сега като го усетих и беше същото.С нея тогава бях с предна плацента и я усетих за първи път в 20 седмица,пък и тогава ми беше за първи път и не знаех какво точно да усещам.АГ каза,че към 17-та седмица ще усетя вече по-осезаеми движения и ритници,та затова чак не мога да повярвам,че усещам нещо.Даже сега докато пиша и ме "сръга" пак Grinning Ама тя вчера на прегледа толкова яко шаваше,не се спря,не даваше да я премерят.Мъжа ми вика-"Ще я правим спортистка" Grinning

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 18:16 от nieves85

# 532
Чух се с АГ умерен ми бил риска, но ще пуснем пренатален 😀
Благодаря че ме изтърпяхте и успокоявахте 🤓
В петък се надявам нашето диване да позволи да се види хубаво главичката, че нали сме много мръдливи 🤣

# 533
Дар, ето линк, като уточнявам пак, че аз не съм генетик и само споделям какво виждам и каквото мога да проверя сама. Така или иначе, не знам да има по-точен метод от НИПТ за установяване на генетични отклонения толкова рано. Моят показваше просто Negative, няма никакво място за съмнение какво ти казват с резултата (мога да снимам, ако е от интерес).

Бла, аз съм ползвала Елудрил и доста добре ми действаше, но откакто съм бременна, 1-2 пъти само съм се изплакнала с Parodont active (че такава имам) и не смея повече... От пастите най-добре ми се отрази на Sensodine Sensitivity & Gum, но и за пастата ще трябва да питам зъболекаря. Сега имам Лакалут и явно не върши работа в момента.
Благодаря! Влезнах да чета! И да ако може да качиш как излеждат.

# 534
  • София
На мен преди време за кървящите венци много ми помогна това да сменя четката за зъби с мека таква, мисля че беше на Астера пародонт актив. Аз днес също минах ФМ, ама ми казаха, че ще ми пратят амбулаторния лист, като излезе и БХС, но аз така или иначе направих неинвазивен пренаталлен, така че съм спокойна вече. Казаха, че плацентата била предна и ниска, видях какво пише в интернет, но има време да се вдигне и да не се вдигне, предполагам с необходимете мерки няма да е драма. Те първа ще го коментирам с АГ.

# 535
боже аз не мога сега и да стъпа на зъболекар , ше поврна. С предната бременност зарафи металния вкус си миех зъбите по 4 пъти и ми се караха че ще си изтъркам плаката ама тва е . А сега уж с конец да минавам ама абсурд абсурд. Много ми се гади от тез движения . Слава ногу си почистих плаката точно ореди да забременея и мисля вече като родя да го правя. Зъбите освен ме кървят и се и рошат при някои жени за жалост Sad
Аз супер много се умарям и не знам вече.
А за детето не знам какво ще правя аз тая зима с нея бях нон стоп болна и не го виждам така бременна или с бебе .

# 536
Да,кървенето се случва при голяма част от бременните,заради хормоните се получава хипертрофия на венците и се възпаляват.След раждането минава.

Вие бяхте зъболекар нали?
Дали намирате някаква логика в това че имунолога ме пита кървя ли от носа или венците?
Казах не като преди, но това беше тогава, преди месец. Сега ае чудя да споделям ли на АГ затова с кървящите венци. И други мадами чета имат.

# 537
Странно.. аз нямам кървящи венци. Преди имах и смених четката с мека такава, но от 2 години съм с електрическа и нямам такива проблеми вече. Понякога обаче ми става много лошо, докато си мия зъбите. 🤮😀

А мен пък ме боли кръста и гърба. Не е вътрешна болка, която да ме притеснява, а все едно това бебе не е 4 грама, а 4 килограма! Много ми тежи корема 😂 Представям си 9 месец какво чудо ще е...

# 538
  • София
Кървенето от носа и венците е свързано с по - богатото кръвоснабдяване на лигавиците, което се случва в цялото тяло на жената, не само матката. аз съм със слаби капиляри и честно ми кърви носа, но за сега нямам кой знае какви проблеми.

# 539

Вие бяхте зъболекар нали?
Дали намирате някаква логика в това че имунолога ме пита кървя ли от носа или венците?
Казах не като преди, но това беше тогава, преди месец. Сега ае чудя да споделям ли на АГ затова с кървящите венци. И други мадами чета имат.
Да,кървенето на венците е нещо доста често срещано по време на бременност,поради хормоналните промени в организма.За носа не знам,на мен никога през живота ми не ми е текло кръв от носа.Да не би да имате нисък хемоглобин,желязо или някакви други показатели и затова да пита за кървене?

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 21:13 от nieves85

Общи условия

Активация на акаунт