Естествената бебешка хигиена: как да започнеш с бебе над 6 месеца

• 35 200
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
Нито преди сън, нито след сън, никак не става. Ама то моето диване за секунда не седи мирен, пък камо ли да го държа да върши нещо...То е ясно, че връщане назад няма, ама голям зор с това пране и гладене...

# 211
  • София
Нито преди сън, нито след сън, никак не става. Ама то моето диване за секунда не седи мирен, пък камо ли да го държа да върши нещо...То е ясно, че връщане назад няма, ама голям зор с това пране и гладене...

а защо да няма връщане назад, не разбирам?
ако не се получава, защо се упорства - за да мъчите бебето или защото обичате да се самоизмъчвате? каква е изобщо целта, не се ли губи по трасето?

не се заяждам, опитвам се да разбера манталитета.

# 212
Да, десет минути след хранене, точно така! Simple Smile))
Ама аз какво пишаа в тази тема, тя е за дете над 6 месеца, а моето е на 4!!!
Затова може да ви разкажа за по-голямата ми дъщеря (по-голяма - на 2, Анна).
За пръв път прочетох за гледането без памперси и пелени, когато Анна беше на около 10 месеца. Разбира се, много ми хареса идеята и реших да пробвам. Анна, обаче, абсолютно отказа. Или пък, може би, и аз не бях достатъчно настоятелна. Вече се застудяваше, беше октомври-ноември, а мъжът ми не беше във възторг от идеята да оставя Анна да пишка и ака навсякъде. Така Анна си остана с памперс още една година. Когато се прибрах в България, когато Анна беше на година и половина, моята приятелка, отгледала децата си на принципа на "ЕБХ", ми предложи да започна да я уча след година и половина, когато вече е съзнателна. Да не я "тормозя" преди това. Така и направих. Изчакахме периода с пътуванията, който беше неподходящ за обучаване, и след като се прибрахме от дългото лятно пътуване, започнахме, тоест свалихме памперса и милото започна да разбира кога пишка, и така... Сега е без памперс през деня, което за тукашните стандарти е рано. Така стана при нас.
Ще видим какво ще се получи с Мариам. Поздрав пак!   bouquet

# 213

а защо да няма връщане назад, не разбирам?
ако не се получава, защо се упорства - за да мъчите бебето или защото обичате да се самоизмъчвате? каква е изобщо целта, не се ли губи по трасето?

не се заяждам, опитвам се да разбера манталитета.

Не мисля, че е самоизмъчване. Проблемът е, че Мартин вече осъзна, че е доста по-приятно да е гол, но все още не му е ясно, че ако върши "работите" на някое определено за това место, майка му вместо да пере и глади, ще има повече време за игра с него:)
А и аз винаги съм свързвала носенето на памперси с ползването на дамски превръзки-като знам само колко е отвратително, как да накарам дребния след като веднъж съм го оставила гол, да седи с това чудо на дупето си?
Пък и аз съвсем не съм от майките, които искат да се посветят изцяло на децата си, напротив, освен прекрасния си син, имам и  мъж, който също има нужда от внимание, и от отпочинала и поддържана жена. Точно за това се стремя да направя детето си по-самостоятелно(вж. темите за "Детето на ръце"-колкото повече го носиш, толкова по-рано му омръзва, и иска да е самостоятелно, и още други подобни).Не знам дали ясно успях да се изразя за целта:)

[/quote]

# 214
и аз да попитам колко често изпишквате децата си т.е. колко пъти е нормално да пишкат, ние пишкаме почти през два часа през деня. как ходите на разходка, на гости , защото ние навън сме с памперс. колко време след като се изпишка в гащите му ги сменяте, аз пробвах да го оставя напишкан уж да разбере,че е лошо но той продължава да си играе пипам го и му казвам , че е мокро и лошо но не , ако не го хвана да се изпишка сам не показва. ако стои пък напишкан дали не свиква с мокрото?

# 215
Да ви се похваля - имаме "напредък" - синът ми се наака и дойде да ми каже "Ааа" с пъшкане  Joy  Joy  Joy Реално го отчитам наистина като напредък, защото поне свързва действие и резултат. Аз постоянно си говоря с него и му обяснявам, та имаме вече разбиране. Следващият път може да дойде преди да се наака и да седнем на цукалото...

# 216
Браво на вас,olympia!Амоят убавец,реших снощи,като се събуди, да го изчишкам.Държах, държах-не ще.В един момент ми намокри шепата, гърнето беше пред нас и аз просто го наместих над него...спря човекът, чаках, чаках-няма.Обух го и след 2мин. беше омокрен до ушите.Ей на това му казвам аз самостоятелност Laughing

# 217
да споделя и аз до къде сме стигнали-след всеки период на успех,ред  и чистота идва друг момент,когато едвам хващам пиш и по цял ден пера ританки и гащи...вчера например беше така цял ден,а тази сутрин се изпишка в лигенчето (вече се престраши,преди не искаше да пишка на друго място освен пода в банята),обух го и почнах да оправям и след малко се наака в гащите,омаза се до ушите  и ми се хили Joy

# 218
  • София
Привет Мамчета  Simple Smile
мисля, че е ред и аз да се включа.
Имам дъщеричка на 8 месеца. До сега нищо не бях чувала за ЕБХ  Embarassed и да си призная  не се бях интересувала особено...което си е пропуск...човек трябва да бъде информиран и тогава вече да избира как да гледа детето си, с памперси, или по метода на ЕБХ. И стигнах до тези теми по неволя  Cry Преди 4 месеца ми направи впечатление, че беба има някакво влагалищно течение. Последваха изследвания - резултата беше чревни бактерии, най-вероятна причина от памперсите. Лекуваме се и до сега, мазахме се на 2 пъти с антибиотична паста и сега на 3тия път вече сме на орален антибиотик. В следващите дни ще се изследваме да видим какъв ще бъде резултата от лечението.
Това го пиша подробно, защото може би моето мнение ще накара някои мами да се замислят за памперсите и ЕБХ. Вярно е, разбира се, че и да е с пелени детето пак може да се омаже ако се изака в тях...само, че те не спарват както памперсите и не създават онази хубава влажна и топла среда в която да се развъждат разни там гадинки.
Може би ще кажете, че не спазвам добра хигиена за детето си...не мога да се съглася. Не отричам, че има случаи в които не съм я виждала веднага като се наака и може да е постоявала така...но имало е случаи, когато я виждам в момента как се напъва, на секундата свалям памперса...но вече е късно-детето акало малко по-редичко и имаше ако чак вътре във влагалището  Cry Веднага миене, киснене, калиев перманганат и подобни...ама има риск след като вече е влязла мръсотията където не й е мястото. И точно тук идва мисля аз мястото на ЕБХ.

За съжаление не мога да се похваля с успехи по темата. Не ми е идвало като идея за издържане над леген като по-малка. Сега само я дебна от няколко месеца след сън, или хранене да и свалям памперса и да я оставям да си лежи така по голо дупе с идеята да свърши нещо. Имам и добри попадения, но имам и неуспехи. Тя не ака редовно по едно и също време и това затруднява хигиената. И не наблюдавам някакви нишани, които да подсказват предварително, че и се прави нещо... а за акането поне се опитваме да го правим на свален памперс от 3-4 месеца вече. Смятам и за през деня да свалям памперса и да я държа по гащички. Трябва доста явно да се потрудим...но ние просто нямаме особен избор, връщането към стандартното използване на памперса ще ни създава само продблеми. Не пожелавам на никого подобни проблеми, би било чудесно всяка мама да има възможност за спокоен избор. Защото аз лично вече много треперя над беба и само се притеснявам да не я изтърва да се омаже в ако  Sad
Стана доста дълго, извинете за което...ама просто един ужас ме тресе...
Пожелавам на всички мами успех и да сте живи и здрави и вие и дечицата ви  Hug

Ще се включвам вече и аз по-честичко в темата предполагам  Grinning

# 219
  • София
Здравей, sue2003 ! Добре дошла при нас Hug

Момичета, аз да споделя с вас...направо вече съм шашната от мойта щерка. След като сменихме какви ли не варианти на "издържане" и места за пикане, най- новото й предпочитание е да стъпи вътре в гърнето права и така да се изпика. Shocked Прави го сама и съвсем съзнателно- значи е схванала за какво служи гърнето, но не дава да й сваля гащите и да я сложа да седне. Какво да го правя това джерме, вече не знам. И нали се сещате, че само аз й издържам лудите мераци. Като я оставя на някой друг да я гледа и след второто напикаване памперсът е на дупето.  ooooh! Така няма да свалим памперсите скоро.

# 220
Здравейте пак! След известни паузи синът ми пак е с гащички и чорапогащи. Все още не показва по някакъв начин че има пиш или ако, но сиди по-често на гърнето и върши там работата. Другото ново е, че нощно време спи само по пижама, без памперс и не се напишква.
Навън е само с памперс, страх ме е от настинка.
Това е засега, пак ще се включваме!

# 221
Здравейте и от мен. От няколко дена забелязвам, че Дидко само малко пишва в гащите и спира. Сложа ли го над гърнето се изпишква. Това ме радва, защото той усеща че се мокри. С акането - голям успех, вече 3 пъти  ми каза "ааааааааа" и като го сложих веднага свърши работата.
Чудя се дали и аз да не махна нощния памперс. Сутрин като го свалям е доста пълен и се притеснявам да не настине ако се напишка и не го усетя.
Иначе средно на ден имаме по 2 пропуска, което не е нищо и се радвам, че се справяме засега.

# 222
  • София
Ето ни пак  Simple Smile
Само дето си нямаме много поводи за усмивки...тази сутрин изтървах беба и се наака в памперса. Трябваше сега да ходим на лекар, за да пуснем контролни изследвания...а тя така се беше омазала, каква е ползата от тъпченето с антибиотици  Cry Извинете момичета...ама започвам да се отчайвам вече  Cry Cry

Започнахме през деня да слагаме пелени и гащички. Тъй като много не иска да стои на гърнето я държа над легенче в банята. Къде става, къде не. Често пускам да тече вода и така се изпишква. Как смятате момичета, ако често така я провокирам с вода, дали няма да се научи лошо...и по-късно като чуе вода да се напикава...или пък само да се изпишква като чуе течаща вода?

Пожелавам вашия ден да е по-успешен от нашия  Heart Eyes

# 223
  • София
  Сю не се отчайваи. Това с водата аз не го използвам, но не мисля че може да е голям проблем. Вярвам че скоро ще започне да си те изчаква и няма да има такова омазване. При нас вече съвсем рядко се случва.
   Жалко че при вас е било с такива последици, но това не означава че всеки път като се наака би могло да стане нещо. Все пак има толко много бебета които са с памперс до 2 годишна възраст и нямат проблеми. Вярвам че скоро малката ще е напълно здрава и скоро няма да има нужда и от никакви пеленки. Споделяй как вървят нещата при вас  Simple Smile

# 224
  • София
Сю, аз някъде по статиите за ЕБХ бях чела, че някои родители практикуват това с водата, особено за по- малки бебенца. Постепенно нуждата от пускането на вода отпадала. Аз пробвах, но при нас не действа, ако я държа в поза за изпишкване. В същото време обаче, ако я оставя да си играе с вода се напикава; по-точно почва да подпиква през 5 минути.
Мисля си, че не би трябвало да имате проблем по-късно. Все пак детето ще свързва самото "издържане" с подкана да се изпишка, а не само пускането на водата. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт