Отслабване

• 6 036
  • 93
  •   1
Отговори
# 75
Ох, що се потите.
Момичето не обича критики. Ни от мама, от никой.
И ние я погнахме и се покри, не коментира Grinning

# 76
На сайта на Макдоналдс има посочени хранителни стойности на продуктите. Интересно е.
Не само интересно, но и полезно, винаги можеш да си прецениш какво си ял Hands Plus1  С домашната кухня обаче не е така, въпреки че едно хубаво парче баница има калории колкото сандвича в макдоналдс, но понеже отвсякъде чуваш колко е полезно домашното и нагъваш два пъти повече от необходимото без да се усетиш. И хубавата домашна салатка обилно полята със зехтин, и луканчица, мекички, пиленце със сметанка или паниранко с корнфлейкс, все хубави неща с огромни порции.

# 77
Какво ядете вие дами и господа? Ако в менюто няма извара, сирене, мляко, яйца, овесени ядки, нахут, грах и зеленчуци или някакъв плод, това хранене ли е?

# 78
Какво ядете вие дами и господа? Ако в менюто няма извара, сирене, мляко, яйца, овесени ядки, нахут, грах и зеленчуци или някакъв плод, това хранене ли е?
Нали затова се продават витамини на хапчета 😁Иначе днес ядох мазна наденица на барбекю, но пък вчера минах 5км по пресечен трен.

# 79
аз ям здравословно като цяло, но имам много счупено храносмилане от университета насам и не мога да ям много месо, почти никакви бобови и малко прясно мляко.
За сметка на това обожавам сирена, хляб, картофи и захар.
Плодове и зеленчуци всякакви.

Но не ям големи количества от нищо, така съм свикнала.
Дори ми е трудно да ям повече от обикновено и затова ми е трудно да наддавам.

Позволявам си всичко, просто в малки количества.

Забелязала съм, че повечето хора са свикнали да готвят много нездравословно.Пържат с много олио, комбинират ориз с боб или с картофи, хляб с всичко това, тежки сметанови сосове, много масло и т.н.

Като се изгради навик можеш да пържиш в модерните тигани с толкова малко олио, да правиш всички ястия много по-здравословни.

Само едно нещо никога не може да бъде здравословно за мен, и това са сладкишите и печивата.
Пробвала съм стотици рецепти с малко захар, без мазнина, сурови торти…
Просто не ми допадат, по-глетави, не достатъчно сладки, нищо което да ми хареса.
Не обичам сурови бонбони с фурми или неща с банан вчесто масло и захар и не могат всичките там блогъри да ме убедят, че са прекрасни.

# 80
Сега ще си мерим зоба ли?

# 81

май май Grinning

# 82
Нищо не мерим, просто даваме положителен пример на авторката на темата като отговорни възрастни 😁

# 83
  • Paris, France

И боба. Пръц.

# 84
Свалих около 13 кила за 6-7 месеца и не ги качих обратно, и определено така омразното броене на калории е абсолютно необходимо. Поне в периода на отслабване. Вместо 5 кренвирша (вегетариански за мен) - хапваш  2 заедно с домат, например. Вече не броя, но изцяло отказах месо, рафинирана захар, пържено и въглехидрати (с изключение на вино и по малко черен хляб), сирене в ограничени количества. Спорт за да се задейства метаболизма, от една възраст нататък нямаме много избор. Бях почнала да се занемарявам, а сега се чувствам прекрасно, и определено има разлика в самочувствието и излъчването на човек.
Авторке, млада си, даже няма да говоря за здравословни проблеми, но помисли колко много страхотни моменти изпускаш - да се завъртиш пред огледалото в нова рокля и да се чувстваш добре в кожата си, да го усещаш и в погледите на околните. Вместо джънк, нарязваш домат и краставица или хрупаш морков, пак е вкусно и няма почти никакви калории. Ако не пиех вино, щях и още да сваля откакто си промених начина на хранене, но просто така ми е добре засега. (Стомашните проблеми също се редуцират в пъти; преди пиех ланзул в промишлени количества, вече не. Беше ми трудно да карам сноуборд - като паднеш, се мъчиш като костенурка да се обърнеш или изправиш, вече не...  )
Можеш. Не е кой знае какво, свиква се и става начин на живот, не мога да ти опиша плюсовете. Не се оправдавай с майки, стринки и лелинчовци, всичко си е за теб. Обичай се.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 03:30 от _Roxelane_

# 85
  • USA
Майка ти чете ли бг мама?

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 18:31 от Olivia Thomas

# 86
Скрит текст:
На сайта на Макдоналдс има посочени хранителни стойности на продуктите. Интересно е.

Това ми е любимият сандвич. Relaxed
Картофки:

Ей така стоят нещата в цифри.

Ей това е много добър пример. Както днешните тийнове обичат да ходят в Макдоналдс и такива места..

Аз му вярвам на момичето, че тренира два спорта и не отслабва, защото съм броила изгорени калории от спорт. Колко да тренира? И то не всеки ден. Час-два? 400-700 kcal да кажем. И като отиде в Mc`ies и изяде един бъргър и ето ти на ефектът от спорта неутрализиран.

За джънк храната важи обратното на “Апетитът идва с яденето”, както се описа по-горе. Като започне човек да замества джънка с плодове или друго и вкусът малко или много се променя. Като тийн и аз съм ходила в Макдоналдс, много обичах чийзбургер 😁 вкъщи винаги са се носели шоколадови бонбони и не да не съм хапвала, обаче откакто се изнесох една кутия не съм си купила сама и хич не ми липсват даже. Така че авторката да види без какъв джънк наистина не може и на какъв е свикнала, защото е около нея.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 07:00 от Анонимен

# 87
Ама това горене на калории не е като да прибереш пране в чекмедже вечерта и сутринта да го извадиш и да броиш един потник и два чифта гащи. Горенето на калории се случва постоянно. За да надебелее човек, да, не хаби достатъчно калории, но това не е, понеже е изял един мак след 2 часа яките тренировки, а защото яде доста повече от един мак и е цялостно обездвижен, за тренировки да не говорим.

# 88
Който знае начин за сваляне на тегло без редуциране на дневния прием на калории или някакво интервално гладуване, моля, да сподели. Много ще ми бъде интересно!!

Като начало - много е важно какво и откъде има да се сваля. Различните хора качват тегло различно, затова е добре преди да се пристъпи към каквото и да е "сваляне", да се направи консултация със специалист. Ако става въпрос за 4-5 кг от долната част на корема и бедрата, това спокойно може да се постигне само с упражнения. Вече ако има по-сериозно омазняване и в горната част на корема, гърба, рамената, горната част на ръцете - само с упражнения няма да стане. Макар че те пак са задължителни - заради кожата и необходимостта от нейното "прибиране" след изчистването на мазнините.
Но искам да кажа за редуцирането на калорийния прием. Това в никакъв случай не трябва да се разбира като глад и лишения, и като някакъв тежък период и голяма промяна. Храненето трябва просто да се преструктурира и оптимизира, така че едновременно да получава всички необходими за правилното му функциониране вещества в достатъчно количество, но и да няма излишъци, които да се натрупват. Начина на хранене е желателно да се избере в зависимост от възрастта, здравословното състояние, начина на живот и заетост и личните вкусови предпочитания. Но смея да твърдя, че във всеки познат към момента начин на хранене има вкусни и разнообразни рецепти, с които човек да не се чувства ограничен. Веднъж като се постигне желаната форма и като се намери личният оптимален начин на хранене, като се усетят всички положителни страни - след това организмът сам започва да не желае и да не изпитва апетит към това, което ще го натовари.
Единственото, което виждам като проблем е, че в морето от информация, което е налично в мрежата, за да не се удави човек, има нужда от консултант, който да анализира правилно телесните показатели и резултатите от основните медицински изследвания, и да даде насоки. За съжаление всеки отишъл пет пъти на фитнес и завършил онлайн курс за 50 долара, започва да се пише нутриционист и диетолог, да изготвя режими срещу заплащане и да дава съвети. Оптималният начин на хранене за всеки човек няма как да се постанови просто така - това е търсене, това е път, това са проби и грешки, и няма как да стане с преписан "режим" от интернет.
И още нещо да кажа (пак стана дълго, но наистина темата е много важна). Това, че някой няма оплаквания и се чувства добре, не означава, че е здрав. Някои проблеми тлеят с години в организма, и човек започва да възприема симптомите като особеност на характера си. Депресивните настроения и черногледството могат да са например от недостиг на вит. Б12. Затова е добре преди да се пристъпва към каквато и да е промяна на храненето и режима на живот, да се направят пълни изследвания - липиден профил, изследвания за ИР и метаболитни нарушения, хормони, витамини. И да се действа в зависимост от личния старт и личната цел.
Пътят на всеки човек е различен, времето до постигане на поставените цели - също, но усещането как си изпълнен със здраве, енергия, самочувствие и самоувереност - несравнимо е!

# 89
Който знае начин за сваляне на тегло без редуциране на дневния прием на калории или някакво интервално гладуване, моля, да сподели. Много ще ми бъде интересно!!

Но искам да кажа за редуцирането на калорийния прием. Това в никакъв случай не трябва да се разбира като глад и лишения, и като някакъв тежък период и голяма промяна. Храненето трябва просто да се преструктурира и оптимизира, така че едновременно да получава всички необходими за правилното му функциониране вещества в достатъчно количество, но и да няма излишъци, които да се натрупват.

Съгласна съм с всичко написано освен за спорта - при мен само спорт не даде резултат. Устойчивото намаляване на тегло изисква постоянни промени в хранителните навици и увеличаване/ започване на двигателна активност в дългосрочен план (не задължително със строга диета). В противен случай често се случва познатият йо-йо-ефект на възвръщане на загубеното в кратък период. Също така, планът трябва да бъде лесно съвместим с дневния график, да не представлява трудност за изпълнение. Предложението с ходенето пеша и високоинтензивни тренировки 10 часа по-горе в темата, например, е интересно, но колко души биха могли да го приложат, за какъв интервал от време, и какво се случва след като се постигне успех? Отново ще е нужна някаква промяна на навиците, за да се поддържа постигнатото.

Преструктурирането и оптимизирането на хранителните навици особено при значително тегло, обаче, независимо дали го осъзнаваме или не, минава през някаква форма на редуциран прием на калории, оттам калориен дефицит - чрез ограничаване на калориите за деня или чрез интервално гладуване. Когато за закуска се замени бъргърът от Макис (800+kcal) със здравословен сандвич, например - пълнозърнест хляб, масло/маргарин, шайба салам, някакъв зеленчук и зеленина (200-300 kcal), приемът на калории автоматично се редуцира. Същото при заместване на барче Марс (500 kcal) с банан за десерт (150kcal). Така дневният прием на калории е възможно да се намали от 4000 до 2500 kcal само като се поограничи "джънк" храната. Тракер приложения като My Fitness Pal са доста полезни в това отношение, позволяват разпознаване и следене на енергийната стойност на всяка храна, която приемаме. Мен ме ориентира отлично и не ми беше нужен консултант, но при голямо тегло, хормонални или емоционални проблеми е необходим.

Общи условия

Активация на акаунт