1-ва АЕГ - тема 5

• 81 673
  • 700
  •   1
Отговори
# 420
Направи ми впечатление, че отзивите нито за младите,нито за по- възрастните учители са положителни. А училището е в топ 6 сред държавните. Очаквания нямам.Ще заложа на частните уроци. И наистина ще се надявам,че всички тези отрицателни коментари са изключения.

# 421
Последните коментари доста ме обезсърчиха, но вероятно е по-добре да нямам високи очаквания.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 10:50 от zlatenceto

# 422
Във фейсбук гледам новият директор е завел целия колектив в Тунис. Ол инклузив. (Имам класната в приятели Joy )
Браво. Сега тъкмо учителите ще са заредени с положителни емоции за учебната година.

# 423
  • София
Направи ми впечатление, че отзивите нито за младите,нито за по- възрастните учители са положителни. А училището е в топ 6 сред държавните. Очаквания нямам.Ще заложа на частните уроци. И наистина ще се надявам,че всички тези отрицателни коментари са изключения.
Аз не разбрах защо ще залагате на частни уроци и по кой предмет? И след всички изписани положителни мнения, защо обобщихте, че и за млади и за стари учители отзивите са отрицателни?
За цялото обучение на детето ми в 1 АЕГ е имало само двама учители,  които не бяха ОК. Единият преподаваше АЕ (англ. Б) само в осми клас. Другият се появи в 10-ти и срещу подписка от родителите беше сменен за по-малко от два месеца. Децата излизат от гимназията със знания, съответстващи на ниво С1.
И по математика и по БЕЛ, по география и философия учителите бяха на много високо ниво и прекрасни хора, които не си пестяха силите и енергията, за да си предадат уроците по-достъпно и по-увлекателно и да си мотивират учениците.

# 424
Благодаря Ви много, че се включихте с тази положителна информация. В последните няколко страници прочетох само негативни коментари/ и не само аз/ за учителите и бях доста изненадана.Относно частните уроци за нас математиката ще продължи, както до сега на уроци, вторият език също и разбира се в по-горните класове и българският език. Вече разбрах,че за добра подготовка не може да се разчита само на учителите в училище или поне за моето дете не е достатъчна. Успешна учебна година на децата ни!

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 09:00 от Tsoneva82

# 425
  • София
За всяка гимназия има отрицателни коментари. Идеално училище и среда няма. И по-добре, защото училището е подготовка за живота, нека се учат да се справят с трудности, да общуват с хора, които не харесват, да срещат конфликти и да ги преодоляват.
Няма как да разтворим чадър над 14+ годишни и да им създадем мечтаната среда.
И очакванията, че някой ще ги обгрижва и обучава, дори против волята им, не са оправдани. В гимназията гледат на тях като на почти възрастни, които сами трябва да организират ученето и участието си в училищния живот. А самостоятелността се гради у дома.
NBM, Googlish - +100 за мненията.

При нас не знам, късмет ли беше, успех ли, но попаднахме на чудесни учители. Вече е 12 клас, почти завърши и не съжалява изобщо за избора си на гимназия.

# 426
  • София
Аз ще изчакам първо да видя как ще тръгне учебния процес. По БЕЛ и английски мисля, че ще се справи, дори преподавателите да не са топ. По математика съм й казала, ако се усети, че не разбира, да вземе някой друг урок.
Иначе ще ходи на курс по корейски, учи го в училище до 7 клас, сега ми се вижда най-подходящо да го продължи.

# 427
  • София
Да, едно е от неразбиране/несправяне да вземе допълнителни уроци (такъв беше случаят при нас по математика в 12-ти клас, защото не можеше да се вмести в 5-минутките на г-н Георгиев, а му трябваше оценката за дипломата), а съвсем друго да се залага основно на тях. И разбира се, не упреквам учителя по математика, въпреки, че не ми допадаше методът му на изпитване. Точно той е един от учителите, които се помнят винаги.
Скрит текст:
Децата бяха втора смяна, зимата. В средата на последния час токът спира. Цялото училище се изнася бавно по коридорите. Учениците стават, но г-н Георгиев им казва в тъмното: Нямам спомен да съм ви освободил. 🤨Вади си телефона, светва фенерчето и дописва и обяснява започнатата задача на дъската. Синът ми си пази и снимка от този паметен час:)))

# 428
как пък изведнъж се притеснихте, темата има сума ти мнения положителни и за учители и за други неща, и защото последните стр има негативно мнение за двама-трима: изведнъж обобщение Simple Smile

човек, верно ли целият колектив ол инклузив в Тунис: това ми се вижда фрапиращо наистина, убедена съм, че си плащат хората, няма как училището да го покрива, де.

# 429
Ами голяма група… По снимките преброявам около 50 учителя, може и да съм изпуснала някого.

# 430
Най - вероятно, защото от тези " двама-трима", двама ще преподават на дъщеря ми. Но чета притеснения и в родителите и в по - горните класове. Но след прочетените вече положителни мнения, смятам, че сме направили правилния избор.

# 431
  • София-Младост
А защо се търси предварително мнение и се прави настройка? Изчакайте, запознайте се с учители, класен и тогава да коментираме. Чак пък притеснения от сега...

# 432
Аз пак ще потвърдя, че съм доволна от училището и заради децата в класа, и заради голямата част от учителите. В 10-ти клас втори срок дъщеря ми покри тест английски език ниво В2, което е показателно за обучението. Много зависи и от детето - моята винаги е била отличничка.

# 433
има програма в школо и там вече се виждат конкретните учители. Велков и Стаменов водят мат, Стаменов е по профил, имам събрани положителни мнения за него, вкл. от форума, дано да е така!

# 434
  • София-Младост
И за първа година РС на 8 клас е след като започнат, чак на 26.09., а аз се чудех защо никой не споделя нищо.

Общи условия

Активация на акаунт