Откъде да купя инвестиционно злато?

• 78 967
  • 523
  •   1
Отговори
# 285
Точно това искам да знам и аз. Монетата е Австралийско кенгуру.

# 286
  • София
Не зависи дали са старинни или модерни, а от чистотата на пробата.
Останалото зависи от политиката на фирмата, но надали приемат на доверие.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 06:11 от Fever Ray

# 287
  • София
Кои модерни са с ниска проба? Най-ниската проба при тях е 916 и те са единици. Масово са 999.
Историческите масово са проба 900, такъв е бил стандарта. И тогава са се пипали с ръце, и сега могат да се пипат Blush
А за капсуловани монети никога не съм чувал и ми е интересно да разбера кои са. Трябва да са толкова фини, че и разкапсуловането би ги повредило Blush

# 288
  • Враца
Монетата е по-добър избор от кюлчето ли ?

Чудя се, 2 монети от по 20 френски франка ли да си взема или 10 грама кюлче на Valcombi ?

# 289
Монетата е по-добър избор от кюлчето ли ?

Чудя се, 2 монети от по 20 френски франка ли да си взема или 10 грама кюлче на Valcombi ?
Аз съм винаги за по-малко претенциозното- монетите.

# 290
  • Враца
Защо са по-малко претенциозни?

# 291
Аз съм за капсулованите във фолио кюлчета. Те само по себе си са и сертификат и не се преглеждат и няма пазарлъци - повредено, изцапано и прочее. Но за по-едрите разфасовки по 100 грама. Може би и 50.

# 292
Защо са по-малко претенциозни?
За съхранение са по-малко капризни. Не че кюлчето не миже да се съхрани ,но...

# 293
  • София
Прав съм бил, че корекцията мина Blush
Ако смятам правилно, следващата ще е към 3720 Blush

# 294
Здравейте! Някой да е продавал вече инвестиционно злато на igold Или тавекс? Как става продажбата и точната цена в деня на закупеното злато ли изплатиха?

# 295
  • София
Не, курс купува гледате в момента на продажбата, на колко сте купили няма значение Blush
Ако сте на място, плащат на момента. Онлайн след получаване и преглед Blush

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 15:17 от Exter

# 296
В Тавекс съм продавала точно преди да скачи ОЩЕ МНОГО..
Ама гледам да не го мисля.
Цената на изкупуване  е моментната.

# 297
  • София
Здравейте! Някой да е продавал вече инвестиционно злато на igold Или тавекс? Как става продажбата и точната цена в деня на закупеното злато ли изплатиха?

Сакън! Ако си инвестирала преди година - две хич няма да ти е изгодна продажбата по цена на закупуване.
Сега сериозно - ако продаваш на място искат лична карта. Мерят, оглеждат златото и дават сумата по курс купува в момента.
Ако е с куриер не знам.
Свържи се с фирмите и разпитай.

# 298
  • София
Мисля, че ние се объркахме нещо във въпроса. Ако "закупеното" се чете "продаването" /защото клиента продава, дилъра купува/, тогава отговорът е друг:
- в Igold при дистанционна продажба първо звъните на телефоните им да ви фиксират цената, след което им го изпращате. Плащането след това, като го прегледат за качеството;
- в Тавекс ако имате профил, има опция за дистанционна продажба:

Като натиснете очертаното в червено бутон, цената се фиксира като момент на продажба и процедурата нататък е същата /обажда ви се дилър за доставката и т.н./. Ако нямате профил вече не знам как става /всъщност видях, пак има възможност/.
Единствено на място ще получите точната цена в деня на продаването, онлайн и в двата случая малко по-късно.
Имайте предвид, че веднъж договорена цената не се променя. Ако се откажете от продажбата поради покачване на цената, да речем, дилърите си имат черни списъци и вече няма да работят с вас Blush

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 21:45 от Exter

# 299
Имам предвид дали плащат цялата сума или намират за нещо да се хванат и да свалят от цената.

Общи условия

Активация на акаунт