Откъде да купя инвестиционно злато?

• 79 008
  • 523
  •   2
Отговори
# 270
Какви времена... едно време бяха чудесни в сегмента около 700 лв Grinning

# 271
  • София
Мдааа, аз гледам, че съм я купувала за 780 лв. И то не толкова отдавна.

# 272
  • София
Такава е играта. Сега за толкова един дукат Confused

# 273

А не е ли това целта и причината да си купила? Ако днес още струваше 700 лева щеше ли да си е струвало изобщо ? Wink

# 274

А не е ли това целта и причината да си купила? Ако днес още струваше 700 лева щеше ли да си е струвало изобщо ? Wink
Е, то се знае...
Ама ако можехме да накупим още на 700 Grinning

# 275
Някой има ли опит с продажба на монета с нарушена опаковка? Само цената на златото ли изплащат? И дали въобще има смисъл да я продавам или просто да я държа, дори и с нарушена капсула, как е по-добре според вас?

# 276
  • София
Капсулите някъде и безплатно ги дават, просто я подменете. Ако монетата не е наранена, няма проблем, капсулата не се оценява.
Виж с кюлчетата въпроса не стои по същия начин Blush

# 277
Някои кюлчета за запечатани в пластмасово фолио и ако то е нарушено може да има отбив от цената. При монетите обаче няма такова запечатване, а опаковката е само кутия, която се отваря и затваря по желание. Опаковката служи за защита от надраскване, подбиване, пръсти... Затова ако се вади трябва да се пипа с ръкавици.  В този смисъл едва ли повредената капсула е проблем, ако монетата е ОК. И без това при покупка предполагам, че монетите се вадят за да се огледат за повреди.

# 278
  • София
Иди в Тавекс и ще ти дадат опаковка, даже безплатно за редовни клиенти.
Важно е монетата да не е повредена.

# 279
Не е повредена, добре си е, просто бях прочела, че ако е нарушена целостта на опаковката, не я разглеждат като инвестиционен продукт, а взимат предвид само стойността на златото. Във всички случаи ще си я запазя. Виждам, че стойността и се е увеличила двойно.

# 280
В igold ще я прегледат и консултират също, може и онлайн във фейсбук групата им.

# 281
  • София
2 лв. струва една кутийка ако не си редовен клиент на Тавекс. Проверих го. Можеш даже предварително да си заявиш по телефон за коя точно монета, за да приготвят предварително подходящата кутияка.
Аз съм сменяла 2 пъти кутийки. Един път я спуках още при преноса към къщи, защото я изпуснах на земята, а другата даже не съм разбрала кога се е пукнала.
Важно е да не са капсуловани, защото на някои модели са капсуловани. Мисля, че златната панда беше такава и още някои.

# 282
  • София
...Важно е да не са капсуловани, защото на някои модели са капсуловани. Мисля, че златната панда беше такава и още някои.
Капсуловат ли ги? За пандите знам, че идват в силиконови капсули и мисля дилърите ги местят в пластмасови. Те и кенгурата не трябва да се пипат с ръце, но не съм купувал такива и не знам дали са капсуловани, но са много капризни Blush

# 283
  • София
Някои са капсуловани. Мисля, че зависи от модела. Иначе никоя монета не трабвя да се пипа с ръце, защото златото е меко и лесно се поврежда повърхността.

# 284
  • София
...Иначе никоя монета не трабвя да се пипа с ръце, защото златото е меко и лесно се поврежда повърхността.
За модерните инвестиционни монети да, метала е мек, но не това е причината да не се пипат с ръце Blush
Историческите инвестиционни пък съвсем не е проблем да се пипат. ТУК който го интересува може да прочете Blush
Мен ме озадачи самото капсуловане, при обратното изкупуване разкапсуловат ли си го или приемат, че като не е отваряно значи е ок Blush

Общи условия

Активация на акаунт