Почувствах се зле.

• 10 990
  • 326
  •   1
Отговори
# 150
Не, не е, но е контактен, забавен и чаровен.
Защо не му кажеш и ти, че на визия и той не е Аполон?Ти защо не го правиш?
Като си отговориш на този въпрос, ще разбереш по-добре ситуацията.
Само не се обвинявай!

# 151
  • София
И неподправен простак, да не забравим.

# 152
Иначе комплекс, че той не те харесва нямаш. Имаш факт, че не те харесва
Разгеле, някой да разбира разликата.

# 153
  • София
Не, не е, но е контактен, забавен и чаровен.
В очите на отчаяните за внимание - може би.
Излез с него сред по- непознати хора и ще видиш, че не е точно така и хората го смятат за безлличен.

Ти си безнадежден случай, извинявай. Идеализираш едно мекотело простак - без обноски и уважение. Това не е мъжко.

Нарочно го прави, дори терапевтът ти го е казал в прав текст, а няма прогрес, защото ти ни приемаш, ни предаваш. Че и забременяваш от такъв.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 23:53 от The Catcher in the Rye

# 154
Жертавата на нарцисиста по какво се различава? А и нарцисистите са много харазматични и обаятелни докато те овъртат в паяжината.

Авторката, почети за нарцисистите може пък да разбереш повече за твоя мъж, потребности и поведение. Ако не помогне, няма да навреди.

# 155
Знам, че не ме харесва. Разбрах го. Нищо не мога да направя по въпроса, няма как да си сменя физиономията и да стана по негов вкус.

# 156
Контактен, забавен и чаровен навън. Пред хората. Вкъщи с жена си - простак и емоционален насилник. Типичен профил на насилник - навън веселяк и душата на компанията, вкъщи мачка яко.
Добре си се наредила, ами защо си тръгнала да раждаш второ не знам.

Дорис, от овца тигрица не става, както и обратното също няма как да се случи. Това е въпрос на характер. Авторката никога няма да му вдигне скандал, да му каже че е простаяко отношението му, че той самият не й е идеал за мъж, ама го е взела заради други качества. Ще мълчи, пере и чисти и ражда деца с цел да го върже вкъщи, зааяото такава е динамиката помежду им.

Ужас, не знам как се живее така.

# 157
Част от израстването и промяната е да осъзнаеш, че не могат други хора да ти казват, ти как се чувстваш и има ли причина така да се чувстваш. В случая си се почувствала зле. И това няма да се промени, ако ние наскачаме, че проблем не е имало изобщо тази жена да се натрапи и да сваля мъжа ти.
Реагираш. Просто е. Има много начини. Аз на прима виста се сещам поне за няколко неща, които бих казала. Без скандал, с широка усмивка даже.
Тоест намери си твоя начин да се отстояваш. И да поставяш на място интелигентно.

# 158
  • София
Защо забременя от мъж, който те смята за грозна и гледа романтично другите жени?
Защо се подразни, че синът ти дава цветенца на наглата кака? Той вижда баща си как се държи с майка му, скоро ще ти каже и той, че не си нищо особено.
Защо искаш да създадеш един нещастник с нездравословна среда, в каквато ти си била? Хубаво ли ти беше? Ако мъжът ти ти напомня на някого, то дъщеря ти или синът ти също ще е в такава. Не го/я ли обичаш? Защо искаш да обречеш детето си на егоистичен баща, мачкащ някоя жена?
И защо не го напуснеш, ако го обичаш, а го обричаш на несигурностите си и драмите? Той като е чаровен и общителен, недей заема живота му по този начин да го правиш неприятен.

Не съм терапевт, но си отговори на тия въпроси.

# 159
Знам, че не ме харесва. Разбрах го. Нищо не мога да направя по въпроса, няма как да си сменя физиономията и да стана по негов вкус.

Но можеш да смениш мъжа. Или просто да поживееш без мъж.

# 160
Да не би да не се засичате толкова случайно? Събития, площадки, ресторант.

# 161
За натискането...не съм сигурна, че го прави нарочно, просто, според мен, е нетактичен и не се усеща. Че не ме смята за блестяща красавица, е ясно, но някои неща са неуважителни и не ми харесват.

Ами казвай му на момента. Кажи - Не ми харесва да ми говориш така, как си позволяваш. Ако почне да омаловажава и да те прави на луда, кажи,  че не ти харесват глупавите му шеги.

Противопоставяла ли си се някога на нещата, които не ти харесват?

# 162
Разбира се, че не съм безгласна буква, заявявам се. Не ,,раждам деца, за да го задържа". И двамата искахме второ и говорихме много преди случката, че искаме деца. И пак казвам, че не се възприемам нито за готвачка, нито чистачка. Личност съм. Да, не мога да поставям граници и това бе една от причините да работя и с терапевт. Това с границите е от много отдавна и се корени още в детството ми.

# 163
  • София
За момента не.

# 164
Ами, може да заделиш 20 лв и за мен, но, когато нещо не ти е окей - реагирай на момента. Нито трябва да правиш скандали, нито да си простачка.
В ситуацията, след 15 мин гукане казваш - благодаря за компанията, приятелите ти сигурно те чакат, а и ние имаме да си говорим наши си неща, хубава вечереер!

Не трябва да си усложняваш живота, опростявай.
Тя и има проблем с поставянето на границите.
Имам чувството, че и да се целуваха пред нея, пак нямаше нищо да каже.

Общи условия

Активация на акаунт