Случаят „Дебора“

• 276 711
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 5 445
Хубаво е, че вече са го осъждали, така че нямам нужда да чакам да му произнесат сегашната присъда, за да зная, че е насилник. Grinning

# 5 446
Като е често срещано как се противодейства- чрез прилагане на закона и наказване на престъпленията.
И не се хващай за всяка дума, ясно ти е какво казвам.

# 5 447
Рязането на човек с макетно ножче е престъпление.  Не съм запозната толкова със средите на плеймейтките, но със сигурност дейността на правоохранителните органи у нас се простира и върху тях, както и законите се прилагат независимо дали някоя от страните е от  някакви среди.

# 5 448
  • София
Тя госпожата незнайно защо я оприличи на плеймейтка и непрекъснато го повтаря, та белким й се вържем. Никаква плеймейтка не е, излезе ми наскоро в Тик Ток. Нормално изглеждащо момиче. Не съм я гледала във въпросния чалга клип, ако от там съдите, че била плеймейтка много жалко - явно не правите разлика между облекло и грим за клип и ежедневието. Но аз отговор на въпроса какви корекции си е правила и как се разбра, че има филъри удобно не получих.

# 5 449
  • София /Абсурдистан
Момичето каза, че си стои в къщи и не излиза от страх. Едва ли работи нещо.
Не всички белези могат да бъдат заличени напълно. Това от личен опит.

# 5 450
Е, това дали харесваме даден стил и начина на изкарване на пари (ако не е престъпен), не виждам как ще има общо със съчувствието. Ми аз и съседа до нас мога да не го харесвам, защото е пълен селтак, ама няма да съм ок да му се случи нещо, още по-малко да си викам, че така му се пада.

# 5 451
Василиса, аз не съм видяла някакво особено медийно внимание към Дебора извън случая, ама щом казваш... Завиждаш ли й нещо? А и като те дразни, просто спри да я следваш в социалните мрежи и толкоз.

# 5 452
Ама мислите ли, че ако имаше доказателства срещу въпросната селска мутра, до сега нямаше да бъде осъден, или той е от калибъра на Брендо?
Ами ако друг от "приятелите" на Дебора го е извършил? Не че защитавам въпросния талибан, но Дебора ми прилича точно на евтина жрица, която не се спира пред нищо, за да си осигури охолен живот, без да работи.

Е, не, ще почина. Joy

Георги е отправял смъртни заплахи към Дебора, признал е вината си по дело за телесна повреда на друга жертва една година по-рано, но извендъж БАМ, без никаква причина и предупреждения, друг приятел на Дебора я напада?

Ако ще си говорим глупости, то е също толкова възможно извънземните да са я нарязали, защото не е искала да се качи в космическия им кораб.

# 5 453
Да, точно така, завиждам й на славата, на стила, на красотата, на парите и на начина й на живот, който води, за това, а и понеже съм съдийка по делото, няма да го осъдя Георги до живот, както заслужава. А, да, завиждам й и я мразя, щото е спала с мъжа ми.
Пак да кажа, за такива като нея и приятелите й не ми пука, за тях си има правосъдие, то да се погрижи. Време и желание да се правя на съдник от последна инстанция на такива сиганско- своднически драми нямам. Което не пречи вие да си я подкрепяте морално и материално.
И социални мрежи нямам, нито следвам когато й да било. Просто онзи ден, сутринта, като й видях обезобразената от корекции физиономия да раздава правосъдие по телевизията , ми стана особено неприятна.
Жива и здрава да е, дано поне малко акъл да й дойде в главата.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 16:54 от Прекрасная Василиса

# 5 454
За нея що правосъдие, кой закон точно е нарушила?
Като гледам колко поста избълва, доста си противоречиш относно "нямам време да съм съдник в сиганско-сводническите им драми".

# 5 455
  • София
Време и желание да се правя на съдник от последна инстанция на такива сиганско- своднически драми нямам.
Представям си ако имаше ...

# 5 456
И социални мрежи нямам, нито следвам когато й да било. Просто онзи ден, сутринта, като й видях обезобразената от корекции физиономия да раздава правосъдие по телевизията , ми стана особено неприятна.

Жалко, че пропускаш да видиш обезобразеното й тяло.

Разбира се, че ще коментира, та тя е страна по делото, а медиите сами я търсят за коментар след освобождаването му. Какво означава "раздава правосъдие"?! Те жертвата му, а не някоя леля от улицата, която случайно е била попитана какво мисли за случая.

# 5 457
В тая жега, чета глупости. Не съм аз навъртяла 800 страници коментари да се възмущавам как така, точно по този знаков случай на насилие, няма адекватно правосъдие. Нито съм лично заинтересована, нито съм присъствала на делото, или знам какви са доказателствата. Просто ми е много долнопробна цялата история, и не разбирам хъса  и енергията на някои хора да се правят на съдии. Времената, когато тълпата е правораздава с камъни, са отминали отдавна, и слава богу. Все още никой не осъждат само въз основа на миризма на парфюм и подозренията, или желанията на жертвата, надявам се.
Има хора, които за убийство лежат 5-6 години, въпросния Георги вече излежа 2, без да е осъден. Мислите ли, че ако имаше някакви други годни доказателства, освен показанията на Дебора, до сега нямаше да го осъдят? Наистина ли смятате, че малоумна селска мутра, която се подвизава като охранител, и по съвместителство - бияч, сводник и пласьор, има чак такива възможности да влияе на съда?!?
И никой не оспорва, че Дебора е жертва на насилие, или че никой не заслужава да му се случи нещо. Ама някак прекалено ми идва както нейното държание на wannabe фолкаджийка, така и на тези, които я правят едва ли не, медийна звезда и героиня.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 18:30 от Прекрасная Василиса

# 5 458

Не ги четеш, а ги пишеш.

Също така игнорираш престъпното минало и заплахите за убийство на обвиняемия. Правиш и предположения, че друг приятел на Дебора я е нарязал, на основата на собствените си фантазии. Аз пък не разбирам хъса и енергията ти да обиждаш едно младо момиче заради това, че е сглупило. Явно ти е много неприятна, но това не я прави по-малко жертва на престъпление. Слава богу, че не си в позицията да й казваш дали ще коментира дело, в което участва тя, а не ти.

# 5 459
  • София /Абсурдистан
Зад този стои някой по-влиятелен от него. Нали не мислите, че такива като него самостоятелно развиват такава дейност без да се отчитат някъде.

Общи условия

Активация на акаунт