Случаят „Дебора“

• 281 185
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 275
  • Където морето целува небето...

Коментират в социалните мрежи, че случаят въобще не е бил излязъл в полицейския бюлетин. Срещали ли сте това някъде, така ли е? Полицията е редно също да обясни.
Точно така, не е отразено. Попитаха ги на брифинга - не можаха да дадат обяснение защо това не е отразено в сводките... Още от тук мирише на гнило...
Не е случайно това, че не са го отразили в бюлетина. Може би за да не рови някой, знаем, че журналистите четат сводките.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 21:05 от Mamma Suzanna

# 1 276
Като не е средна, а лека, що не я резнат нея? Ей така, няколко пъти само. Леко. Ще ореве целия свят, лъжливата лицемерка.
Средна телесна повреда било само ако ти избият зъби, които затрудняват трайно храненето и говоренето. Явно зъбите се делят на по-важни и по-маловажни. Въпросът е да ги знаеш. Да не кажете, че давам идеи, кълна и призовавам към “улично правосъдие” сега. Simple Smile Така пише в Кодекса, който цял ден ни развяват в лицата.

Изкарахме час на протеста, с дете на 1,6 г. толкова пак е нещо.

# 1 277
прочетох информационния бюлетин на ОД на МВР Стара Загора за няколко дни от 26 юни до 29 юни- никъде и дума за случилото се.
хайде и министъра на МВР да си влезе в ролята и да иска обяснения от подчинените си защо така.

# 1 278
Като не е средна, а лека, що не я резнат нея? Ей така, няколко пъти само. Леко. Ще ореве целия свят, лъжливата лицемерка.
Средна телесна повреда било само ако ти избият зъби, които затрудняват трайно храненето и говоренето. Явно зъбите се делят на по-важни и по-маловажни. Въпросът е да ги знаеш. Да не кажете, че давам идеи, кълна и призовавам към “улично правосъдие” сега. Simple Smile Така пише в Кодекса, който цял ден ни развяват в лицата.

Изкарахме час на протеста, с дете на 1,6 г. толкова пак е нещо.
Избитият Зъб трябва да ти затруднява дъвченето, или говоренето, за да е средна телесна.

Трябна да се обмисли промяна в НК и да въведат състав на престъпление за изтезание.
Факт е, че тук случаят е комплексен, но не попада под нито един тежък състав.
За мен, все пак ще го осъдят този доста сериозно, защото вече е осъждан, и то  за същите деяния. И заради обществения отзвук.

Дано не е изолиран случай!

# 1 279
Днес дъщеря ми ми прати видео от ТТ на момиче от Стара Загора, което казва че това не е единичен случай, че било поредната показана акция за “наказание” на момиче. Имало и други обръснати момичета от подобни “охранители.
Ако е така това е много, много страшно:(

# 1 280
има нещо много гнило в Стара Загора - и полиция и съд и прокуратура.

# 1 281
Така си живеят магистратите, над обществото, над неговите чисто човешки стремежи за справедливост.
Не се ли усещаш, че с такива изказвания призоваваш към беззаконие и саморазправа? В такова общество ли искаш да живееш, където всеки тръгва да взема разправата в свои ръце?

# 1 282
  • Paris, France
Коментират в социалните мрежи, че случаят въобще не е бил излязъл в полицейския бюлетин. Срещали ли сте това някъде, така ли е? Полицията е редно също да обясни.

Среща се и другаде, да, но това не го прави нормално. Редно е да се потърси отговорност на работилите по случая. Не е редно да го няма в бюлетина им.

# 1 283
Глупости пишеш, Ефибуш!

# 1 284
Така си живеят магистратите, над обществото, над неговите чисто човешки стремежи за справедливост.
Не се ли усещаш, че с такива изказвания призоваваш към беззаконие и саморазправа? В такова общество ли искаш да живееш, където всеки тръгва да взема разправата в свои ръце?
Адвокат съм от 30 години. Мисля, че има много какво да кажа по въпроса. И за съдебната система, и за справедливостта, а и познавам лично и отблизо много магистрати. Много. И добри, и лоши, и умни, и посредствени.
Забравих, познавам и законите 🙂

# 1 285
а ти не усещаш ли, как се излагаш?
Казаното от tays е причината днес, да сме на улицата. Явно не можеш да го осмислиш.

# 1 286
  • София

Точно това си помислих и аз. Страшно много останаха въпросите без отговор около този случай.

# 1 287
Добре е обяснил нещата :

# 1 288
Не е само в СЗ.
В цялата държава има нещо гнило, но това се знае.

# 1 289
  • Стара Загора
Преди почти 2 години пак бяхме на протест в Стара Загора, след пост на лекарка и нищо не обявено от МВР. Тогава пак се разработиха и задържаха виновника, след реакцията ни.
Не знам всичко ли се обявява в тези сводки и имат ли срок да го направят Sad

Общи условия

Активация на акаунт