🧟 The Walking Dead Universe: BG-Mamma Loves Zombies - тема 26 🧟

• 27 860
  • 671
  •   1
Отговори
# 615
На мен също ми хареса финала на The Walking Dead. Смъртта на Росита наистина бе сред силните моменти в последния епизод, не знаех, че актрисата сама е пожелала такъв завършек на нейния образ. В началните сезони, когато се появи, я възприемах повече като второстепенен герой, но с времето започнах много да я харесвам. Огън момиче и също много красива, малко недоумявах защо Ейбрахам, когото тя направо боготвореше, я напусна заради Саша. Както вече писах и преди, връзката й с отчето ми бе доста странна, но явно така са решили сценаристите.
Хареса ми и как се развиха нещата при Юджийн, който въпреки странностите си ми бе много симпатичен.
Липсата на Рик и Мишон в последния епизод и аз смятам за голям недостатък на финала. Как пък не са успяли да склонят Андрю Линкълн да заснеме поне няколко сцени, от което със сигурност финала би имал един по-завършен вид!
Доколкото разбирам никой от spin-off-ите не разказва за събитията непосредствено след основния сериал и предполагам повечето от героите като Юджийн, Гейбриъл, Арън, Йезекил няма да ги видим повече.
Днес почвам втория сериал за Деръл, нямам търпение да видя как ще ги срещнат отново с Керъл, която накрая също яхна мотора Joy.

И аз се чудя как не успяха Андрю да го склонят. Те са известни със стиснатост, но не са ли могли да предложат нещо? Иначе виждам, че много фенове, главно световни, още казват, че ще има последен сезон на TWD, че не може някой от героите да бъде убит във Spin-off. Чудя се тези фенове не слушат ли, сериалът-майка няма да се поднови. Абсолютна глупост е да очакват 2030-та година например това, и да водещ герой може да бъде убит в продължение, нали това са все пак отделни сериали. Аз се моля Андрю да се склони, най-малкото за феновете и голямото приятелство, което имат с Норман, да се появи в сериала за Деръл и да се срещнат, така ще се завърши цикълът. Колкото и Анди да не казва, според мен и него го жегна много смъртта на Карл, тъй като в интервюта по-рано много пъти е казвал, че Рик гради новия свят за КАРЛ и после за всички други (очевидно тогава Джудит е бебе още, Карл е жив, а Рик Джуниър не е направен). Това беше човекът, който той най-много обичаше, първородното му момче и бяха заедно в битки, в апокалипсиса, в добро и лошо. Та освен че иска да си е с жената и децата, Андрю според мен се е разочаровал и както казах, не е нещо невиждано, когато историята продължи дълго и се отклони, главен герой да се оттегли. Както пък и съвсем не е, като можеш да се издържаш до живот, да не искаш да си все под светлината на прожекторите. Андрю е британец, там актьорската сцена генерира актьори, а не "звезди". Тоест театърът, трудът са много по-важни от това да си нонстоп в медиите. Те държат да харесват ролите си и да има смисъл в историята. Неговата колежка в "Love Actually" и известна в хитови филми, Кийра Найтли също си изкара парите и сега е съсредоточена върху семейния си живот, не й се занимава с Холивуд. Том Холанд, последният Спайдърмен, също британец иска още малко да участва във филми, после да си се жени за неговата Зендея и да се оттегли. Британците си обичат спокойствието, забелязал съм това и подкрепям.

И да, смъртта на Росита беше силен момент, това е отново спор, който Къркман е имал с Гимпъл, че главни и харесвани герои имат "plot armor", та и аз мога да го усетя. Къркман не е искал някой (освен Деръл, който не е "негов") да има арка, в която да не може да умре, все нещо да го спасява, той иска реалистичен апокалипсис.

# 616
Мисля си за Рик и Дарил.
Може на края на сериала за Дарил да вкарат срещата между двамата и да мирясаме Grinning

# 617
О да, да мирясаме наистина! Не е спойлър, а тийзър, самите сценаристи са казали, че всички spin-off-и ще имат дефиниран, решителен край и имат идеи. Този на Рик и Мишон имаше такъв, така че мисля, че и Деръл ще има, и Маги и Нийгън. Тоест няма да е кръговрат да преминат в нещо друго. Така че силно се надявам Деръл да види брат си по душа, може и жена да му дадат, която да не убият. Не говорим за край на апокалипсис, а за решителни точки в съдбата на въпросните герои.

# 618
  • SA
Ох, значи и дните на французойката са преброени Joy Но и го очаквах, в този сериал бракове на хора от една раса за забранени. И друго, което ми прави впечатление е това изобилие на жени- лидерки. Не че в съвременния свят няма такива. Но все пак в една друга реалност, където чисто физическата сила, бруталността и жестокостта дори са в основата на оцеляването, някак нереално ми изглежда чак пък толкова жени да са доминиращи в малкото останали по света човешки общества. Наясно съм защо така са го решили сценаристите, но са попрекалили мисля.

# 619
Ехааа, остаряваме😆

Изгледах чак сега Маги и Нигън. Изобщо не ми хареса, гледах на сила защото гледам всичко от вселената. Маги си ме дразни от самото начало, първо беше някаква нахална, после от както убиха Глен само ходи и гледа жално..пфу. А синчето направо ми се ще да го гризне някое зомби вече, егати! Чувала съм, че и в комикса не е много симпатичен.

Чакам Дерил, него гледам с желание!
Рик и Мишон ми харесаха, но и за моят вкус събитията се развиха твърде бързо и не съвсем реалистично.

До сега от нито един спин офф не стана ясно тия зомбита в последните серии на главното шоу, дето се качваха по стълби и отваряха врати от къде се взеха и какви бяха ?! Опитите във Франция правеха някакви супер зомбита, а не онези дето гледахме тогава.

Мечтая и аз Рик да се появи поне за 5мин на края на сериала с Дерил, да кажат че с ,,нашите,, всичко е наред и да приключват после

# 620
  • София
Те тия зомбита, които отварят врати ги имаше още в сезон 1.
Жената на Морган, нали си "позна" къщата и въртеше дръжката на вратата, но после сценаристите явно, решиха, че е скучна?,ненужна? или каквото там, тази линия и чак до последния сезон нямаше помен повече от такива зомбита.

# 621
# 622
Изгледах Фиъра. Със смесени чувства съм. Последните 3-4 серии бяха много хаотични. Финала пък супер нагласен. Не, че не исках Хепи енд, но толкова пък чак....
В крайна сметка, ще кажа че ми хареса въпреки слабите сезони, недомислиците и някои съвсем нелогични случки през целия сериал.

# 623
  • София
Ехаа, бравос.
Айде сега към Деръл Диксън, че трети сезон чука на вратата. Wink
Два сезона имаш за гледане, само 12 епизода общо.

# 624
На Фиъра първите сезони си бяха ок, после вече се изложиха много.

https://www.facebook.com/reel/2020924914981445

Kissing Heart

# 625
Ехаа, бравос.
Айде сега към Деръл Диксън, че трети сезон чука на вратата. Wink
Два сезона имаш за гледане, само 12 епизода общо.
Ааа, аз съм ги насмогнала 🤣 Чакаме заедно вече 3- ти сезон.
Даже може и да почна Света отвъд до тогава и паралелно да ги гледам.

# 626
Изгледах всичко Simple Smile
Tales of the Walking Dead
1. "Иви и Джо" - приятно, леко, забавно.
2. "Блеър и Джина" - сюжет, експлоатиран около милион пъти, нищо ново и интересно.
3. "Дий (Алфа)" - епизодът, който ми хареса най-много и чието гледане имаше най-много смисъл за мен. Имах нужда от още 10 минути развитие.
4. "Ейми и д-р Еверет" - много ми хареса. Много "уокинг дед" епизод. Достатъчно бродещи и сблъсък между надеждата за живот и науката като наблюдение и ненамеса в събитията.
5. "Девън" - кратък вариант на класическа кримка за някакъв хаос със загуба на памет, две-три зомбита и набеден цветнокож. Скука.
6. "Доня Алма" - wtf и защо тази глупост са я набутали точно тук? Историята можеха да я направят на филм от 90 мин., който да няма нищо общо с TWD и да е все така тъп, че дори бабите на актьорите не биха го гледали.
За "Даръл и Каръл" и "Нигън и Маги" ще пиша, когато имам вдъхновение.

# 627
# 628
  • София
happy cucumber,
Ти направо почупи всички рекорди. 😮
Кога започна, кога приключи всичките сезони и епизоди на толкова много шоута. Всъщност на всички сериали от цялата Вселена.
Аз дет се вика преди седмица най-накрая изгледах 'Историите' 😳

Ще ми е интересно да прочета какво ти е мнението за спинофите за Деръл/Керъл и Ниган/Маги. 😊
И как ги класираш всичките сериали от Вселената? От 1 до 7
TWD ; FTWD ; World Beyond ; Tales ; The Ones Who Live ; Daryl Dixon ; Dead City

Лени Бени също приключи с Деръл, значи чакаме само Камелот и през септември, атакуваме дружно сезон 3 на Деръл Диксън! 🧟

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 13:26 от Diavolo

# 629
  • SA
О, аз съм на линия и чакам новия сезон за Деръл и Керъл. Свалила съм Thе World Beyond, защото се каня да гледам сериала за Рик след него, но малко ме стъписва ужасно ниския рейтинг в IMDB.

Общи условия

Активация на акаунт