Отговори
# 705
Така за тренировките се включвам.

Тренирам силово във фитнес зала над 9 години и винаги съм се надявала периода на бременността да не направи прекалено дълга пауза в изградения ми навик.

Съвсем малко преди да разбера, че съм бременна, въведох промени в тренировката. По този тренировъчен сплит тренирам и в момента. Ще го опиша кратко и дано ти помогна.

Сплит:
Тренирам 4 пъти седмично - две тренировки с акцент долна час и две с акцент горна част. Всяка тренировка е 4 супер серии по 2 упражнения, т.е. общо правя 8 упражнения на тренировка. В края на всяка такава правя около 20-25 минути нискоинтензивно кардио (пътека, колело..)

Без кои упражнения?
Изключила съм абсолютно всички упражнения, които натоварват коремните мускули. Аз никога не съм им била фен и не тренирах корем и преди, а целогодишно от години поддържам преса на корема. Както и да е. Друго - набиране (усещам много разтягане в корема), хип тръст (страх ме е заради лоста) и всички упражнения, за които трябва да лежа по корем. Заменям ги с други вариации за същата мускулна група.

Какви тежести?
Винаги съм тренирала бая тежко. Имаше периоди, в които вдигах и клякак с повече от личното си тегло. 😀 Ама с годините се отказах да си съсипвам ставите. Казвам го, че да се има предвид, че имам силов опит. В момента повече от 15кг НЕ вдигам на свободна тежест, а на машини стигам повече.
Като цяло тежестите са намалени с 50% от месеците преди забременяването.

!!
Внимавам и се съобразявам с тялото си. Пулс над 140 не вдигам. Старая се да мога да говоря без да се задъхвам между сериите.
Много благодаря за детайлната информация🌸

# 706
вие сте егати хората 😀аз се задъхвам докато се кача до 5 етаж или изкъпя тодлера 🤣кви клекове кви пътеки. Преди тренирах доста като бях до 20 годишна ама много интензивно после имах просто много на оварен живот интензивен и тук таме фитнесирах ама без особен афинитет, с опитите за бебе всичко приключи. Последно месец ходих на пътеката преди сватбата и то именно просто ходех 😀е сега до нас отвориха некст левъл в зимов и отидох на две тренировки , щех да умра.Такива групови. Направо на едната ми падна кръвната захар а бях хапвала . И отидох да плюскам сладолед веднага след това 🤣и едвам се прибрах до нас. Като цяло смятам да имам спорт след като се възстановя след секциото и се чувствам готова психически с бавно темпо защото определено така ще трябва след толкова пауза от каквито и да е тренировки , макар че често катерим с 15 кила 5 тия етаж по 3-4 пъти на ден.Но така де аз сили в момента нямам за нищо. Днес измих банята , детската после не правих нищо и се чувствах като кравешко лайно на селки път на най голяма жега.
Кръстницата на детето ми като беше бременна просто ходеше на пътеката , хранеше се балансирано и след секциото на 3 ден излезе с плочки на корема . Нещо като Джулиана Гани 🤣Моя корем беше като желе още бая време.Ащ в момента даже не мога да си помисля и за балансирано хранене още ми се гади и ям квот мога. Надявам се скоро да мога да вкарам баланс поне в това и да ям с апетит тия краставици и домати щот сега всичко ама всичко ми е гадно направо ужас. Поне не съм качила нищо слава богу а след седмица сме в 4 месец ние вече с малкия балбук

# 707
  • София
вие сте егати хората 😀аз се задъхвам докато се кача до 5 етаж или изкъпя тодлера 🤣кви клекове кви пътеки. Преди тренирах доста като бях до 20 годишна ама много интензивно после имах просто много на оварен живот интензивен и тук таме фитнесирах ама без особен афинитет, с опитите за бебе всичко приключи. Последно месец ходих на пътеката преди сватбата и то именно просто ходех 😀е сега до нас отвориха некст левъл в зимов и отидох на две тренировки , щех да умра.Такива групови. Направо на едната ми падна кръвната захар а бях хапвала . И отидох да плюскам сладолед веднага след това 🤣и едвам се прибрах до нас. Като цяло смятам да имам спорт след като се възстановя след секциото и се чувствам готова психически с бавно темпо защото определено така ще трябва след толкова пауза от каквито и да е тренировки , макар че често катерим с 15 кила 5 тия етаж по 3-4 пъти на ден.Но така де аз сили в момента нямам за нищо. Днес измих банята , детската после не правих нищо и се чувствах като кравешко лайно на селки път на най голяма жега.
Кръстницата на детето ми като беше бременна просто ходеше на пътеката , хранеше се балансирано и след секциото на 3 ден излезе с плочки на корема . Нещо като Джулиана Гани 🤣Моя корем беше като желе още бая време.Ащ в момента даже не мога да си помисля и за балансирано хранене още ми се гади и ям квот мога. Надявам се скоро да мога да вкарам баланс поне в това и да ям с апетит тия краставици и домати щот сега всичко ама всичко ми е гадно направо ужас. Поне не съм качила нищо слава богу а след седмица сме в 4 месец ние вече с малкия балбук
Ще ми излезем съседка Grinning
И аз издъхвам. Правя бааааавни разходки. Преди да забременея ходех на степ аеробика. Първия път ми даваха захарче Grinning та докато свикна….. след раждането пак ще ходя на такова, имаше добър ефект.

# 708
къде си ти Simple Smile
имаше още някой тук от Заимов с детенце и даже подозирам че сме се виждали
Ще ми излезем съседка Grinning
И аз издъхвам. Правя бааааавни разходки. Преди да забременея ходех на степ аеробика. Първия път ми даваха захарче Grinning та докато свикна….. след раждането пак ще ходя на такова, имаше добър ефект.

# 709
  • София
Оборище и Черковна Simple Smile

# 710
Относно тренировките- тренираме еднакво с Анастасия така като гледам, така че няма да се повтарям. И на мен макса ми е 15кг, а до скоро беше доста различен🤣🤣. Но нямам и същата сила като преди. Въпреки тренировките и като цяло здравословното хранене, тялото ми е решило да се издуе и разплуе на максимум. Както и да е, после ще се оправи, надявам се.
Та според мен няма никакъв проблем да се тренира, даже е полезно, стига да имаш сили, желание и да няма мед. причина, която да налага обратното. Разбира се без да се натоварват коремните мускули и ако се усети някакъв дискомфорт почивка/преустановяване на тренировката.
Аз просто наскоро имах размишения върху това защо днес защо жените се притесняват да тренират. Само се замислете колко застоял начин на живот водим сега, когато за всяко нещо има машина, която да свърши дсдена дейност вместо нас и т.н..

# 711
Аз сравнително редовно пазарувам от about you. Обикновено нещата идват за седмица, сега покрай намаления, бавят малко повече. Заради забавянията обикновено дават по някой ваучер с отстъпка. Вчера поръчах един чифт дънки за бременни, че бяха по 20лв 😂 Уж не съм качила килограми, но съм се поразширила и нещо рязко останах без дрехи. Днес взех възглавница за бременни, довечера се надявам да дремна по-качествено.
Откъде си взе възглавница, че и аз обмислям тази покупка?

# 712
Bochinka И моето е същото, много ми харесва, за 97 лв го взех 😍

# 713
  • София
Аз сравнително редовно пазарувам от about you. Обикновено нещата идват за седмица, сега покрай намаления, бавят малко повече. Заради забавянията обикновено дават по някой ваучер с отстъпка. Вчера поръчах един чифт дънки за бременни, че бяха по 20лв 😂 Уж не съм качила килограми, но съм се поразширила и нещо рязко останах без дрехи. Днес взех възглавница за бременни, довечера се надявам да дремна по-качествено.
Откъде си взе възглавница, че и аз обмислям тази покупка?
От Вис Виталис. Продавачката беше много недружелюбна и ми показа една много скъпа и тази, която взех.

# 714
Ivence баш комши комши сме , аз съм само че баш на входа на парка

# 715
  • София
Може и да се засечем с количките, като му дойде ред. Simple Smile
Вчера разглеждах чуждите сайтове за колички. Интересно ми е как стоят нещата с покупки от UK. Вчера открих Priam шаси с летен кош и чувалче на 600£ както и Cybex Easy Twist 2 комплект без кош за новородено, но пък с всичко останало за малко над 650£.

# 716
Може и да се засечем с количките, като му дойде ред. Simple Smile
Вчера разглеждах чуждите сайтове за колички. Интересно ми е как стоят нещата с покупки от UK. Вчера открих Priam шаси с летен кош и чувалче на 600£ както и Cybex Easy Twist 2 комплект без кош за новородено, но пък с всичко останало за малко над 650£.

Привет!
Я дайте сайтове и аз да разгледам. Simple Smile
Знам,че с тези много хора поръчват, но аз лично не съм поръчвала.
https://www.ggbg.bg/bg/

# 717
# 718

Kriss,  на 17-ти отивам да се записвам. Казвай, ако искаш да питам нещо, което те интересува?
Питах, че аз се записах миналата седмица и на 10-то число трябва да излязат графици и да запиша час за следващ месец, а няма такива още и се притесних. Ще продължавам да звъня, какво да правя. Странна е тази политика...който превари за час, той...а трябва да запазя за първите дни на септември и ако не успея все едно изпускам преглед. Поне сега ми казаха, че събота или неделя има вероятност да излязат. Благодаря ТоniShu Hands Pray

Belle25 Ти успя ли да запишеш час за другия месец?

Здравей, извинявай за забавянето.

Все още не съм запазила за другия месец, тъй като графикът за женска консултация ми казаха, че започват да го изготвят от 20-ти август.

# 719
  • София
Момичета, ще ме светнете ли какъв е този график? Общ за всички бременни, които се следят там и кой когато свари записва час ли (и за какво час)? Не зависи ли от това при кой лекар си, нали уж точно тя/той те следи?

Общи условия

Активация на акаунт