В момента чета...86

• 60 960
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
Прочетох "Момичето с гръмовния глас". Много ми хареса. За сега се очертава да е една от номинациите ми за книга на годината. Просто ми беше страхотно удоволствие да я чета тази книга. Само леко се разочаровах, защото се бях заблудила, че ще видим по-голяма част от живота на героинята, а не само няколко месеца от него. Искаше ми се да видя как реално се трансформира в момичето с гръмовния глас-5/5.
Продължавам със "Симон" на Абгарян.

Много добри избори! И за мен тези двете се очертават от най-силните прочетени за годината.

Приключих "The only one left" на Райли Сейгър. Забавна е за жанра си, макар че някои елементи бяха доста преувеличени,  и ми хареса повече от "Заключи всички врати".

# 436
Аз чета ,, Империя на желанието '' на Рина Кент . Ох тая Гуинет е толкова малоумна , че ми идва да я пребия . Satisfied 3 от 5 * .

# 437
Проектът Аве Мария, по препоръки от тук. По принцип не чета фантастика, но някак не мога да я оставя.

# 438
Да, любима книга ми е. Чак ми се прииска да я препрочета. Имам си един много харесван от мен герой в книгата.
Скрит текст:
Камен - Роки

# 439
Започнах "Вятърът знае името ми"на любимата ми Исабел Алиенде. Майстор! Започва обещаващо. Поне засега не е в стил магически реализъм, каквито са първите ѝ книги.

# 440
Е,щом няма магически реализъм,ще я пропусна,новите й не ми допадат.

# 441
Парацелз - Дончо Славчев

Скрит текст:
Запознава ни с живота и мъдростта на дълбокия окултен лечител и наблюдател Парацелз. Чрез него ние навлизаме в един нов, дълбинен и истинен подход към същината на истинния лекар - този, който лекува бъдейки инструмент на Бог. Истинският лекар бива да бъде едновременно: алхимик, мъдрец, маг и да притежава в себе си множество качества.

Красива илюстрация !

# 442
Започнах "Вятърът знае името ми"на любимата ми Исабел Алиенде. Майстор! Започва обещаващо. Поне засега не е в стил магически реализъм, каквито са първите ѝ книги.
Никога не ме е разочаровала. Завиждам благородно. Предполагам, че е нейна нова книга, понеже за първи път я чувам.

# 443
Излязла е от печат това лято.

# 444
  • София
И мен ме чака "Вятърът знае името ми", взех я от Алеята през септември Heart

# 445
  • Пловдив
Прочетох "Гробът на сестра ми" - Робърт Дъгони
Жесток екстаз ми донесе книгата.
Все едно играех на гоненица, препусках през страниците като състезателен кон. Исках да се разнищи случаят, да се закове убиецът и доброто да победи.
Историята опиянява, въвлича и не те пуска.
Преминава през теб като ураган.
Препоръчвам на всички фенове на жанра.

# 446
  • София
Дала съм и 3.5/5 аз Grinning

Цитат
Добре започнаха нещата, но не свършиха достатъчно добре. Книгата се чете бързо, хареса ми като цяло, но има какво да се желае. Авторът пуска някои "бомби" наготово, щеше да е хубаво да има по-голям съспенс. Да остави на читателя да се почуди това така ли е, не е ли така. Не ми хареса, че кажи-речи в последните 100 стр се разбра кой е убиецът и после ми беше доста скучно. До последно се надявах да не е това и да има някаква по-интересна развръзка, но не би. За мен имаше странни мотиви за действията на някои хора. Има какво да усъвършенства авторът според мен. Оценка 3.5/5.

Но пък на втората част съм дала - 4.5/5 Grinning

Цитат
Хареса ми повече от първата част- имаше повече заподозрени, обрат и неочакван убиец.

# 447
Десиссслава, много се радвам, че "Гробът на сестра ми" ти е харесал толкова! Simple Smile Вече е издадена и втората част от поредицата - "Сетният й дъх", а догодина, живот и здраве, се очаква да се появи и третата.

А аз в момента чета последната (ако не се лъжа) книга на Долорес Редондо, която излезе миналата година - "В очакване на потопа" (Esperando al diluvio), в която тя взима реална история - за шотландския сериен убиец Bible John, който вече няколко десетилетия не е заловен, нито самоличността му е разкрита - и върху нея изгражда своята версия къде би могъл евентуално да се крие Джон и каква е историята му. Наскоро четох и друга подобна книга от испански автор - "Другите момичета" на Сантяго Диас (брат на един от авторите от Кармен Мола и според мен дори по-добър писател от тях) - той също взима реална история за неразкрити убийства и дава своята версия какво би могло да се случи, ако убиецът бъде заловен днес, след като давността на престъпленията е изтекла и на практика не може да бъде съден за тези убийства.

А иначе планирах да започна "Култът" на Лекберг и Фексеус, но тя ми е на хартия, а така се случи, че бях в чужбина, когато приключих "Холи" (която много ми хареса), затова започнах Долорес Редондо на киндъла.

# 448
  • София
И на мен много ми харесаха "Сетният и дъх" и "Гробът на сестра ми"! Както и "Съвършени останали" и "Съвършена плячка" (пак на Бениториал).
Аз зарязах трите!!! започнати и чета "Тихи години" и съм като хипнотизирана! Мога да кажа, че е едни истинско бижу! Heart Eyes

# 449
  • в сърцето на един мъж...
Cioccolata на Редондо на испански ли ти е? Направо грозна завист ме тресна Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт