Тренировки в домашни условия - 120

• 65 491
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Тренирам,когато ми е най-удобно ...започнах подготвителен клас на обяд в почивката преди занималнята ,прибирах се вкъщи ,пусках cd-то на уредбата и си правих някакви упражнения ...това преди може би 26 години....ГОСПОДИ...като,че ли беше вчера 😐
Тренирала съм вечер ,сутрин ,когато имам време от няколко години правя силовата сутрин защото мога да си го позволя,аз си определям началото на работния ден ,вечер ходя на друг спорт или си правя леко кардио и крачки за деня...

# 106
И аз ще преместя силовата сутрин, от 7:00 (освен в понеделник и сряда), за да имам време за друго вечер.
Графикът ми пак се промени, и ще трябва да се напасвам, а аз както имам склонност към рутина, ще ми е трудно да свикна с промяната, но това е положението. Ще се отчитам тук докато свикна, и стане втора природа.
Понеделник ще е почивен, това поне със сигурност, т.е., ден за йога вечерта.

# 107
Тренирам рано сутрин - вече над 20 години. Това е единственият начин да съм сигурна, че ще си направя тренировката, без значение какво ще предложи денят. След работа, ако изобщо правя нещо, то е или ходене, или йога.

Днес правих ден 4 от IRON 2, цяло тяло. Страхотно се натоварих и въпреки че тренировката е само 30 минути, просто нямах желание за друго. Послушах си тялото и просто разтегнах по-дълго време.

Страх ме е да се похваля, но май мерките ми за подобряване на бедственото положение със съня дават ефект.
От няколко дни взимам преди вечеря габа и ашваганда. Магнезий си пия по принцип.
Надявам се наистина да започна да спя по-добре, защото последните месеци липса на качествен сън адски ме изтощиха. От понеделник започвам официално IRON и искам да мога да постигна максимума си, което без добра почивка не става.

# 108
И аз тренирам предимно сутрин, за да знам, че съм направила тренировката. Преди на обяд правех йога, но сега не мога да се организирам.

Ноу Фрейм, ние в подготвителен клас ходихме да бягаме на стадиона с момичетата, но не много, за да "не ни станат дебели прасците" Rolling Eyes Все искахме да отслабваме... Ех, какви славни времена бяха, макар и доста отдавна ... 32 години за мен от подготвителен клас.

Продължавам с Sure Thing, други не съм правила тази седмица поради липса на време.

Във ВК бяха пуснали 630 - аз преди време я правех и ми харесваше повече от 645, киви ми беше прекалено бавна и с дълго почивки.

https://disk.yandex.ru/d/22NxWH0vfSZUoA

# 109
Аз не мога да тренирам сутрин, не съм се събудила още. Тренировката е винаги след 13-14 часа.
Моите съвети за придобиване на редовен навик:
1. Да се намери подходящо време според дневните задачи и биологичния часовник.
2. Да не се гонят непосилни цели. Дори 20-25 минути на ден стигат, ако тренировката е качествена.
3. Да не се гледа на тренировката като средство за отслабване. За отслабването е важна храната. Тренировката ще подобри мускулния тонус, но с нея не се изразходват чак толкова допълнителни калории.
4. Да се подберат подходящи тренировки - такива, които са интересни и приятни. Много зависи и от треньора, личните предпочитания. За щастие, сега има голям избор.
5. Да се набавят някакви основни уреди: два-три чифта тежести (3 и 5, евентуално 7 кг по-нататък)и евентуално ластици с две или три степени на натоварване, като се има предвид, че при ластиците рискът от травма е по-малък, т.е. са удачни за начинаещи.
6. Ако трябва да се избира между силови и кардио, да се предпочитат силовите. Някакво кардио натоварване може да се осигури и в ежедневието (качване на стълби, бързо ходене, особено по неравен терен, носене на кошницата с продукти в супера и пр.)
7. Да се изпълняват упражненията правилно (може дори да се консултира треньор един-два пъти) и да се слуша тялото. Всички имаме слаби места и склонност към някакви контузии, напр. в китка, лакът, коляно и т.н. Ако има дискомфорт при някое упражнение, няма смисъл да се насилваме, може да се подбере друго за същата мускулна група.
Иначе се отчитам с горна част от 10rounds и корем от fast results.
А защо да препоръчвам силови пред кардио пише в статията по-долу + превенция на остеопорозата.
https://www.nature.com/articles/s41598-023-37207-9

# 110
Много ценни съвети, Звезди.
Аз си продължавам със Sure thing. След 3 тренировки завършвам програмата, което съвпада идеално с поредното прекъсване за пътуване. Като се върна, ще завъртя втори кръг от нея, ако не е излезнал МБФ супер блок.
Ако слушам биологичния си часовник, бих тренирала и аз в ранния следобяд. Радвам се, че от няколко месеца с лекота успявам да ставам преди работа за тренировка. Така съм сигурна, че съм я направила, дори и да не ми остане време след работа. Преди това пък винаги съм тренирала вечер след работа. Така че мисля, че всякакви варианти работят.

# 111
  • Там където
Много ми се ще да тренирам сутрин, но съм свикнала вечер или късен след обяд. Ако не тренирам имам чувството, че ще има някой убит Simple Smile Разбира се имам и моменти, когато не ми се тренира или нещо не се чувствам добре, но общо взето не си позволявам повече от 2 последователни дни без тренировка. Често ми е било лошо или не съм в кондиция и след тренировка съм като преродена...
Ох, с предните постове ме върнахте и мен преди 30 години, когато тичах всеки ден или правех упражнения от изрезки от вестниците за красота..хахаха После имах дисковете на Сидни Крауфорд. Лукс Wink След време станаха на мода и груповите тренировки и фитнеса (нищо общо с днешните разбира се), но всеки ни плашеше как от фитнес ще станем като Шварценегер та въртяхме само вело и пътечка + някое и друго семпло упражнение с 1-2 кг гири...
О времена, о нрави Simple Smile

# 112
Qaki, Синди я правех лятото на 9 за 10 клас и определено имах доста добри резултати тогава. Разбира се при прилични гени на онази възраст не е много трудно да се получат добри резултати ... А сега на 44 с хаотични тренировки и социален живот, става все по-трудно.

От днес си записвам храната. Имам 785 калории останали за деня, а довечера имаме социална сбирка с приятели от адвокатската колегия - смятам да си "използвам" 2/3 от калориите за алкохол, което пак ще е пагубно за визията, но ... просто ще трябва да съм по-"креативна" с облеклото и да прикривам "слабите" си места. За мен лично е важно, че в емоционално отношение съм на светлинни години от дупката, в която бях преди около година.   От утре продължаваме напред.

За днес - Sure Thing.  Утре вече ще трябва да вкарам и някакво кардио.

Дана, браво за постоянството! Бързо ще минат и последните 3 тренировки!

Звезди, чудесни съвети!

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 23:31 от Анонимен

# 113
Ехееее и аз съм  тичала на стадиона и имах касетката на черно на Сидни ❤️
Имам една случка-още я помня....било е някъде 8 клас ....лятото сме при баба ми и дядото ми ,които живеят до стадиона и се разбираме с приятелчета от училище да тичаме на стадиона ,аз яко хлътнала по Пламен от др.клас 😍.....баща ми ме пуска,но баба ми подозрителна ....тичаме ние по пистата и аз понеже съм по висока две глави от любовта на живота ми тичам 10 метра пред него и вече си се  представям как изглеждам като атлет ,как косата ми се вее и той хлътва по мен хахаха....и по едно време се чува "Къде ходиш магарицеее,такава  ?!?" и гледам с периферното си зрение баба ми на седалките с една сопа хахахаха 😂🤣😂🤣
Исках да умра 😭
За днес може да направя цяло тяло от новият Айран ,но не е много сигурно и отивам на някакъв къмпинг у Поморие ...за последно вече ❤️

# 114
И аз съм тренирала със синди (френски дублаж, радо - безумно дублиран с акцент). Още пазя комплекта с два от трите диска (програмата за след бременност дадох на една приятелка). Втората програма е ок, но в първата, която май е най-популарна, има зле подбрани упражнения (поне за тазобедрените стави) и най-вече лоша техника на изпълнение.
Днес - the butt lift с джордън морело, който е бил треньор от оупънхит, което пък е придобито от бийчбоди. Приятна тренировка, която става още по-добре, ако се добави ластик при някои упражнения.

# 115
Днес започнах IRON 2. Ден 1 - крака, какво друго Joy
Половин час здрава работа с базови упражнения. Карълайн работи с 1 х 30, 2 х 20 и 2 х 15. Аз взех 1 х 27, 2 х 17.5 и 2 х 15. За нападите слязох на 2 х 12.5.
Стремях се към 12-14 чисти повторения от всичко и успях. Понякога свършвах 5-6 сек. преди края на серията, когато усещах, че последното повторение няма да е качествено. По-добре повече време за почивка, отколкото пародийно изпълнение и опасност от контузия.
Завърших с 15 минути корем с дъмбел и щастливо сложих "тикче" на ден 1.

# 116
Включвам се отново за мотивация. Целта ми в момента е оптимална стойка. Тренирам си нормално, но съм включила и едни тренировъчни карти, между другото тези: функционални тренировки за гръб, gymball и ,,дълбока мускулатура". Не знам как точно се превежда последното. Много съм доволна, ще пиша. За днес иначе 20 минути спининг, довечера ,,силова".

# 117
Днес кардио-20 Мин ходене ,повече назад +20 Мин интервално гребане ,масаж -рехабилитация и довечера мисля да направя кратък корем +йога

# 118
6/9 Гребане 33 мин
7/9 Гребане 44 мин
8/9 Гребане 55 мин
9/9 Гребане 66 мин

Довечера, след баскетбола на дребното, ако не ми мине котка път ще почна за втори път IRON.

# 119
  • Бургас/Пз
След 16 дни пълен релакс и нулево движение освен разходките, днес цяло тяло с Каролин от приложението   Не посмях да започна новия Айрън, за да вляза малко в ритъм . Много зор ми беше днес, нито дишането като хората, нито функционалността. За първи път от 6 години правя такава голяма пауза. Надявам се утре да не съм като Робокоп Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт