Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 81

• 39 752
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
  • ПЛОВДИВ
renji, пак съм аз. Успокой се момиче и се радвай, че семейството ти е до теб в този момент. Пази си нервите, за да имаш силите да преминеш през всичко което те чака. И аз бях като теб преди 7 месеца, след като чух диагнозата поисках да се прибера в България да се видя с брат ми и близките, но онколошката настоя да започна веднага химиотерапията. Добре, че имам друго заболяване та малко прекривах нещата пред брат ми, че неговата психика не е много добре до преди седмица. Относно парене в гърдата не съм имала но преди да започна химиотерапията имах болки, но вече нямам. От страничните ефекти ми остана само подутите стъпала, та ако някоя от вас ако знае някъв лек да сподели.

# 121
Това парене в гърдата да не е от цикъла?
Не смятам, че биопсията е грешка.
Ако беше направена първо операцията, щеше да има чудене дали пък това не е грешка. Можеше от нея да има по-големи усложнения.
Човек няма как да знае какво му е алтернативното бъдеще.

# 122
За отоци пия ендотелон, предписан от хирурга ми.

# 123
Sisalber благодаря за куража.Наясно съм ,че ще трябва да си изживея всеки един стадии,тъга,гняв,отричане,смирение и приемане.Но сега съм стадии тъга,просто ми е тъжно,постоянно ми е тъжно и всичко ме натъжава.Вместо да черпя сили от децата и мъжа ми,аз само като ги погледна и се сдухвам.Отидох на море само заради децата,но някак не бях там психически,а излизането с компания ми идваше в повече.Днес се прибрахме бяхме само за 4 дни,а утре мъжа ми иска да ходим на пикник в гората ,но пак с компания,ами не мога и не искам,не съм готова.Казах му да отиде с децата,аз ще си остана в къщи.
На целия хал ми дойде още първия ден на морето,10 дни преди датата и това да го мисля сега,що така.

Ох как добре те разбирам…. Вместо да се радвам на децата, да си давам кураж заради тях, в началото ми се ревеше докато ги гледах и си представях как един ден ще са без майка и не знам кога. Гледах мъжа си и децата и вътрешно крещях…. Не, че ми е минало особено, но се съвзех и минах всичко, което трябва и сега се радвам и се моля на Бог да съм дълго време с тях. Началото е трудно, но когато направиш всичко възмножно и видиш добри резултати ще се успокоиш. Иди на психолог, не си позволявай да паднеш духом и не, биопсията не е грешка. Така всичко ще се стадира точно и ще се прецени какво трябва да се направи❤

# 124
  • Добрич
kitty007, тази седмица доц. Бочев беше в отпуск. Когато говори с него, той не ти ли каза?
Всъщност, не съм говорила с него.
Всичко стане през рецепция, но и не знаех, че трябва да имам уговорка с него.
Казаха ми, какъв е реда, до къде да пратя и т.н.
Надявам се, че не е пропуск!

Не е пропуск. Просто, като му свърши отпуската, ще му предадат диска.

# 125
Гърдата ми пари и боли,от преди биопсията,просто започна от понякога ,а се е почти постянно.А, се чудя дали операцията не беше по удачна,тъй като на ЯМР пише,че има пръснати аденозни фокуси до 4мм.разбирам го калцификати.а ако е така доколкото разбрах от темите ,най -удачно е да махна гърдата.Както и да е ,минало е вече.Във вторник ще отида при АГ да видим ,защо толкова рано ми дойде.Миналия месец бах на цитонамазка,уж беше ок,но знае ли човек.

# 126
  • София
Цикъл може да дойде/или да закъснее по-рано от стрес, няма връзка това с цитонамазката, не се притеснявай. Може и от смяна на климат, надморска височина и т.н.
Гърдата, и да е трябвало да се оперира, няма да остане неоперирана и няколко дни или 2-3 седмици няма особено да променят нещата. Преди 7 г. аз бях първоначално оперирана, защото попаднах на хирург, а и тогава все още така се действаше. Сега очевидно протоколите са други и в тях е сметнато, че това може да е рак, но се счита, че е по-важно първоначално да се направи план и да се провери първо за разсейки и какъв точно е рака, а после да се действа.

# 127
renji, виждаш колко сме много и се подкрепяме! Не е лесно, но щом е дошло, ще трябва да се мине. И аз съм с биопсия първо, която показа вида рак. После две операции - втората да доизчистване. Отстранени много лимфни възли - два с метастази. След биопсията правих обикновен скенер - видя се и туморът, и заразените лимфи. Гадът на скенер и ехограф беше 4 см, а при операцията се оказа 6 см. После пълна програма - химия, лъче, хормонална сега. Относно паренето - предполагам, че е съвкупност от внушение, биопсията и самото заболяване, макар че лошите гадини обикновено не болят. Мен след биопсията много ме болеше - чак обезболяващи пиех. Труден път е, но ще минеш!

# 128
Аз имам доста кисти и гърдите ме болят много,по две седмици преди цикъл,но от около два месеца тази и пари,но може просто много да го мисля.Аз нямам оплаквания след биопсията ,наболяваше малко ден,два ,леко посиня и сега е жълто,но нищо особено.Аз много лесно посинявам и очаквах доста зле да са нещата,но за сега е ок.Ще го минавам пътя ,пък каквото е писано.Не спя добре,от както знам за рака,сънувам ,будя се често,ставам много рано ,скована от страх,сякаш съм в някакъв ступор от които няма излизане.Във вторник се връщам на работа и дано дните минават по бързо и да се отърся малко от шока.

# 129
Аз имам доста кисти и гърдите ме болят много,по две седмици преди цикъл,но от около два месеца тази и пари,но може просто много да го мисля.Аз нямам оплаквания след биопсията ,наболяваше малко ден,два ,леко посиня и сега е жълто,но нищо особено.Аз много лесно посинявам и очаквах доста зле да са нещата,но за сега е ок.Ще го минавам пътя ,пък каквото е писано.Не спя добре,от както знам за рака,сънувам ,будя се често,ставам много рано ,скована от страх,сякаш съм в някакъв ступор от които няма излизане.Във вторник се връщам на работа и дано дните минават по бързо и да се отърся малко от шока.

Успокой се, много си се напрегнала, което е нормално де. Цикъла може и от стрес да е подранил, гърдата може да боли от цикъла щом имаш и кисти. Както казаха по принцип в повечето случай тази гад не боли. Аз два месеца стоях с бучката мислейки я за запушен канал при кърмене, без грам да ме боли, да е зачервена или да пари. Просто в момента си много стресирана, съсредоточена само в това. Преди да направя контролния скенер след приключване на всичко, само да ме заболеше нещо и веднага си мислех, че имам метастази някъде и тази гад се е просмукала. Минах скенера всичко беше чисто и спрях да си внушавам, просто обикновени болежки. Гърдата ще я махнеш така или иначе, като започнеш химия ще унищожат гадината.

# 130
Опитва да се успокоя,но аз съм и с тревожно разстройство ,което уж контролирах,но сега не става.Аз това уплътнение го имах от много време 2-3г,уж мастопатия и сега стреса ми идва главно от това, гадта да не е плъзнала из цялото тяло.Опитвам да се стегна,но тялото ми отказва да ме слуша.Да ви питам онколозоте в Надежда добри ли са?Някой конкретен ако знаете ?

# 131
Излязоха резултатите от биопсията, все още чакам да ми се обадят, че има решение на комисията. Не знам само с тези резултати мога ли да правя консултация с онколог или непременно трябва да занеса и епикризата на комисията.
А това излезе от биопсията:
Пет броя дебелоиглени биопсии от млечна жлеза с инвазивен дуктален карцином - G2 - умерено диференциран.
Хормонален статус:
ER - 5+3=8 - Шанс за повлияване от хормонална терапия - 75%
PR - - 5+3=8 - Шанс за повлияване от хормонална терапия - 75%
HER2 - Отрицателен
Ki67 - 40%
Редактирам: Обадиха се, готови са от комисията, утре мога да отида да взема протокола.
Чух се и с д-р Иванов, за съжаление следващите два дена няма възможност, но в понеделник ще се видим за да коментираме резултата.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 11:42 от Opossum

# 132
Излязоха резултатите от биопсията, все още чакам да ми се обадят, че има решение на комисията. Не знам само с тези резултати мога ли да правя консултация с онколог или непременно трябва да занеса и епикризата на комисията.
А това излезе от биопсията:
Пет броя дебелоиглени биопсии от млечна жлеза с инвазивен дуктален карцином - G2 - умерено диференциран.
Хормонален статус:
ER - 5+3=8 - Шанс за повлияване от хормонална терапия - 75%
PR - - 5+3=8 - Шанс за повлияване от хормонална терапия - 75%
HER2 - Отрицателен
Ki67 - 40%
Къде си прави биопсията и за колко дни стана,в Дървеница ми казаха,че всяка сряда има онко комисия .

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 11:51 от renji

# 133
Пловдив, болница Каспела.
Биопсията беше на 8ми, на 17ти излязоха резултатите.
Ходих на 18ти до Патологията да ги взема.
Явно вчера е била комисията и днес сутринта се обадиха.
Надявам се утре да си взема и блокчетата от хистологията, не можело без предварителна заявка, така че се разбрахме като отида за протокола от комисията, да взема и тях.
Мисля да ги изпратя на д-р Поповска в Плевен за второ мнение, ако още приема по куриер.

# 134
  • София
Хубав резултат е това /от лошото/, Опосум - отрицателен Хер, хормонозависим...но си потвърди още на едно място резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт