Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 32

• 34 957
  • 848
  •   2
Отговори
# 615
Teta, разбира се че преотдаването също ме възмущава. Но това вече се коментира. Ясно е и няма смисъл 10 човека да повтаряме едни и същи очевидни неща. Реших да коментирам в друга посока, а именно, че такова действие от страна на наемодателя също не ми е ок. Наемодателят НЯМА право да влиза в отдадения имот без знанието на наемателя и без предварителна уговорка, освен в кризистни ситуации като наводнение, пожар, обир и т.н.
Както казах, има си други начини за доказване на нарушението, като да отвръщаш на нарушението с нарушение не е правилно.

Това болднатото е съвсем съвсем друга ситуация от тази, от която тръгна дискусията - да влезеш когато човекът не е там, тоест в негово отсъствие. Пресилваш леко нещата.
Да, за влизането в отсъствие на наемател сме коментирали напоително и преди.
Лично аз поне, никъде не съм писала да се влезе  в отсъствие.
А дали има или няма право да натисне звънеца - след покана може да влезе, разбира се че не става дума да го изблъска от вратата и да влезе насила....то самият факт, ако откаже да покани наемодателя, значи крие нещо, има нещо и съмненията ще се потвърдят от само себе си, без да се налага влизане. 

[Принципно никой не прави внезапни проверки ако няма нищо което да го притеснява. Айде да четем повечко с разбиране...моля.
Grinning
По повод на това, че иска да скрие нещо: веднъж собственият ми мъж дойде до вкъщи, заедно с колега, и на вратата им казах, че се извинявам, но не в удобно да влезнат. Какво ли са си помислили, че може да искам да скрия?!
П.п.: бях се приготвила за някакви козметични процедури в хола и не намерих да уместно да станат свидетели на бъркотията.

# 616
  • София
И като ходиш при  наемателя след  предварителна уговорка може в момента пренаелия 1 стая или "Гостите" да излязат за това време.
Пак няма да разбереш какво се случва.
От друга страна ще видиш дали се поддържа чистота. Може да ти сподели, ако някой уред не работи и да вземеш мерки.
Затова съм спокойна - има договор с 1 човек, той отговаря пред мене, пред домоуправител/проф/, пред МВР ако се наложи. Ако са повече и си плащат режийните не виждам проблем дали водата ще е 20 или 40 лв.
Бизнес е, не винаги само ще печелим. Може и да сме на загуба, но да не ни става навик.

# 617
  • Варна
И аз живях под наем почти 10 години в повече от 5 квартири (вече не им помня точната бройка) и никой не си е позволявал да ми цъфва на вратата изневиделица. Точно както писа друга потребителка по-рано, ако съм наемател със сегашния си акъл и опит, ще се уговоря за точен ден и час, който е удобен на двете страни и ще затворя вратата. Може пък да си пренареждам гардероба и да не искам да ми виждат гащите по леглото, мъжът ми да е във важен видеоразговор или да ме чака гол в спалнята, и да - бих искала да го скрия от погледа на хазяйката. Или да не крия нищо, но просто да не желая визити вмомента. Как си го представяте ей така да влезете, наистина не знам.
Ако ми е толкова важно да разбера от първо лице колко човека се намират в жилището, по-скоро бих висяла цял ден в стълбището, за да видя кой ще влезе или излезе, но да се самопоканя в чужд дом... абсурд! Да, собствеността е моя, но в периода на договора това е домът на наемателите.

И понеже много настояваш да чета с разбиране, аз ще те помоля да направиш същото. Точно след болднатото в цитата, който си ми коментирала, съм използвала простия български съюз "или".

пп. Редактирам се - сега видях, че съм използвала съюзът "и", но смисълът е същя - едното или другото усливие, или и двете едновременно. Сори за объркването. Grinning

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 22:06 от Didi168

# 618
Аз също не бих се появила неочаквано /без уговорка на вратата на наемател, че даже и да напирам да вляза.
С едно изключение - ако ми се крие и не отговаря по телефон/Вайбър, защото се бави с плащане и подобни, отивам на място с подготвено предизвестие за напускане. Оглеждам дали свети и звъня на вратата. В този случай би било добре да вляза, но само ако ме пусне сам. Няма да се борим и бутаме.

# 619
Моята наемателка се връща в Украйна.
Хич не ми се занимава с търсене пак, и чудене какъв да е наема.
Трябва и освежаване на стените да направим.

# 620
Сега е идеалният момент за пускане под наем. Търсенето е голямо. Ако не Ви се занимава с освежителен ремонт, пробвайте без такъв, а цената съобразете със състоянието.

# 621
Не е освежавано от 6 години.
Дотук се застъпваха наемателите, и нямаше време да минем стените. А, са захабени.
Тя ще го освободи след месец, имам време да помисля.

# 622
Значи има време за мислене.
Може междувременно тя да спомене, че освобождава жилището и друг украинец да го хареса. Те си комуникират един с друг в техни си групи.

# 623
Здравейте, колко време беше в жилището и какви са особеностите при наемане от украинец в момента ?

# 624
  • Бургас
Не знам да има някакви особености. На моите украинци им снимах паспортите и бяха вписани в договора като лицата, които ще обитават жилището.
Някои наемодатели искат предплата за 6 месеца напред, или по-големи депозити...

# 625
Година и половина беше тя при мен. Сега се връща в Киев.
Единствената особеност е регистрацията в районното.

# 626
На моите украинци, младо семейство, исках два депозита, че са с две малки деца и нямаше проблем за тях. Снимки на всичките паспорти и  проверка с какъв статут са.

# 627
Здравейте, моля за съвет кой вариант би се отдал по-лесно: 2 стаен с паркомясто на Братя Миладинови или 3 стаен без паркомясто на Сливница и Димитър Петков, за София става дума? Всяко мнение ще ми бъде от полза, благодаря

# 628
Двустайните са много по-оборотни и в кварталите, които следя, наемите на новообзаведените и ,-оборудвани жилища доближават тези на тристайните апартаменти. Паркомястото е огромен бонус. Много по-бързо и лесно се отдават двустайните.

# 629
Двустаен с две спални ли е или дневна + една спалня?

Общи условия

Активация на акаунт