Откъде да купя инвестиционно злато?

• 78 946
  • 523
  •   3
Отговори
# 300
Ako е надраскана монета, или даже с отпечатъци от пръсти, може да свалят. Ако е от онези кюлчетата по килограм без опаковка ще го премерят и ако не е 1000 грама, а 998 грама пак ще отбият малко. Но ако са запечатаните кюлчета плащат точно по котировката, щом фолиото е здраво. Аз затова тях най-много ги харесвам.

# 301
Точно питах за кюлчетата в пластмасовата опаковка на Valcambi и PAMP дали някой е срещал проблеми при обратното изкупуване.

# 302
Нямаш проблеми с тях при здрава опаковка.

# 303
Здравейте! Реших да пиша в тази тема вместо да отварям нова.

Какво мислите за абонаментното кюлче от 1 гр. на Тавекс и най-вече тяхното предложение за тринадесето безплатно при покупка на едно кюлче всеки месец в продължение на 1 година?

Нова съм в тази материя и се опитвам всеки ден да се образовам, но попадам на много различни мнения. Дали въпросните кюлчета след време могат да бъдат продадени единствено в Тавекс или и при други дилъри като igold?

# 304
  • София
Стратегията е печеливша, аз я практикувам от 3 години. Изкупуват се обратно, но само от Тавекс. При други не. От миналата година вече имат замяна 49=50 грама Valcambi:
https://tavex.bg/zlato/razmeni-49-grama-tavex-za-50-grama-valcambi/

Аз ги замених веднага, скоро пак ще го направя. Така че ако изкупуването ви притеснява, то замяната е много добро предложение.
Ще срещате много различни мнения, конкуренцията взе да става много и в този бранш.

# 305
  • София
От години купуваме инвестиционни кюлчета. Купуваме по няколко пакета на година. Заслужава си, защото всеки пакет носи по 1 кюлче. След това ги обменяме за по-големи кюлчета,за да не се трупат количества, а качество.
Само за няколко години вече сме с 40+% печалба от въпросните кюлчета.
Доволна съм.

# 306
  • София
Стратегията е печеливша, аз я практикувам от 3 години. Изкупуват се обратно, но само от Тавекс. При други не. От миналата година вече имат замяна 49=50 грама Valcambi:
https://tavex.bg/zlato/razmeni-49-grama-tavex-za-50-grama-valcambi/

С уточнението, че за 49 бр. техни кюлчета дават едно 50 грамово.
Иначе са коректни - при купуване на 12то дават безплатното. Няма уговорки и откази ако всеки месец си пазарувал редовно.

# 307
Не разбирам къде им е далаверата всеки месец да продават по грам за 200 лева? Не може ли наведнъж да се купят 12 и да се вземат 13? По-лесно за всички. Или да се купят 120, а да се вземат 130?

# 308
Следи пазара на златото и ще разбереш. Цената на кюлчето е според кодировки на борсата. В момента златото е във ръст след корекция. Сега следва лека корекция и пак леко нагоре за 3месеца ( после ще видим). За последния месец е с 9.92% ръст, за последната седмица се 1.42%, за 6 месеца 11.95%, а за 1 година от днес с 34, 51%. Така че 13 кюлче бонус след 1 г, ако си спазил всички условия по закупуването на 12.

# 309
  • София
Според фирмените условия 1 човек може да купи до 5 бр. месечно - за 12 месеца.
Тази прИмоция е насочена към дребните инвеститори с обещанието за 13то безплатно.
Иначе другите могат да купуват други кюлчета без ограничения.

# 310
Следи пазара на златото и ще разбереш. Цената на кюлчето е според кодировки на борсата. В момента златото е във ръст след корекция. Сега следва лека корекция и пак леко нагоре за 3месеца ( после ще видим). За последния месец е с 9.92% ръст, за последната седмица се 1.42%, за 6 месеца 11.95%, а за 1 година от днес с 34, 51%. Така че 13 кюлче бонус след 1 г, ако си спазил всички условия по закупуването на 12.

Какъвто и да е курсът в който и да е момент те си имат тяхната печалба. За мен десеторна печалба днес е по-добра от десет малки цяла година.

# 311
  • София
Следете цената до сряда. Тогава ще има важни новини и със сигурност ще има движение, което май вече започна.

# 312
  • София
Когато купиш 12х5, получаваш 5 безплатни.
А далаверата им е в котировките. Цената расте, а те имат постоянни клиенти. Цената на безплатното кюлче излиза доста по-ниска от добавената стойност за 12-тенмесеца.
Ако ги купиш наведнъж, нямат сметка да ти подарят.
При покупка наведнъж те не печелят. Печелиш ти с времето, но пък без постоянно търсене цената ще се задържи или ще падне,та и и ти няма да си особено на печалба.
А и инвестиция в 50 г наведнъж или в 5х50 г при покупка на максималния пакет иска сериозна инвестиция накуп. За 12 месеца 1 х 1 г или 5 х 1 г са почти неусетна инвестиция. Да, между първото и последното има сериозен марж, но е лесно да се изчисли приход-раьход.
Примерно, понеже купувам монети от 30 унции, при тях инвестицията е наведнъж по-голяма сума, но печалба има чак след година и отгоре.
Аз съм впечатлена, че в момента и среброто е повишено, а имам и сребърни монети, които досега бяха +1, + 2 лв. Тези дни са на + с друцифрени суми някои. Дали обаче няма да се отрази на златото, защото понякога са с обратен марж. Интересно ми е.

# 313
При продажбата на инвестиционно сребро дължиш ДДС ( монети включително).
Когато се купува инвестиционно кюлче се гледа къде най- малък маржа купува/ продава на съответното. При vаlcambri е по-добрия избор.

# 314
При продажбата на инвестиционно сребро дължиш ДДС ( монети включително).
Когато се купува инвестиционно кюлче се гледа къде най- малък маржа купува/ продава на съответното. При vаlcambri е по-добрия избор.

+1

Когато купиш 12х5, получаваш 5 безплатни.
А далаверата им е в котировките. Цената расте, а те имат постоянни клиенти. Цената на безплатното кюлче излиза доста по-ниска от добавената стойност за 12-тенмесеца.

Да, така е, ама докато цената расте. А гаранция, че цяла година пак ще расте?

Общи условия

Активация на акаунт