СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 67 590
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Мисля, че вече има и годишна карта, която струва 200 лева. Или поне имаше в някакъв момент, ако не са я отменили.

# 631
  • София
Ученическите карти в София, самостоятелни, са по 15 лв. за всички линии на месец.
Синът ми си я зарежда сам, а на дъщеря ми аз я зареждам онлайн, направила съм си профил, но аз не ползвам градски транспорт, затова само съм прикрепила картата и я зареждам всеки месец. До октомври може и без представяне на ученическа карта. Но след това трябва да се представи в някои от пунктовете, за да може да продължи...не знам защо е това, особено за малките, тъй като все пак образованието до 10 клас е задължително и няма шанс дете на 11-12 години да не е ученик...то ако има, те се возят без превозен документ...по пример на мама и тати...

# 632
Центъра за градска мобилност има сайт, който е доста информативен...
Няма нужда да пишем тук десетки постове, коя кои пунктове знае... Десетки са, като на всяка различен й е удобен. Hands V
 Като се направи карта, може да се направи профил, вързан с картата на родителя, а там и "свързани карти". Дамите, които отговарят по телефона във връзка с онлайн зареждането и управлението на карти, обичайно са любезни, информирани и бързо решават възникнали проблеми.

# 633
На 5-то класиране могат да участват само или некласирани досега или ОТПИСАНИ от там, където са приети. Т.е. не може хем да си записан и да си пазиш мястото където вече си приет, хем да кандидатстваш за 5-то класиране. Всъщност, както беше и при досегашните последни класирания (освен второто). И в тази хипотеза, можеш да участваш за всички училища (не само едно), стига да не си ЗАПИСАН никъде в системата на МОН. Консултирано е днес, важното е да не си записан никъде или да си отписан.

Има една съществена разлика - до този момент деца записани в МК или частно училище участваха без проблем и никой не е искал за кандидатстване диплома да вижда или да се предоставя /в системата на МОН си се водеха незаписани/ - искаше се само при записване, а сега искат диплома и при кандидатстването, тоест преди да си класиран следва и тези деца да си изтеглят дипломата, а това освен високорисково е и невъзможно в някои училища /частни/, които са във ваканция и няма от кого да си изтеглиш дипломата...

# 634
  • София
Вярно, че първо пуснаха годишните, а после направиха някакво намаление на месечните.

# 635
С това кандидатстване на 5то класиране в много училища (не само в едно) класирането ще е до 15ти септимври сигурно. Има да се въртят децата в училищата от т.нар. първи и втори ешелон....

# 636
  • Някъде там...
180 лв е годишната ученическа карта за всички линии. Бях учудена, че реално няма никаква отстъпка, просто си предплащаш 12 месечни карти по 15 лв. Ако взимаш месечна за всички линии за родител+дете, има отстъпка. Не е нещо съществено обаче и задължително трява заедно да зареждаш двете карти.

# 637
Когато направиха годишните карти 200лв намалението беше 40лв на практика (12*20), но при намалението трябваше месечната да е 18, годишната 180, но... Уж трябваше да се стимулира дългосрочното зареждане, а то...

# 638
  • София
Просто едната промяна беше въведена от Столична община, а другата май дойде на ниво министерство - за цялата страна и нещо нямаше твърде синхрон в двете мерки.
Иначе това за родител и ученик за мен е безмислено, защото годишната карта за голям човек е доста по-евтина от това месец за месец да си я подновяваш и обезмисля отстъпката при ваденето с ученическа.

# 639
Снощи, във ФБ група, една дама се оплака, че дъщеря й (с бал 329) не е приета на четвърто класиране, въпреки че са посочили като желание паралелки, които на четвърто класиране са били с бал под 329. Твърди, че са сигнализирали на МОН и оттам са й отговарили, че е допусната грешка в системата. Имало ли е такива случаи и възможно ли е изобщо това?

# 640
  • София
Аз поне не съм чувала за такъв случай и малко ме съмнява да е така. По-вероятно ми се вижда госпожата да не отчита различното балообразуване на различните паралелки. Навремето моя позната убедено ми твърдеше, че синът й е имал бал за НПМГ /природни науки/, но не са го приели, само защото е писал паралелките на по-задно желание. Като я разпитах се оказа, че изобщо не е наясно с различното балообразуване на НПМГ и си смята бала 2 Бел 2 Мат, а детето изобщо не се е явявало на състезания и/или олимпиади.

# 641
Снощи, във ФБ група, една дама се оплака, че дъщеря й (с бал 329) не е приета на четвърто класиране, въпреки че са посочили като желание паралелки, които на четвърто класиране са били с бал под 329. Твърди, че са сигнализирали на МОН и оттам са й отговарили, че е допусната грешка в системата. Имало ли е такива случаи и възможно ли е изобщо това?
Не вярвам, нещо не са разбрали.
Това е електронна система, фатора грешка е сведен до 0,001%.
Не знам как си мисли, че дето й са го прескочили.

# 642
  • София
Аз също четох поста във Фейсбук. Майката цитира две цифри като бал. Явно прави разлика в балообразуването. Според мен нещо е объркала при подаването, може би не е потвърдила и записала подредените паралелки. /Само си разсъждавам/. Мисля, че ако има грешка в системата ще засегне много повече деца.

# 643
  • София
След второ класиране пак четох някаква подобна история в една FB група, която после бързичко беше заметена при предположението, че май не е подадено заявление за второ класиране и детето вероятно е отпаднало поради родителска неинформираност...

# 644
  • Пловдив
Не е невъзможно с всяко следващо класиране балът да е по-нисък или по-висок от предходното.
Ако гарантирано с всяко следващо класиране той пада, то всички на общо основание щяхме да участваме.
Освен това системата показва минималният бал за всяко желание, спрямо личният.
Затова въпросът е какъв е редът на желанията.

Ако балът за желанието на 7-ма позиция е 329 е възможно минималният да е 320, но ако балът му му стига за 6-то защото е по-горно желание и всичко след него е без значение.
Тогава тръдението е вярно.

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 13:35 от miraluba

Общи условия

Активация на акаунт