Тренировки в домашни условия - 120

• 65 494
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Днес - Sure Thing - Ден 4, седмица 3.

Вчера ходихме с децата до планината - един кратък, но любим за мен маршрут. Времето беше облачно, но децата учудващо не се оплакваха ...

# 121
Днес йога 15 мин...изобщо йога сутрин и стречинг вечер стават must do...няма друг начин,при мен...Frowning1
-15 корем Карълайн
-30 -крака Iron
--вечерта съм на джиу джитцу
пропускам едната тренировка за трицепс и рамена заради болежките....тази рехабилитация ми излиза златна..пфффф

# 122
Здравейте!

И аз започнах IRON App, като вчера правих ден 1 - крака, а днес ден 2 - горна част на тялото. 30 минутни тренировки са ми недостатъчни в момента, още повече, че малко се върнах назад по отношение прогресивното повишаване на работните тежести. Опитвам се да спазвам обясненията на Карълайн за повишаване трудността на упражненията чрез по-бавно изпълнение и по-силна връзка мозък-мускул. Вчера добавих 10-минутна кръгова тренировка  за крака като add-on (наложи ми се да заменя 2*8кг от основната тренировка на 2*5), а днес - 15 минути за корем в 2 кръга с тежест (аз използвах 3кг).

Утре по план е ден 3 - глутеуси, като добавка съм си избрала 18-минутна тренировка със собствено тегло за долна част.

Поздрави и спокойна вечер!

# 123
1/99 Iron Day 1 Legs
2/99 Iron Day 2 Upper Body

Девойки, помните ли Зузка!?! Имаме доста история с нея в тази тема, ако не ме лъже паметта Wink

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 21:40 от Agent Provocateur

# 124
Привет! Някои може и да си ме спомнят:smiles:
Пишех тук преди известно време, но ми се случиха драматични житейски събития, които ме отдалечиха малко от форума и от това да мисля толкова много как да си изпълня дневната тренировка. Като цяло не съм спирала през последните няколко години с това да имам някаква физическа активност почти всеки ден - кратки тренировки, малко хаотични, без следване на програма, нещо от нета според настроението. Плюс това малко тичане, доста ходене, рядко, но ходя понякога и на фитбол.
Това лято обаче се появи странна болка в краката, след посещение при няколко невролози заключиха, че евентуално е от кръста, после, че е вегативна дистония. Аз усещах болки в кръста, но толкова леки, че не им отдавах значение или по-скоро мислех, че е от овулация, от предстоящ цикъл, докато не дойде това странно чудо в краката, много притеснителни стягания и скованост. Това  пък ми докара паник атаки,  безумна хипонхондрия, но не поради тази причина съм пак тук:blush:
 Два месеца карах на някакво леко кардио - по един час тичане на ден, комбинирано с ходене. Но сякаш всичко поотшумя и мисля да се връщам пак към тренировките, дано да не се върна пак и към болките в краката и  кръста.Smile Кои биха били най-подходящите тренировки при подобен проблем? Може би плуване само.
Аз си почнах за пореден път Body Revolution с леки тежести, като добре позната и някак по-базова, без много изчанчени работи. Но пък може да дадете съвет за нещо по-подходящо....

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 07:50 от Аmanda

# 125
Аманда, радвам се да те видя отново. Не знам доколко са подходящи при твоя проблем, но последната програма на оутъм : 4 weeks for everybody, както и една по-стара на бийчбоди - barre blend, са с по-умерено натоварване, без подскоци, без много напади, т.е. по-щадящи при болки в краката. Тази на оутъм дори леко напомня по-стари програми на Джилиън.

# 126
Amanda,  голям гуш от мен!

Тази сутрин йога с Кино. И аз в последно време занемарих йога практиките ... По-късно се надявам да намеря време за Sure Thing, но покрай тренировките на децата и другите занимания, единственият ми шанс да имам повече време е да си взема au pair 🤔

# 127
  • 1st floor
Аманда, радвам се, че те виждам и тук! Simple Smile

Аз се завръщам след голяма почивка. Вече у нас е по-хладно сутрин и мога да започна, но още умувам какво. С БР завърших, иначе щях да се присъединя към Аманда. Май Iron ще подхвана с уговорките за по-леки тежести за краката, защото и без това са ми огромни. Grin

# 128
12.09. 20 мин Gymball тренировка, средна трудност на управненията, 10 мин. тазово дъно (все още правя такива упр.) и 10 мин упражнения с тежести за крака  за дупе предимно : 1 кг и 3 кг.

13.09. 20 мин тренировка за гръб, много леки упр., но ме раздвижиха супер и усещам добре тренировката, 10 мин горна част с дъмбели

14.09. 20 мин. Gymball средна трудност, 20 мин. тазово дъно

15.09: Все още не съм тренирала, но както всеки ден имам дълга сутрешна разходка, от части спортно темпо, от части не-малката също иска да се разхожда много : ) Мисля днес да е ден за глутеус, но довечера.

# 129
Аманда, много се радвам да те видя тук, та дори и виртуално! Hug

Дори не бях чувала за вегативна дистония, та попрочетох малко за обща култура. Дали все пак да не започнеш със консултация с рехабилитатор? Чета, че стрес и/или изтощение (физическо и психическо) могат да провокират нови пристъпи, та от тази гледана точка може би не е лоша идея освен плуването да опиташ някои форми на йога/пилатес/барни тренировки и съвсем леко да надграждаш към по-класически силови?

Как са децата!?
PS А да обърнеш внимание на медитацията - по-малко, но редовно?

3/99 Гребане 22 мин + Ходене 6+км
4/99 Iron Day 3 Glutes + Ходене 6 км

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 17:36 от Agent Provocateur

# 130
От мен днес 20 минути гребане. Не ми се ставаше, съответно не ми остана време, но исках да направя нещо.

Спорна учебна година на деца, родители и учители! Ние отдавна започнахме, но 15 септември си остава любим ден за мен Simple Smile

# 131
Спорна да е!

Спринкълс, и аз така правя Simple Smile когато съвсем хич не ща или съм уморена и зла се самоуговарям да докарам до 20-22 мин гребане със сериал/филм/аудио книга/ютюб лекция, за активиране на кръвообращението, ако не на мускулите.

# 132
Аманда, радвам се, че се завръщате Blush
Приятелка имаше вегетативна дистония преди години - резултат от прекалено голям стрес и независеща от нея житейска ситуация. Доста време и търпение и струваше, но се пребори. Препоръчваха и движението да е постоянно, но не тежко - ходене, силови тренировки със собствено тегло и ластици, наистина леки тежести и т.н. Доколкото помня, много време ходеше на специална гимнастика в Спортния диспансер в Пловдив.
Стискам палци за успех Hug

Успешно завърших първата седмица на Iron 2.
Тренировките са по 30 минути, тежки, чудесно се допълват от кардио активности.
Реших да събирам 5-те тренировки в работните дни, а уикендът да е за "свободни занимания".
Понеделник беше ден 1 и корем, вторник - ден 2 - горна част - и бягане, в сряда - две тренировки - ден 3, глутеуси, и ден 5 - рамене и трицепси. Четвъртък - почивка и йога, днес - ден 4, цяло тяло, плюс корем.
Така смятам да карам и занапред.
След работа добавям ходене на пътека + Netflix Grinning
Събота и неделя - леко до средноинтензивно кардио и йога/стречинг.

# 133
Аз почти постоянно съм на 20-ина минути (чисти) тренировки. Има ефект. Постегнах се.
Изминалата седмица - основно Керълайн, Клоуи Тинг(занемарила.е монтажа, но има хубави кратки тренировки за долна част) и Оутъм. Интересното е, че Керълайн ме натоварва по-малко от 10rounds при тренировките за горна част. Не мога да си обясня защо. Еднаква продължителност, сходни упражнения. Малко по-дълги са интервалите в 10rounds, но не е драстична разлика (50 секунди вместо 40).

# 134
Аманда...толкова се радвам ,че се завърна 😘
Днес дупе Iron и малко колело из града

Общи условия

Активация на акаунт