Откъде да купя инвестиционно злато?

• 76 301
  • 493
  •   4
Отговори
# 75
Аз съм купувала само такова от 100гр. Заявих го по телефон и тъй като в града ми няма офис на продавача, документите изпратих по имейл, за произход на средства и т.н. ( сумата беше над 10 000лв.) На следващия ден ми го изпратиха по Еконт със застраховка за тяхна сметка и върнах подписаните документи в оригинал. Имам фактура за извършената покупка.

# 76
По-добре да се договорите по телефона, защото в момента може да нямат. Иначе няма пречка и веднага на място да се купи, но май чух, че не приемат кредитни карти, а само в брой или с банков превод. Първото не става за голямо кюлче, а за второто се иска моментално електронно банкиране, защото курсът се мени всеки час или даже по-често и не е като днес да ти дадат цена, а ти да платиш утре или други ден.
Иначе данък се дължи и касовият бон ти стига, все пак е документ. Но за 2,5 грама никой няма да те гони вероятно.

# 77
  • Sofia
В Таvex може и с карта, специално питах веднъж. Изпращат ти линк като за онлайн поръчка и плащаш през телефона.

# 78
Точно в тавекс (Варна) ни казаха, че не можем да платим с карта и обикаляхме мола да търсим банкомат.

# 79
Точно в тавекс (Варна) ни казаха, че не можем да платим с карта и обикаляхме мола да търсим банкомат.
На гише не може с карта , но през сайта им може. Правите си поръчка с доставка до конкретния им обект и плащате с карта.  След това си взимате от тях поръчкта.

# 80
Още един въпрос имам аз 🙂. Виждам, че цените в сайта се сменят няколко пъти през деня. Това означава ли, че ако отида на гише, реално не знам на каква цена ще го купя или там си имат някакви фиксирани цени за деня и тези важат само за сайта?

# 81
Цената за деня е горе-долу същата, но наистина се мени и не се знае на каква точно ще се споразумеете. Но разликите не са големи.

# 82
За съжаление се плаща. В закона нещата са бяло петно, но НАП е постановил, че се плаща.  И затова си пази документа за покупка, защото ако си купила едно кюлче за 12 000, а после го продадеш за 13 000 и имаш документ, ще платиш 10% от 1000 лева или 100 лева. Но ако нямаш документа ще платиш 10% от 13 000 или 1 300...
[/quote ]Ако има инфлация и тези 13 000 се равняват  на 1300 лв реални и решите да продавате тогава 10% от цената на която ще го продам ли ще трябва да платя или има преизчисляване

# 83
Странен и неразбираем въпрос. Каквато и инфлация да има все са си 10%.

# 84
Здравейте,
изчетох коментарите,но не видях да са коментирани Valcambi CombiBar - шоколадчетата...
Какво ви е мнението за тях?

# 85
Здравейте,
изчетох коментарите,но не видях да са коментирани Valcambi CombiBar - шоколадчетата...
Какво ви е мнението за тях?
Като идея ми харесват много, че са раздробими.
Но нямам идея как са откъм съхранение и изкупуване.

# 86
Изгъзица. Надценката на борсовата цена на златото е много голяма, а и не мога да схвана за какво му е на някой да чупи блокчета злато. А не знам и колко са ликвидни, понеже като се отчупи парченце няма вече да са фолирани. Обикновените кюлчета се изкупуват по друга цена, ако нямат фолиото. Но изглеждат интересно.

П.П. 50 грама от "шоколадчето" струва  7 332 лева, а нормално кюлче от 50 грама струва 7 119 лева.

# 87
  • София
Като идея ми харесват много, че са раздробими.
Но нямам идея как са откъм съхранение и изкупуване.
Вече и раздробени, с обратно изкупуване:
https://igold.bg/1-g-combibar-valcambi

Има някаква закачка между двата остовни дилъра напоследък и се надцакват Grinning

# 88
Аз пазарувам само от производител..
https://www.muenzeoesterreich.at/eng/invest

иначе не се знае на какво парче волфрам, опакован в злато, ще попаднеш.. Wink

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 18:23 от bobby_me

# 89
Именно това че не може да се отварят кюлчетата ме спира да взема отново .Някой някога правил ли е ултразвуков анализ на кюлчетата или монетите  на тавекс ,и каква е гаранцията че сертификата е реален от vacambi .Все пак се намираме в страната с неограничените очаквания.

Общи условия

Активация на акаунт