Човек променя ли се

• 9 739
  • 199
  •   1
Отговори
# 165
Човек знае ли си правата и до каква степен могат да му се качат на главата,е способен на чудеса.

# 166
  • София
Шарки, огромен респект, че сподели историята си!!! Много жени се срамуват да кажат през какво минават и това дава още по-голяма сила на такива мизерници. Благодаря, че я написа точно тук, дано повече жени я прочетат.

Сега, след #MeToo, много съжалявам, че тогава не дадох гласност на "случката". Защото този човек и сега си е психически насилник, с много по-голяма власт в мястото, където работи. Преди 23 г., нямаше закони, които да ме защитават, а за освидетелстване на нараняванията можеше само в катедра "Съдебна медицина", която не работи по новогодишни празници. Сега е различно.

...
Авторката не може да разбере, че според закона тя, оставяйки детето в компанията на насилник, се превръща в съучастник в насилието, и носи наказателна отговорност за престъпното си бездействие. Специално в първия ми пост в тази тема пейстнах Чл. 2, ал. 3 от Закона за защита от домашно насилие, с линк към целия закон. Непознаването на законите не отменя тяхното действие. В превод, юридическата неграмотност не оневинява нечетящия.

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 08:36 от Sharky*

# 167
За това време което сме заедно човек се привързва, когато не се е стигало до такъв момент през другото време беше мил,грижовен и т.н...Привързана съм към другата му страна
Стига глупости.  Вие сте заедно от три години. От които розово сигурно е било първите месец-два.
През кое друго време не е такъв? Казваш, че постоянно е зачезвал, напива се, рита те, души те, блъска, обижда, а през цялото останало време винаги си усещала пренебрежение. И това само за три години, от които 9 месеца си била бременна.

# 168
  • София
Не е само привързаност.
А безумният страх, че ще остане сама.
Ако тя е силна и уверена, че ще се справи и сама ще го напусне от раз! Ако обичта към детето ѝ и толкова голяма, ако не мисли "олеле, сега какво ще правя сама" е много вероятно скоро да срещне стойностен мъж. Защото с всяка година шансът намалява и то драстично. На 30г е едно, на 35 друго, на 40 трето, на 45 - четвърто. Затова, когато  се развеждат по-късно повечето жени, остават сами. Не е задължително естествено, както и обратното. Аз се разведох на 31г, обаче толкова харесвам свободата си и съм си самодостатъчна, че въобще не искам партньор. Но съм забелязала, че познатите ми, които се разведоха по-млади все пак намериха такъв, за разлика от по-възрастните. Разбира се, трябва и да не те е страх да останеш сама, понеже, ако се вкопчиш в идеята на всяка цена да имаш мъж обикновено попадаш на същия боклук.
Аз се разведох и без една лоша дума да ми е казал, камо-ли обиди или удар.
Но действително някъде още в детството ѝ е втълпено, че тя за нищо не става, недостойна е, никой няма да я вземе (това ми е било винаги много смешно, кой ще "ме взима" аз да не съм куфар) и т.н. И тя е адски неуверена и лабилна.
Все пак си е тръгнала.
Дано не се върне.
За детето ми е жал. То няма избор, защото още не кове само съдбата си.
Затова родителството не е просто да родиш едно дете. А да го научиш на светоглед.
А не после да викаш "Айййй, какво стана, то е много добро дете (припомнете си всички родители на убийци как говорят). Ами ти си го направила такова, като от малко е свидетел на такъв модел. Или съответно ако е момиче - жертва.

# 169
Авторката явно е младо, неопитно, неуверено момиче/жена/, с някакви идеалистични нереалистични-утопични представи  "да дава шанс" на човека, и че той "ще се промени" към по-добро. Да, ама не.

Тук не прочетох и едно мнение някой да я окуражи, че е възможно това да се случи, въпреки което тя смята обратното. Някаква нейна химера и утопия. Дори и да има по-настъпателни мнения в темата, те са за да се осъзнае тя.
Посочихме й линкове с домашно насилие съвсем пресен случай  върху 24 год.момиче, което едва се е измъкнало от изтезанията на мъжа си. Съфорумки й споделиха своите лични преживявания, за да преосмисли навреме живота си, но тя упорито "дерзаее"..., вероятно от страх да не остане сама, а може и сигурна професия да няма, и/или подкрепа от близки. И това й написаха - справили са се жените, решили се да напуснат насилника, не с едно, а с две деца.
Ами какво повече може да се направи за нея?
Дадоха й се съвети, не един, не два, насила не можем да я накараме да ги приеме и послуша.

# 170
  • Варна
Нищо не можем, освен още 12 стр. да преливаме от пусто в празно.
И след 20 дни да четем за още една такава влюбена, която иска някой да поправи счупения приятел/съпруг, че да става за игра на семейство.

# 171
За това време което сме заедно човек се привързва, когато не се е стигало до такъв момент през другото време беше мил,грижовен и т.н...Привързана съм към другата му страна
Другата страна - о.к., а тази страна?
Няма как да се разделят, тези две страни.

# 172
  • ВАРНА
Има ли,кой да гледа детето ,ако те убие и влезе в затвора?
Как никой никога не сподели за побойник,който се е променил!Понякога става чудо и алкохолик спира да пие,но бияч да спре?

# 173
Не сте прави, че хората не се променят. Ето на, вчера е бил вербален насилник, днес е бияч, а утре убиец. Това не са ли промени?

# 174
Каза, че имате дете. Вие искате ли един ден това дете да бъде блъскано, ритано, душено, както вие позволявате да се държат с вас и да идва, да ви се оплаква и после да дава пак шансове на затворници? Какво мислите, че това ваше дете ще избере като своя половинка в бъдеще? Все тая от пола на детето ви (Не съм чела дали сте писали или не.).. Има всякакви откачени хора и вие нормализирате един или бъдещ (потенциален )убиец или една бъдеща жертва. Нека това бъде отрезвително.

Директен отговор към темата и въпроса ви: не, хората от този тип не се променят. Те се извиняват, за да има кой да бият, да се нервират на тях и после да излизат с приятели и да се кефят на живота си. Този е бил в затвора няколко пъти по вашите думи, няма какво повече да губи.

Пише, че на жертвите им трябва средно 7 пъти да бъдат в подобна животозастрашаваща ситуация, за да си заминат окончателно. Някои не успяват да избягат дори първия път, защото вече не могат. Няма ги. Оставят деца сираци, родители, близки и роднини със спомените за тях.

# 175
Посочихме й линкове с домашно насилие съвсем пресен случай  върху 24 год.момиче, което едва се е измъкнало от изтезанията на мъжа си. Съфорумки й споделиха своите лични преживявания, за да преосмисли навреме живота си, но тя упорито "дерзаее"..., вероятно от страх да не остане сама, а може и сигурна професия да няма, и/или подкрепа от близки.
За съжаление си мисля, че има и много жени които четат и разпознават себе си.
И които като авторката "си натискат парцалите", защото не искат или просто нямат друг избор или полезен ход. Просто са оставили живота да ги постави в зависимост на "човека с леките шамари". Страхът да не останат сами и може би срамът "какво ще кажат другите" са ги вързали за някой тиквеник и живота им изтича без дори да го усещат. За съжаление не мога да дам никакъв съвет. Иска да получи някаква надежда авторката, но за да се хване с подобен мъж тя може би просто няма по-добър избор, или късмета и е бил все с проблемни мъже.

# 176
  • Варна
Просто я е друсал синдрома на спасителката. Сега пък се вкопчва в сламката как нейния ще бъде изключението от правилото, ще стане чудо и той ще се превърне в принц. А междувременно животът си минава...

# 177
Или чака той да се промени и всичко да се оправи. Сори, ама на такива не им идва акъла или идва прекалено късно. С приказки и убеждаване ако ставаха работите, всичко щеше да е много лесно, но не стават. Както са казали, никой не е по голям слепец от този, който не иска да вижда

# 178
  • София
Просто я е друсал синдрома на спасителката. Сега пък се вкопчва в сламката как нейния ще бъде изключението от правилото, ще стане чудо и той ще се превърне в принц. А междувременно животът си минава...

Ей затова Красавицата и звяра, нюанси сиво, 366 дни и прочие простотии трябва да изчезнат, ама уви.

# 179
  • ВАРНА
Повечето романтични филми трябва да се прожектират с предупреждение "Забранено за лица под 18 години!".Тези глупости и фантасмагории увреждат непоправимо неукрепналият женски мозък и оставят трайни следи и характеропатии при част от жертвите.По-добре вярвайте във вампири и зомбита,не в коренната промяна на характера заради любовта.И да има нещо,то е временно,докато трае периода на разгон.

Общи условия

Активация на акаунт