Empties... или СВЪРШЕНО е с теб - тема 8

• 124 038
  • 724
  •   1
Отговори
# 150

Бях го купувала преди да го обновят и беше страхотен,много освежаващ,не пресушаваше.
Сега го изхабих с голям зор,като ползвах страхотни количества само да свърши по-бързо.
Нито си усещах кожата почистена,(грим не използвам в ежедневието) нито освежаващото усещане заради което поднових го имаше.

# 151
  • София

Benton Snail Bee Ultimate Serum: Един от любимите ми серуми. Чудесни съставки. Усеща се лек като консистенция. В непосредствен план озарява кожата, в дългосрочен я стяга. Твърдят, че се бори и с пигментирали петънца, но за това не съм сигурна, защото ползвам много други продукти. Това е старият вариант на опаковката, новият е с помпичка. Чакам новата си опаковка. Може да пощипва леко кожата, ако е нарушена кожната бариера – за кратко, без да я дразни.

Missha B12 Double Hydrop Amuler: Хидратира, но е тежък за нуждите на лицето ми продукт. Лепне и според мен ми докарваше пъпки. Доизмазах го на шия, където е супер. Мисля, че вече не се предлага като продукт.  

CosDeBaha Хиалуронов серум: Типичен хиалуронов серум. Супер е, ако се ползва във влажно време като даващ блясък на кожата. Но много трудно сработва с други ползвани в рутината продукти. Лепне при нанасяне и после прави кир ефект, особено при нанасяне на слънцезащита. Не бих купувала повече хиалуронови серуми. Хиалурон има къде ли не като съставка, а и не правят нещо уау със зряла кожа.

One Two Free Hydra Power Gel Cream: Никак не ми хареса. Много ароматизиран, кожата ми реагира с пламване и пъпки при употреба. Вярно бях я излагала на слънце, но с други продукти не ми се е случвало такова нещо. Купих го по принуда по време на ваканцията, защото се оказа че нямам нищо в резерв хидратиращо.

Heliocare тонирана слънцезащита: Не е моята. Твърде е тъмна, леко странна лепкава консистенция. Използвах я за тониране на бялата ми слънцезащита за спорт. Не знам дали пази. Не бих подновила.

Skin 1004 слънцезащитата с центела: Хубава, лека като текстура градска слънцезащита. Ползвам я зимата, когато кожата ми е суха. Попива бързо, има и козметични ползи и хубав състав. Поръчах пълноразмерни опаковки.

# 152
  • на последния етаж
- много хубав и икономичен продукт, оставяше сухата ми и чувствителна кожа чиста и свежа без да усещам опъване и изсушаване, а и много малко от продукта беше достатъчен за измиване на цялото лице и шия. Ще купя отново, след като поизхабя наличностите. Simple Smile

# 153
- много хубав и икономичен продукт, оставяше сухата ми и чувствителна кожа чиста и свежа без да усещам опъване и изсушаване, а и много малко от продукта беше достатъчен за измиване на цялото лице и шия. Ще купя отново, след като поизхабя наличностите. Simple Smile
бюджетен ли е този

# 154
# 155
Продуктът на Clarins ме заинтригува, но явно е спрян.

# 156
  • на последния етаж
Не знаех, че измиващият продукт на Clarins е спрян. Много жалко ако е така.

# 157
Има го в коледния им календар за тази година, да не е нещо временно... Няма логика да слагат нещо спряно, според мен.

Нощен крем Korres от серията черен бор

Още един продукт на марката, който ми хареса доста. Подхранва, не е тежък за моята смесена кожа, на сутринта лицето е свежо. Бих взела отново.

Мостра на хидратиращия балсам за тяло на Clarins

Много ми хареса - хидратира добре, мирише деликатно, не е лепкав и попива бързо. Ще си купя и пълноразмерна опаковка.

Околоочен крем Clinique Smart Clinical Repair

Може би единственият околоочен, който съм ползвала до момента и съм отчела видим ефект. Имам проблем с кожата в тази зона, доста се набръчка и дехидратира. Кремът я прави по-"жива" и сочна. Не може да премахне бръчките, но цялостно кожата се освежи.
За мен голям минус е, че съдържа толуен (BHT), та не съм решила дали ще подновя.

Gliss хиалуронова маска за коса

Голям хит във форума преди време. Маската не е лоша - заглажда косата и я  прави по-жизнена, но не бих казала, че е нещо кой знае какво. Доооста е течна.

# 158
Толуенът (метилбензен) е разтворител и го има в повечето лакове на нокти. BHT е антиоксидант, консервант, има даже хранителни добавки BHT. Да, последната част от сложното му название е “толуен”, но не е метилбензен. И не всяко нещо с “бензен” в името е метилбензен.

Допълвам се: този околоочен крем на Clinique в момента е в сладурски комплект на добра цена (мини от 5 мл); надявам се е ок да публикувам предложението на Нотино

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 18:07 от Артемис6

# 159
  • Street of Dreams
Почистваща пяна ми е любим вид продукт за лице. До сега най-доброто, на което съм попаднала беше Beneficience на Shiseido - хем мек и нежен, хем дълбоко почистващ. В другата крайност е този, който днес изхвърлих на 2/3 пълен.

Крайно не ми хареса - неприятна миризма като на пластмаса, почистване абсолютно никакво. Моята кожа изисква основно почистване всеки ден и с този продукт на втората седмица се появиха трънчета, а цялостното състояние на кожата изглеждаше някак занемарено. Нямам никакво намерение да повторя тази покупка или да експериментирам с марката.

# 160
  • на последния етаж
- много ми хареса тази нощна маска - ползвах я един-два пъти седмично вместо нощния крем. Добре хидратира кожата. Вече поднових.

# 161
  • Mediterraneo

За дезодоранта Дав не мога да кажа нищо повече от това, което винаги казвам за продуктите на марката- никакви забележки.
Душ гелът не е нищо особено, аз просто обичам аромата на кокос в козметиката.
Почистващият гел е на нова за мен дрогерийна марка, започнах малко по малко да опознавам продуктите им. Този гел със сигурност ще го повторя- много деликатен, а почиства добре, фин аромат; не оставя кожата изсушена.

Маската е много хубава, хубав аромат, оставя косата лъскава и неутежнена.
Течният сапун е една от моите слабости, обичам литирани серии.

# 162
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊

Едно много бързо включване от мен, тъкмо си изхабих крема за лице и вместо да трупам в кошницата "empties" си викам ,отдавна не съм писала в темата, нека се включа днес.

1. Augustinus Bader The rich cream
Това ми е втора опаковка и този крем наистина много ми харесва като изключим цената.Мисля,че преди няколко месеца го хвалих тук.
Дълбока хидратация,храна за кожата. Моята кожа е суха към нормална,понякога и мазнее,идва ми една идея по-тежък и мазен,но слагам по-малко количество и не ми пречи. Самата консистенция е на бял,гъст,мазнеещ крем.
Много рядко се водя по чужди акъли на инфлуенсърки и богаташки,но този крем го беше препоръчала Виктория Бекъм (към която нямам особен интерес) и реших да пробвам това така хвалено чудо и как от години само този крем ползва (но ни сместява информацията колко корекции и филъри има набутани в лицето).

Със сигурност има кремове,които са на това ниво,може и по-високо,но не мога да си кривя душата, хидратацията и мекотата на кожата я има. От към аромат имам забележки,нещо аптекарско, няма го това луксозно ухание каквото го имат продуктите на Герлен,Диор и тн.
След време отново ще купя.

2. Garnier Brightening Serum cream SPF 30  - СПФ 30 крем серум на Гарние. Бях го купила от кварталния магазин,за да има някаква слънцезащита в колата за всеки случай.Мота се една година и го изхвърлям на половина ползван. Просто застоя,иначе попива веднага,не оставя бели следи, ухае на папая.

3. Secret Cherry Blossom + hemp seed oil dry spray  - Део без алуминий за дъщеря ми. И аз го ползвах от време на време докато минавам през нейната баня.Страхотен свеж,летен аромат на череши. За изпотяването - не прави чудеса,но освежава зоната и държи приятен аромат за няколко часа. Даже днес ще ходя до магазина и ще й купя нов,може би друг аромат.

4. Bumble & Bumble hairdresser's invisible oil primer - термо защита за коса в травъл размер от 30 мл. Ползвах го за пътуване заради практичния размер. Нищо повече не мога да кажа.Марката съм я чувала,но не съм я ползвала.

5. Pantene Nutrient Blends Unbreakable lengths - Видях нова серия Пантен шампоани в магазина и купих 3 броя за проба. Нямат силикони,парабени, сулфати,фталати и минерално олио, Това е първия от тях, който дъщеря ми използва. Аз го тествах няколко пъти,но за мен идва слабичък.Тя каза,че е ок без нищо специално.Косата й се омазнява за два дни,което е стандартното при нея.

6. Thalloderma Oily&Impure Skin mask - Последната опаковка,която имах в резервите. И друг път съм писала,една от най-най-добрите маски за лице,които някога съм ползвала на ниво почистване.
При следващото ми пътуване до България,отново ще купя няколко тубички.

# 163

Любими душ гелове.От тази серия на Ейвън,освен сапуна имам и душ гел,който скоро ще снимам.Мирише страхотно на ванилия и бадеми.

# 164

Medi Peel Bakuchiol Miracle Firming Ampoule - серум с много ниска концентрация на бакучиол, който иначе е с приятна, течна консистенция и попива бързо. Посредствена хидратация, бъгава пипета и неприятен аромат на капки Виброцил. Уважавам много марката, но този път останах разочарована, особено предвид цената.

Dr Dennis Gross Fill and Repair Serum - дадох миниатюра на майка ми да я изхаби, не се изказа особено ласкаво. Причинявал й сърбеж, който после отшумявал, а тя е известна с дебелокожието си. Иначе хидратирал, но това правят и серуми дето не струват 75 долара.

Писала съм много пъти за тази мицеларна вода, купувам само нея в мини разфасовки. Ползвам я за всичко, от сваляне на очен грим, до попиване на пот и даже, понякога, забърсване на повърхности. Не заема място и капачката е супер стабилна.

The Body Shop Love & Plums Body Yogurt - купувам само лимитираните издания на марката, защото цената ми идва солена (последно беше 26лв), иначе съм голям фен на йогуртите им за тяло. Имат уникални, трайни аромати, супер пухкава и лека текстура, и страхотна хидратация. Този би трябвало да мирише на сливи, което не знам дали е така, но ароматът в никакъв случай не беше сладникав или неприятно натрапчив.

Dove Body Love Summer Revived - лосион за тяло за постепенно придобиване на тен, който купих след края на плажния сезон с идеята да си удължа тена, и който се оказа безсмислена покупка, защото не можах да преценя дали работи. Тен все още имам - леко изсветлял, разбира се - но не знам дали е от лосиона или просто кожата ми се възобновява по-бавно. Иначе мирише приятно, попива бързо и не цапа изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт