Отговори
# 720
Става въпрос за графика на гинеколозите, който започва да се изготвя след определено число, т.е. ако искаш да запазиш час при твоята лекарка за септември, трябва да звъннеш след 20.08, защото не записват преди това.

# 721
  • София
Ще я питам значи дали няма тя да ми казва кога да ходя Simple Smile Досега не сме имали пропуск в организацията, дано от самата болница да не ни прецакат добрата практика Simple Smile

# 722
Ох днес съм на преглед. Доста съм притеснена. До вчера всичко ми беше наред, чувствах се спокойна и уверена, че всичко с бебето е наред и си се развива..
А днес, като знам, че идва прегледа и съм толкова напрегната.. 😀
Трябва да се запиша днес и на ЖК. Ще ми правят ли някакви изследвания? Кръвни всички съм си пуснала преди 2 седмици.

# 723
  • София
Ааа, не си сама! Някои сме на фетална днес и от вчера тръпнем в тих ужас (добре, че имах гости) Simple Smile Аз съм на вълна "твърде съм спокойна, сигурно нещо ще се прецака"...
Моята доки каза, че като ме записва за ЖК (четвъртък), ще ми пусне микробиология, а за друго не знам. Ама то, четвъртък е далеч, кой знае колко пъти ще го отпиша детето дотогава Sad

Честно, надявам се в някакъв момент да си върна оптимизма (аз съм оптимист по принцип), щото така изобщо не е яко. Хормони ли са, психика ли е не знам, ама наистина тая надежди, че в няккаъв момент ще се нормализирам поне малко. Така 9 месеца биха били безкрайни.

# 724
Ох днес съм на преглед. Доста съм притеснена. До вчера всичко ми беше наред, чувствах се спокойна и уверена, че всичко с бебето е наред и си се развива..
А днес, като знам, че идва прегледа и съм толкова напрегната.. 😀
Трябва да се запиша днес и на ЖК. Ще ми правят ли някакви изследвания? Кръвни всички съм си пуснала преди 2 седмици.

Аз се записах вече първо ми пуснаха микробиология и цитонамазка. На втория преглед пълни кръвни и урина, кръвна група резус фактор + ХИВ и Хепатит Б.

# 725
  • София
При записването ми пуснаха ПКК, влагалищен секрет, цитономазка, кръвна група и Rh както и изследване за антитела /с отрицателен Rh съм/, урина, захар. На своя глава пуснах изследване за Токсоплазмоза, че сме с котка.

# 726
Аз всички тези кръвни ги пуснах съвсем скоро, а цитономаска и микробиология ми взеха точно месеца преди да забременея. Няма лошо пак да се изследвам. Благодаря!

# 727
Момичета, днес ми излезе klebsiella pneumoniae във влагалищния секрет. Някоя от вас сблъсквала ли се е с тази бактерия?

# 728
Момичета, днес ми излезе klebsiella pneumoniae във влагалищния секрет. Някоя от вас сблъсквала ли се е с тази бактерия?

Не знам, моята е друга, но пак е бактерия. Пих антибиотик 7 дни и слагах глобули. На следващия преглед се надявам вече да е чисто. При мен имунитета просто се срина, в последствие излезе и бактерия в гърлото. 😫

# 729
При предишната ми бременност имах Klebsielа и пих антибиотик една седмица

# 730
Момичета, които се следите в Надежда, видях, че коментирате графика. Днес си запазих час за през Септември за ЖК. Аз ще стартирам ЖК в края на този месец и предишния път с Д-р се разбрахме, че аз трябва да си записвам часовете (и аз мислех, че тя ще ми дава дати).

# 731
Ами не знам, възможно е на моята графикът да й го изготвят след 20.08 и затова така да съм разбрала.

Момичета, вие какво мислите за стволовите клетки? Ще съхранявате ли?

# 732
  • София
До 20-та седмица имаме да го мислим с ММ, вече съм му казала да чете по въпроса. Имаме отстъпка в цената, заради НИПТ, но не знам колко (дано не е 2%) Simple Smile

ФМ мина, човекът е перфектен, каза доки (глава, мозък, кръвоотк, сърце, гръбнак, кости...). Доволна съм от Патрикова, въпреки че чаках 1 час пред кабинета - не беше груба, обяснява добре, мило отношение към пациента и не натрапва нищо. Следваща ФМ ми е на 12 септември, пак при нея - дано сме добре до тогава, че и ФМ да е добре.  
Нещо не ми харесват тези в Надежда с организацята... Дано ми се промени впечатлението, ама като ви чета с тия графици - май нямам надежди за Надежда.

# 733
  • София
Ами не знам, възможно е на моята графикът да й го изготвят след 20.08 и затова така да съм разбрала.

Момичета, вие какво мислите за стволовите клетки? Ще съхранявате ли?
Живот и здраве, ако всичко е наред, аз мисля да съхраня, макар и да не покриват кой знае каква гама от рискове, предпочитам да знам, че съм направила каквото мога. Вярвам в развитието на науката и по конкретно медицината и последните години, употребата на стволови клетки става все по-широка. Не са малко пари, но се и надявам да останат пари хвърлени на вятъра.

# 734
Относно стволовите клетки… по една или друга причина веднъж ми се случи да присъствам на официален разговор между вече бивш служител на фирма предлагаща съхраняване на стволови клетки и длъжностно лице, сиреч не е лъжа и измама това което каза човека. Фирмата за която ставаше дума в един момент прекратила дейността си в България, поради финансови причини. Като това нещо се случва в период от днес за утре… водеха се наказателни дела и хората не знаеха нито къде са им стволовите клетки, нито пък някой им беше върнал пари. Даже извинение не бяха получили. Самият служител каза, че като човек който се е занимавал с това, не би се възползвал от подобен вид услуги или поне не в България. Та и моето мнение е горе долу такова, ако имах излишни пари които да прежаля, може би щях да ги “заложа”, но уви нямам. За мамите които ще съхраняват, силно се надявам никога да не ви дотрябват ❤🍀

Общи условия

Активация на акаунт