Почувствах се зле.

• 10 977
  • 326
  •   1
Отговори
# 195
Знам, че не ме харесва. Разбрах го. Нищо не мога да направя по въпроса, няма как да си сменя физиономията и да стана по негов вкус.
А, не има начин, вече ти писах. Стига и ти да искаш, само че и пари трябват. Тоя, чаровният докторант да разбере, че ти не си толкова евтина и удобна и да почне да плаща. Аз имам чудесен доктор, ако си близо до София. Чудеса може да направи с твоята външност, а от там - и самочувствие.

# 196
Най-бързо ще подобри самочуствието си като започне повече да се грижи за себе си като жена - да си отделя време и пари за това да е красива най-вече в собствените си очи. Тогава и може другите да я поглеждат с други очи. Колкото и да е неприятно наистина ни отсъждат най-вече по външни белези. И после малко по малко това с границите.
Това да си губиш времето да я заговаряш тази е загуба на време. Честно казано смятам, че жените сме напълно наясно, когато прескачаме граници и го правим съзнателно. При мъжете е по-трудно да разберат. Затова при тях се работи с други методи като външен вид и по-лек характер за общуване. Иначе много ясно, че категорично трябва да заявите, че не ви е приятно подобно поведение, защото това ви заявява много ясно. Иначе ниското самочуствие идва понякога от липсата и във вашия случай ранната загуба на баща, който играе важна роля в изграждане на самочувствието на дъщерите си. Но хубавото е, че е поправимо, но не трябва да се замества липсващия баща и другите присъстващи мъже в живота, а трябва да се изгради по-стабилен център на самооценка.
Имам приятелка, която имаше връзка с един такъв, който я мачкаше, но умишлено. Накрая се стегна и се фокусира върху себе си.Отношението му се промени. При тях не беше благоприятна история, но при вас има възможност за коригиране. Мисля, че понякога ни е нужно време за напасване във връзката, а това става, когато се отстояваме в ситуации, които ни нараняват.
Успех ви желая, но съм сигурна, че можете да се справите, защото имате важни условия за това  - осъзната сте, имате желание и правите стъпки. Сега просто сте и по-чувствителна заради бремеността.

# 197
Защо, за бога, я съветвате 3-4 часа да се прави на маймуна, за да покаже на натрапницата и мъжа си, че тя е великата? Нея , всъщност, я тормози отношението на мъжа й към красивата жена. Мъжът й може и да демонстрира крайно незаинтересовано отношение към жена си дори , ако са само в мъжка компания. Например, говори само с приятелите си, не се съобразява, че трябва да си ходят вече, че някой от компанията бръщолеви глупости или е изтърсиш нещо, с което я е засегнал, но тъпо и упорито се седи в кръчмата. И, в двата случая става въпрос единствено за показване на отношение към партньора .
Авторке, мен не са ме подтискали в семейството ми, но съм се научила с времето да казвам " не", да си очертавам границите и т.н. Винаги около нас има хора, които са по-доминантни, некултурни, по-напористи и т.н и се налага да се отстояваме. Не е само до парньорите, а до всички с които общуваме .
Авторката преди да започне да "дава пари за себе си" трябва много добре да обясни на партньора си какво очаква от него. Разбира се, винаги съм смятала за неработеща тактика да се лепнем за мъжа и да очакваме той само нас да гледа. Жената трябва да има свое образование, пари, среда, интереси, да предпочита да се погрижи за себе си, пред това да подгъзува на всички домашни любимци и да бъде удобната за всички.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 08:56 от liola

# 198
Ще седя аз, а мъжът ми и синът ми ще ухажват някаква.
И малкия си син ли да ревнува? Това вече ми бие на патология.
Въобще малко в повече ми идва драмата около това излизане.
Аз имам много познати покрай работата ми и често сядат при нас. Е, не ги карам да ми ядат от чинията, а и ги разкарвам, не оставям мъжа ми да стои отстрани, а ние да си приказваме. Но, ако мъжът ми също го познава и имат тема, може и цяла вечер да си говорим. Въпросът е, че мъжът на авторката флиртува и няма усет. Пък после прави и коментари, че всичко си имала познатата.
Да му направи един скандал, да си знае мястото.
Пак да кажа, има варианти да я разкара. Но не й е работа. Ако разгонвам жените като хиени около мъжа ми, а той им поддава и не прави нищо по въпроса, няма да ми стане по-добре. Той трябва да покаже уважение.

Liola ме е изпреварила.

# 199
  • София
Не разбирам съвета да се понабоцка и поореже, за да се хареса на някой си. Ми не, той като не я харесва, не я харесва. Най-секси е здравото самочувствие, външният вид подлежи на промяна с времето, всички остаряваме и сепрроминяме. Цял живот да се бори с вятърни мелници, за да задържи някой си не става. А като почнат болежките?
Сигурно съм, че е хубава жена, но смачкана от живота. Дано се вдигне заради децата си, да не копиран модела на поведение.

# 200
А на жената, която е дошла на масата, не бих ù търсила сметка. Чувала съм ужасни истории за срещи, в които единственото, което е спасило жената, е, че се е натрапила на случайно засечени познати.
Обаче мъжът да предлага тя да си вземе от чинията му, да се киска с нея като пу*ьо, а жена му да е бременна и да работи на две места, докато той се прави на учèн, ми идва в повече.

# 201
Ти прекаляваш с драмите, а мъжът ти е рядкосрещан тъпунгер, без извинение.

Тръгнах да пиша коментар, но после се върнах да чета в темата и гледам, че си обобщила прекрасно моите две страници текст в 12 думи.

# 202
Аз съм в потрес от съветите "да се грижела за себе си, щот да се хареса на некав мухъл. Жената да се промени, че някакъв си да я захаресвал?!? Това е патологията. Да разкараш човек, дето в лицето ти се подиграва, е здравословното поведение и отношение към себе си. Ам като е бременна нали ще надебелее? После ще й висне корема... И сисите и ... Ще остарее, ще се сбръчка... И кво? Да се правим на маймуни заради някакъв путьо дето се сваля и лигави със случайни познати пред детето ни?!? Wtf я у лево

# 203
Синът ми подарява цветя на много жени и момичета. Обяснила съм му, че един мъж трябва да е кавалер и да подарява цветя на жените, да им отваря вратата, да се държи мило с тях. Момичето разговаряше и с мен, даже повече с мен. Относно корекциите...аз не желая да правя такива, със сигурност има неща, които не харесвам в себе си, но не бих се оперирала, за да пасна на нечии разбирания за красота. По-скоро бих поработила върху вътрешния си свят. Не смятам, че разводите и абортите са удачно решение, пак казвам той има много положителни качества и не смятам, че толкова лесно трябва да бъде приключена една връзка. И не, не го мисля за Бог, просто не мога да отрека и хубавото. За неуважението сте прави, постъпва на моменти неуважително и грешката е в мен, защото аз самата не съм се научила да се ценя и обичам - съответно и околните не ме ценят и обичат.

# 204
Кои са му положителните качества, които все повтаряш, че има? Работел, карал докторантура. Е, и?

# 205
Да в теб е грешката. Още като ти е казал онова, че не те харесвал след сватбата ли там когато е било, е трябвало да кажеш бай.

# 206
Браво, авторке, за цветята! Само още нещо ще кажа по повод това, че грешката била в теб. Хората, които се обичат, не ги обичат повече. Просто не допускат такова поведение и отрязват хора, които са неуважителни.
Него никой не го е карал да се жени за теб, избрал те е, наясно е бил, съответно ти дължи уважение. Казвам го, защото отново залиташ в посока "грешката е в мен, заслужавам го". Да, трябва ти самочувствие, за да ти е по-лек живота, но и мъжът ти трябва да ти помага, не да ти пречи. Това, че някой е паднал, не означава, че трябва да го ритнем. Това ни прави комплексари.

# 207
Ама как ще е в теб грешката, че някакъв невъзпитан мъж, който за съжаление е собствения ти мъж се държи неуважително с теб???
Ти грешка нямаш! Не си тръгнала да се сваляш и да се лендзиш с други мъже пред него и пред детето ви.
Единствено трябва да си заявиш позицията и то недвусмислено. Да нв реши оня, че нещо не интерпретира правилно събитията. Казваш какво очакваш и наказваш, ако не го получиш. Иначе ще те мачкат разни парапитеци цял живот. Несигурността и мекушавостта се пренасят и на работа, и в личните отношения, хората ги надушват и са безмилостни.
Звучиш толкова мило и интелигентно, честно бих искала да имам приятелка като теб. Тоя не разбира какво тото е ударил с тебе.

# 208
  • София
Аз имам докторска степен, а мъжът ми две магистратури. Кой кого е позволено да тъпче?
И да повторя другите - ти нямаш вина за неговото свинско поведение. Имаш вина за това, че позволяваш то да ти влияе негативно.
Допълвам. Стига вече сме оправдавали насилниците с поведението на жертвите. Като не те харесвал външно, не се жени за теб или се развежда. Не да те тъпче с ей такива подмятания. Не е тригодишно, което се изцепва "мама има дебел корем, а тати косми в ушите". То и на тригодишното ще хванат да му обяснят, че така не се говори.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 10:16 от бъръльо-бъръльо

# 209
Аз съм в потрес от съветите "да се грижела за себе си, щот да се хареса на некав мухъл. Жената да се промени, че някакъв си да я захаресвал?!? Това е патологията. Да разкараш човек, дето в лицето ти се подиграва, е здравословното поведение и отношение към себе си. Ам като е бременна нали ще надебелее? После ще й висне корема... И сисите и ... Ще остарее, ще се сбръчка... И кво? Да се правим на маймуни заради някакъв путьо дето се сваля и лигави със случайни познати пред детето ни?!? Wtf я у лево

Има разлика между това да искаш да се харесаш на някого и това да започнеш да харесваш себе си и да си оправиш себеусещането и да не те клати всяка простотия.

Общи условия

Активация на акаунт