СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 67 689
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
Това за четвъртото класиране, в този вид ли е актуално? Бях останала с впечатление, че тази година четвърто класиране се случва през сайта инфоприем, по метода на третото, или? Защото там си има таб за четвърто. А след него пак има свободни места, вече по някаква друга схема, извън сайта? (там пък вече как става - тъмна мъгла)

(3) За участие в четвъртия етап на класиране учениците подават заявлението по чл. 63, ал. 1, т. 1 до началника на регионалното управление на образованието, в което подреждат желанията си за обявените свободни места.
(4) Резултатите от четвъртия етап на класиране се обявяват от началника на регионалното управление на образованието.

# 271
Неприетите след 4-то обикалят у-щата,в които има свободни места и стискат палци да ги приемат в някое от тях.

# 272
Не знам някъде да издават документи за записване. Ще ви върнат свидетлеството, няма страшно. За шофьорския курс ще вии трябва удостоверение за завършен първи гимназиален етап.
Благодаря,
Размислих се!
Да, нали в инфоприем вече сме “Записан”.
Оригиналът ще го пазят в у-ще! Simple Smile
А, да за след 10 клас ставаше въпрос, явно ще получим два оригинала Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 19:52 от Krasivost

# 273
Тази година не обикалят, а подават през системата. Само не ми е ясно, ако на второ си записан, не участваш на трето , кога най-късно можеш да се включиш за четвърто. Нямам намерение, просто сега се сетих
Редактирам се, видях, че Didia e писала след четвърто, че обикалят. Както и да е, въпросът ми остава. За четвърто трябва да се отпишеш до някакъв срок, за да се освободи и твоето място?

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 20:03 от Анонимен

# 274
Не знам някъде да издават документи за записване. Ще ви върнат свидетлеството, няма страшно. За шофьорския курс ще вии трябва удостоверение за завършен първи гимназиален етап.
Благодаря,
Размислих се!
А, да за след 10 клас ставаше въпрос, явно ще получим два оригинала Simple Smile
При записване ми дадоха входящ номер, а оригинала казаха, че ще го върнат на родителската среща преди началото на учебната година.

# 275
Благодаря,
Размислих се!
При записване ми дадоха входящ номер, а оригинала казаха, че ще го върнат на родителската среща преди началото на учебната година.
Изрядно училище Simple Smile, входящ номер, че е записано дете ли?
а кое е у-щето, ако е удобно?
На нас служебна бележка, че е записано за карта за градския транспорт, ако ни трябва, казаха.

# 276
Не ти трябва бележка, че детето е записано, нали това е смисълът на дигитализацията - информацията между институциите да се получава по електронен път, без гражданите да влизат в ролята на куриери и да разнасят бележки. Тази година не трябва бележка за нищо - нито за записване, нито за социалните помощи. Надявам се, че скоро и за градския транспорт няма да е нужна ЛК.
Свидетелствата за завършен седми клас са в новите училища и ще ви ги върнат, когато си ги поискате, макар че не виждам за какво са ви.

# 277
Това за четвъртото класиране, в този вид ли е актуално? Бях останала с впечатление, че тази година четвърто класиране се случва през сайта инфоприем, по метода на третото, или? Защото там си има таб за четвърто. А след него пак има свободни места, вече по някаква друга схема, извън сайта? (там пък вече как става - тъмна мъгла)

(3) За участие в четвъртия етап на класиране учениците подават заявлението по чл. 63, ал. 1, т. 1 до началника на регионалното управление на образованието, в което подреждат желанията си за обявените свободни места.
(4) Резултатите от четвъртия етап на класиране се обявяват от началника на регионалното управление на образованието.

Първото от lex.bg, a снимката е от сайта на РУО на същия текст от Наредба N10 от 2016 г.
Последното изменение е от 28.02.2023 г.
Така както е написано, не виждам пречка да е през инфоприем.

# 278
Не знам дали съм права, но ми се очертават 2 варианта за четвърто класиране при положение, че съм записана на първо или второ.
1. Отивам утре и се описвам и моето място участва за четвърто и аз кандидатствам.
2. Изчакам,  виждам свободните места, описвам се и кандидатствам. Моето място се освобождава на 5то
Това ли е идеята.? Да се завърти още веднъж колелото и по-малко ученици да са на доректорско класиране?

# 279
Изрядно училище Simple Smile, входящ номер, че е записано дете ли?
а кое е у-щето, ако е удобно?
На нас служебна бележка, че е записано за карта за градския транспорт, ако ни трябва, казаха.

И на нас ни дадоха входящ номер за записването на детето с печат на училището. Кое му е толкова странното? Това си е обичайна практика за всякакви институции.

# 280
На нас не ни дадоха... Попълних и подписах сума ти документи... Включително електронно някои... Видях в системата "Записан". Получих мейл с "добре дошли" и допълнителна важна информация... Трябва да се притеснявам, че няма листче с номерче и печат? Не, няма Simple Smile

# 281
Не е странно, просто вече не е нужно да имаш хартиена бележка с номерче, защото информацията от нея пристига по електронен път, където трябва.

# 282
Не знам дали съм права, но ми се очертават 2 варианта за четвърто класиране при положение, че съм записана на първо или второ.
1. Отивам утре и се описвам и моето място участва за четвърто и аз кандидатствам.
2. Изчакам,  виждам свободните места, описвам се и кандидатствам. Моето място се освобождава на 5то
Това ли е идеята.? Да се завърти още веднъж колелото и по-малко ученици да са на доректорско класиране?
                 Не знам каква е точно идеята , но със сигурност знам,че на 5-то /предишните години 4-то/ отиваш ,подаваш документи на място в у-ще със свободни места и ..... те записват.Няма официална класация,защото това са у-ща , които не могат да си попълнят класовете.
                 Това с "отивам - отписвам" и пак кандидатствам определено няма смисъл ,защото може да ви изненадат неприятно.Освободеното място за 5-то да се окаже вече заето от друг.

# 283
  • София
Нищо не са ни давали,  подписахме сума ти документ, вкл. за избираеми часове (изборът е сведен до един предмет) и за спорт. Казаха да следим сайта за новини и за РС в началото на септември. По това време ще сме извън България, чудно…
Обаче имам списък с учебниците за 8 клас.

Опитвам се да мисля позитивно, изборът е на детето и гледам да не сравнявам с училището на кака и. Трудно е….

# 284
Няма за какво да се притесняваме Wink.
Нали в Инфоприем стои  “Записан”!
Ама аз все се притеснявам за бумащините.
И пусто ОРИГИНАЛНОсвидетелство за завършено образование, го чакахме цяла учебна година и пазехме до 3 класиране, някакси като дадох и се притесних, че го нямам в Оригинал Simple Smile.
Иначе попълвахме и ние бая документи, ще чакаме РС….. сега на сайта…

За четвърто класиране в инфоприем пише ма 04.08, че ще обявят свободни места.

Общи условия

Активация на акаунт