Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 32

• 35 988
  • 848
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте Simple Smile
Нахлувам във вашата тема с надеждата, че тук сте наясно с цени и жилища под наем. Има ли сайт,  в който се публикуват имоти под наем, директно от собственици? Досега намирам само Фб групи, в които основно се търси..предлагане почти няма или се предлагат много високи цени.
Оглеждам се за 1 или 2 стайно жилище в София, в приятно зелено кварталче, само да има редовен градски транспорт, може и по-крайните да е. Цените са брутално високи (над 1000 лв) за нещо читаво и не с мебели от прабабите ни.
Също се оглеждам за такова жилище, макар да не съм на зор, и да наемите скочиха ужасно през последния месец и едностайно прилично апартаментче под 700 лв трудно се намира.

# 301
В приятно, зелено кварталче цените винаги ще са високи. Потърсете в неприятно, панелно комплексче.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 13:06 от jedinait

# 302
Ще ми бъде интересно потребителката (или потребител, не знам) да сподели какво се предлага в най-ниския ценови клас. Примерно квадратура (брой помещения), квартал, състояние (мебели, баня, кухня, уреди).

# 303
В приятно, зелено кварталче цените винаги ще са високи. Потърсете в неприятно, панелно комплексче.
Ако търсех това, може би щях да го напиша. Но благодара за препоръката.
Всъщност не търся жилище в центъра, а по- крайни квартали - Манастирски ливади, Малинова долина, Младост.. Те дори не са зелени квартали. И не виждам защо да няма шанс да се намери приятен 1 стаен или 2 -стаен. Там е пълно с новопостроени сгради, не панелни.

# 304
Ако търсех това, може би щях да го напиша. Но благодара за препоръката.
Всъщност не търся жилище в центъра, а по- крайни квартали - Манастирски ливади, Малинова долина, Младост.. Те дори не са зелени квартали. И не виждам защо да няма шанс да се намери приятен 1 стаен или 2 -стаен. Там е пълно с новопостроени сгради, не панелни.

това като цяло са най-надценените квартали.

# 305
Може да погледнеш в OLX, Joana. Само трябва да си филтрираш обявите, да са от частни лица.

# 306
В тези квартали за 650 лв нещо по-ново да речем от 2000 г., но много нисък клас обзавеждане може, но по-скоро едностайно или преправен на двустаен и бързо ще се наеме. 1000+ лв отиват вече цените за хубавите, но не супер лукс.

# 307
В тези квартали за 650 лв нещо по-ново да речем от 2000 г., но много нисък клас обзавеждане може, но по-скоро едностайно или преправен на двустаен и бързо ще се наеме. 1000+ лв отиват вече цените за хубавите, но не супер лукс.
Разбирам, благодаря Simple Smile
Може да погледнеш в OLX, Joana. Само трябва да си филтрираш обявите, да са от частни лица.
За там не се бях сетила Simple Smile

# 308
  • Бургас
В alo.bg има много обяви за едностайни около 500 лв., но всички са от агенции.

# 309

Април, Манастирски ливади. Има достатъчно зелени микролокации в квартала.
Но ако един двустаен струва около 120 - 160 хил. евра няма как наема да бъде 500 лв.

# 310
Напротив има.

# 311
Гого ги отдава по 500 лева.

# 312
Айде гого, пускай офертите, не бъди срамежлив.

# 313
Според Гого - може.
Според търсещите до 500-600 лв. - няма читаво предлагане или дори почти няма никакво предлагане до тази граница.
Май 500 лв. наем вече става мираж.

По логиката на "инвеститорите" (във всякакви много спешъл финансови инструменти) - щом наемите се вдигат, наемателите ще предпочетат да купят, с месечна вноска по кредита горе-долу като наем. А това ще натисне наемите надолу, поради по-малко търсене. А жилищата за продажба ще се вдигнат.

# 314

Април, Манастирски ливади. Има достатъчно зелени микролокации в квартала.
Но ако един двустаен струва около 120 - 160 хил. евра няма как наема да бъде 500 лв.
Живяла съм преди години в Манастирски ливади и много си харесвах квартала, точно заради усещането за уют и липсващи големи сгради наоколо.. Съгласна съм, че няма как наема да бъде 500 лв за двустаен, но цените дори и за едностаен, които се обявават са над 700 лв.. За Двустайни вече над 1000 лв..
Сам човек, малко трудно би си го позволил с нормална заплата.

Общи условия

Активация на акаунт