Откъде да купя инвестиционно злато?

• 78 882
  • 523
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Няма гаранции. Неслучайно това са рискови инвестиции. Но пък исторически цената винаги расте или най-малкото е най-стабилна.
Пък и малко хора могат да купят накуп 5 х 12 г, което е 60 г. 60 г са 2 монети от по 30 унции и те излизат в момента около 12 000 лв и повече. Докато малка месечна инвестиция около 1000 лв е далеч по подходяща.
Всеки си преценява.
За някои този тип инвестиции са и хоби, както е при мен.

Да, за среброто се дължи ДДС, но аз нямам намерение да продавам скоро нищо. Харесва ми как от момента,в който се занимавам с това, вече съм с около 50% печалба. На 100% съм решила да се самовъзнаградя с нещо конкретно и материално, живот и здраве. Дано се случи!

# 316
За мен златото е най-предвидимия актив. Наблюдавам го от над  30г. Докато има военно напрежение в ЕС цената ще е нагоре ( после да видим). Но се надявам да не се стигне до пълномащабен военен конфликт. ( това не е инвестиционен съвет)

# 317
Следете цената до сряда. Тогава ще има важни новини и със сигурност ще има движение, което май вече започна.
Какво има в сряда? Не, че съм се запътила да купувам, но любопитство.

# 318
Опасност да купуваш брандирани е да не стане нещо с бранда.

# 319
  • София
Затова не е нужно да ги запазваш под формата на брандирани. Купуваш, цената расте, продаваш/обменяш за по-лесно ликвидни, следиш пазара, тренда и т.н. Искаш обаче време, усилия и постоянство.

# 320
  • София
Следете цената до сряда. Тогава ще има важни новини и със сигурност ще има движение, което май вече започна.
Какво има в сряда? Не, че съм се запътила да купувам, но любопитство.

В 21. ч. бг време излиза решението на FOMC относно лихвените нива.
През деня има и други икономически събития в ЕС и Великобритания.
Решение за лихвените нива в и в Канада.

# 321
Здравейте. Някой запознат ли е как става закупуване на злато от банка? Мога ли да закупя злато и да ми го дадът да си го съхранявам аз или го закупувам и съхранението остава при тях в банката или трезор?

# 322
По-добре не купувай от банка, а от Тавекс или Айголд.
И да, дават ти го и си го пазиш както знаеш.

# 323
Здравейте. Някой запознат ли е как става закупуване на злато от банка? Мога ли да закупя злато и да ми го дадът да си го съхранявам аз или го закупувам и съхранението остава при тях в банката или трезор?
Най-добре си купи директно от производител.. аз като пазарувах преди години транспорта беше 25 евро..
https://www.muenzeoesterreich.at/eng/invest
https://www.muenzeoesterreich.at/eng/info-centre/online/delivery-and-shipping

# 324
  • София
Какъв би бил смисълът да го купиш, а да не ти го дадат?

# 325
  • София
...Ако смятам правилно, следващата ще е към 3720 Blush
Днес минахме леко това ниво след много сътресения Grinning
Долу се вижда днешния пробив и как в сряда в продължение на 1 час графиката играеше в рамките на 60 долара по време на речта на Пауъл

Сега вече мисля, че ще има лека корекция, ама знам ли Confused

# 326
...Ако смятам правилно, следващата ще е към 3720 Blush
Днес минахме леко това ниво след много сътресения Grinning
Долу се вижда днешния пробив и как в сряда в продължение на 1 час графиката играеше в рамките на 60 долара по време на речта на Пауъл

Сега вече мисля, че ще има лека корекция, ама знам ли Confused

И да има, какво? Такива графики са полезни при акциите за следене на трендове и анализ. При златото не е така и такива графики са напълно излишни и заблуждаващи.  Хората, които купуват злато, знаят, че това не е актив, който днес купуваш а утре продаваш с 2.30 печалба. Един нормален минимум е 5 години, като много по добре е 10 или 15. През 2011, 100гр в Тавекс беше 7200лв, сега е над 20,000.  Големите банки дават предвиждане за над 23000 до края на годината, но разбира се, гаранция няма.

# 327
Викаш при златото тренда е само нагоре и не е нужно да следиш корекцията, за да купиш? Grinning

За тренда само на горе къде го прочете? За корекциите - да, точно това казвам. Разбира се, всеки си преценява сам. Ако искаш да си cool в очите на незапознатите и да следиш ежечасно тренда и на това да базираш покупко-продажбите на злато, ок. Но според мен е кофти да се дават такива съвети, защото някои хора ще послушат и ще изгубят трудно изкараните си пари. Има финансови инструменти за спекулации и на който му е интересно, може да си направи акаунт в някоя платформа, да сложи 100 евро и да си следи трендове и т.н. Но за физическото злато не е така, то е непредвидимо. Върни се само няколко месеца назад и прочети мнения, че златото е в пика си и ръст е почти невъзможен. Е, оттогава имаме 20 процента ръст.

И не се заяждам с теб. Интересувам се от злато във физическа и ЕТФ форма от доста време и знам какво говоря. Намесих се защото видях, че макар и с добри намерения, това с трендовете и графиките не е ок.

# 328
Преди няколко дена си поръчах монетка  от Айголд,  платих по банков път и ми издадоха фактура. Днес получих монетката, но нямаше касов бон вътре.Обадих се да попитам трябва ли да имам и ми отговориха, че защото е по банков път платено затова така.
Малко ми стана странно, защото предния път си взех злато от техен офис и пак направих банков превод пред тях, не беше в кеш и касовия бон го прикачиха към фактурата.
Тези от вас, които са си поръчвали по телефона, как е било при вас, че леко се притесних?

# 329
  • София
Ако на ф-рата пише - платено по банков път няма нужда от касов бон. Не намирам повод за притеснения.

Общи условия

Активация на акаунт