Отговори
# 735
Момичета аз съм много за стволовите клетки, на баткото съхранихме във future health , живи и здрави и сега ще съхраним, искам да дам еднакви опции на децата си, а тези стволови клетки могат да помогнат и на член от семейството, те съхраняват по няколко дози, не само една, да пази господ, дано никога не се налага, но бях доволна, че запазихме, щях да съжалявам ако не бяхме, и сега няма да пропуснем, вече не знам как са цените преди 4 години бяха по-нормално…

# 736
аз знам за тази история с фалита но това беше една много подозрителна фирма. Нашите са запазени в cell4life и сега няма да щапазвам защото важат и за сестра и в случая.

# 737
  • София
Бла, това скоро ли е било?

# 738
Сега рових из интернет. За ето това нещо ставаше дума. https://www.24chasa.bg/zdrave/article/7664881

Аз влизам с друг, не чак толкова съществен въпрос. Следите ли колко калории приемате? И ако си ги следите какъв дневен прием имате. Днес ще ходя на консултация да ме мерят и теглят и съм в лек ужас, че ще съм качила, а честно казано гледам да се храня дори по-здравословно от преди. Пък ми се вижда рано (15 г.с) да е от бебето какво и да съм качила 😅 (вкъщи имам един кантар който при всяко качване си измисля нови мерки но напоследък зачестиха да са с около килце нагоре 🥲)

# 739
Преди да забременея следях калорийния прием, сега се опитвам да се храня здравословно до колкото мога, тази статия ми попадна преди време
https://www.forlife.bg/neobhodimi-kalorii-prez-bremennostta
Има доста калкулатори , които броят калориите, моето приложение е с една червена ябълка иконата, допада ми

# 740
  • София
Преди да забременея с ММ стриктно следяхме калориите. И двамата спортувахме. Решила съм отново да ги следя. Направила съм екселска таблица с храните, които консумираме, техните калории, мазнини и т.н.  Стволови клетки, преди мислех да замразим. Сега, честно казано май се отказах.
Днес се събудих с една лекота в корема, без газове, без напрежение и затруднения /влязох в 15гс/, чак се притесних добре ли е детето. АГ е в отпуска и обмислям да отида някъде, колкото да ми кажат, че бубка е добре и просто аз не съм в ред.

# 741
# 742
Аз съм в 15 седмица и вече съм качила 4 кг.,постоянно съм гладна и не мога да се ограничавам,защото ми пада кръвното и ми прилошава ако не съм яла.С предишната ми бременност качих 20 кг,така че явно съм склонна към задържане на течности и бързо качване,приела съм го вече.Да се роди жива и здрава бебка,пък после ще ги свалям.

# 743
Момичета, ние тук скоро ще преполовим вие още ги отписвате тези деца! Спокойно! СПОКОЙНОО (както би казал Божинката) 😂

Ав гледам да се храня както преди. Никога не съм можела да броя калории, но когато си готвим що годе едни и същи неща и ползваме собствени прибори и чинии на око мога да си измеря порцията дали расте или не. Малко повече се отпускам в ресторанти и на почивка, но горе долу после се нормализират нещата.

# 744
  • София
В къщи мерите ли теглото и обиколките? Аз всеки Понеделник сутрин се качвам, на проверка.  Уж не съм качила, но визуално не е точно така. Под дрехите не личи, но се е заформило коремчето. Успях да спра тестото. Месо все още не ям.

# 745
  • София
Ивче, със същото питане отидох на последния преглед при моята си АГ и леко ми се подсмихна даже. Каза нещо съвсем логично, ама кой да ти го съобрази в паниката: вече има плацента в играта и симптомите ще се променят. Предполагам, че и нивата на хормоните ни също се променят (ехее, те яко бяха константа....).
Lygia, ти че си права - права си за излишното шашкане. Но то не е нещо, което човек може да контролира, уви. И докторите казват, и аз се усещам добре, ама пусто като съм психясала... Ще чакам да мине и ще ви досаждам от време на време.

И аз дойдох да питам нещо във връзка с храната. Не ми пука колко ще кача или няма (засега 2 кг от началото, а откак имам кантар последните 2 седмици все съм си 50 кг), на принципа на Ниеве съм. Но никакви идеи за закуска не ми идват. Ям всеки ден филии, защото това ми е вкусно и лесно, разнообразявам от време на време с варени яйца или кисело мляко с мюсли. Ама кажете, хора, какво друго е лесно за закуска? Имам чувството, че мозъкът ми е спрял и нищо не измислям, което да не е тестено Sad
На мен вече ми личи коремчето, ако не сложа някакви широки дрехи.

# 746
Аз също съм качила близо 4кг вече (в 15 г.с. съм), като се има предвид, че не съм склонна към напълняване и съм слабичка и даже въглехидратите не ми се лепят толкова. Явно това ще е положението, надявам се да не кача още много до края, но в крайна сметка най-важен е резултатът.

# 747
  • София
ToniShu, благодаря. Знам, че е налудничево, но да се събудя нормално без нищо. То това съм забравила какво е😂
Аз сутрин също се чудя какво да закусвам, понякога. В повечето случаи овесени ядки, с гореща вода и малини или 1/2 банан. Опитвам се да не ям хляб, че май от него се позакръглих на морето. Понякога хапвам само някакъв плод, колкото да съм хапнала нещо. Би било интересно и другите да споделят какво закусват, че и аз търся алтернативи.
Пиете ли чай или безкофеиново кафе? Тези дни е като есен и ми се отвори желанието за пълна чаша с нещо топло на прозореца. Та се чудя безкофеиновото наистина ли е такова и евентуално какъв чай.

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 11:11 от Iv4EnCeTO

# 748
Аз също съм била винаги слаба и не съм склонна към качване,но забременея ли и нещо страшно става.Не знам организма ли се презастрахова,че бебето няма да остане гладно и трупа запаси,ама откъде се появи тоя огромен апетит и миналия път и сега направо не знам Grinning Имам чувството,че в момента и въздуха ми се лепи Grinning Явно бременността и хормоните така ми действат на мен-с вълчи глад Grinning Grinning Grinning

# 749
  • София
А, плодове и аз хапвам, в допълнение към филиите. Обаче с един банан или само с плод няма как да мина - положението наистина е "мама се чуди какво още да изяде" Simple Smile
Но нещо зеленчуци ми се ядат по-малко, уви. Домати и краставици само нагъвам, че наглеждам градината на съседката, пък нейните са чисти и като знам колко труд е положила, няма как да ги оставя да станат зян.
Пия си както преди по едно капучино на ден, но на машината смених силата на кафето да е с една степен по-слаба (втора степен от три; просто мели по-малко кафе).

Общи условия

Активация на акаунт