Мами с термин Март 2024

• 58 857
  • 817
  •   1
Отговори
# 180
Аз съм в 12г.с и също нищо не ми казаха за витамини. Днес сама попитах, ръй като много храни спрях да ям и ми казаха че много често бременните са в дефицит на витД и Б12 и ако искам тях мога да си пусна. Моя резултата излезна доста под нормата. Но все пак много храни ми се отвратиха и не съм ги яла изобщо.
Тъй като виждам при много от вас, че вече сте изследвали вит Д, Б12 и тн, вие ли изразихте желание пред АГ-то си за тях?
 Тъй като в болницата, в която се следя, се предлагат пакети за проследяване и вчера ми взеха кръв за изследвания, но те  се оказаха само за пълна кр. картина и урина, без показатели за витамини и тн., а моето АГ не е споменавала нищо по въпроса. Става въпрос за б-ца Надежда, на които специалисти вярвам, че може да се има доверие, та ми е малко странно. (В 14 г.с. съм)

# 181
Никой нищо не ми е казвал. Чета и изследвам. Нося готови изследвания и искам мнения/препоръка/витамини и т.н.

# 182
Витамини български лекари (99% от тях), ще ти назначат, евентуално ако си на умиране. Joy
Майтапа настрана, но наистина за повечето не са важни и ги неглижират. Хубаво е да си ги пуснете по принцип.
В Надежда конкретно, само Сигридов ги следеше навремето. За друг не съм чула, възможно е да има.

# 183
Забравих да спомена, че се обадиха от Vision. Всичко е наред с бебето и ще си имаме момиченце. 💞

# 184
Забравих да спомена, че се обадиха от Vision. Всичко е наред с бебето и ще си имаме момиченце. 💞
Прекрасна новина, честито!
Можеш ли да ми кажеш за колко дена излезе готов теста, аз вчера пуснах същия.
Иначе за приема на витамини с първата ми бременност никой не ме тества и не съм пила освен фолиева киселина. Но тази бременност ми откриха тромбофилия (аз си пуснах изследвания сама поради три спонтанни аборта още в първи седмици) и съответно ме следи хематолог и пусках б12 и желязо. Поради дефицит на б12 - на долна граница е, приемам спрей BetterYou 4 впръсквания. Четох хубави отзиви от други майки и се надявам и при мен да се случат нещата с него и без инжекции.

# 185
Дадох кръв на 30.08 (сряда) и ми се обадиха на 07.09 (четвъртък).

Прекрасна новина, честито!
Можеш ли да ми кажеш за колко дена излезе готов теста, аз вчера пуснах същия.
Иначе за приема на витамини с първата ми бременност никой не ме тества и не съм пила освен фолиева киселина. Но тази бременност ми откриха тромбофилия (аз си пуснах изследвания сама поради три спонтанни аборта още в първи седмици) и съответно ме следи хематолог и пусках б12 и желязо. Поради дефицит на б12 - на долна граница е, приемам спрей BetterYou 4 впръсквания. Четох хубави отзиви от други майки и се надявам и при мен да се случат нещата с него и без инжекции.

# 186
След бхс-тов 12гс, мина се седмица излезе резултата и се чухме със специалиста да ни каже становището. Много добри резултати на този етап няма притеснения. Но ни препоръчвали скрининг  16гс.-20гс Кръвен тест , проверява за спина бифида. Увериха ме че няма предпоставки, нещо нередно да са забелязали, а просто се препоръчвало.
Аз за първи път чувам за това, през предната бременност не са но го предлагали. Имате ли насоки да правите такъв, от кога така се препоръчва, или е поредния начин да съберат пари....

# 187
Тъй като виждам при много от вас, че вече сте изследвали вит Д, Б12 и тн, вие ли изразихте желание пред АГ-то си за тях?
 Тъй като в болницата, в която се следя, се предлагат пакети за проследяване и вчера ми взеха кръв за изследвания, но те  се оказаха само за пълна кр. картина и урина, без показатели за витамини и тн., а моето АГ не е споменавала нищо по въпроса. Става въпрос за б-ца Надежда, на които специалисти вярвам, че може да се има доверие, та ми е малко странно. (В 14 г.с. съм)

Аз следя Б12 и вит D всеки месец от началото на бременността, и на всеки 2 месеца преди да забременея. Фолиевата преди забременяването веднъж на 3-4 месеца, сега след бременността на месец. Скъпо удоволствие е, но ми дава много спокойствие. Плюс Бях изследвала де що витамин има веднъж, по предписание на репродуктивния АГ като започнахме с ин витро специалиста. Бях с нисък вит.D, а на много места се казва, че той има афект върху качеството на яйцеклетките, на 39 бях като започнахме с опитите, а вит.D година не можех да го вдигна с добавки - вигантол и на Garden of Life. Последно ми предписаха вит.D+K на Better You, и най-после започна да се вдига.

Моята следяща АГ не ми е предписвала да следя витамини, но след като и цъфнах с самоинициирани изследвания за витамин Б12, D и фолиева на първия месец и, даде насоки какво да спра, какво да почна и колко да пия и т.н. Бебето гълта много ресурси и е хубаво тези трите да са в добра граница и да ги имаме в наличност е така като аз ги виждам нещата.

# 188
Анабел, и аз ще правя втори БХС. Даже след първия директно ми запазиха час за втория. И при мен на първия всичко беше много добре, но ми казаха че и вторият бил важен.

# 189
Добро утро 😊
Момичета от една седмица съм с кафяво зацапване /ту го има ,ту го няма/
Няколко пъти бях на преглед при двама лекари не виждат нищо притеснително ,но на мен мира не ми дава това зацапване.
Назад в темата имаше дами със зацапване ,как сте при вас спря ли ?

# 190
Имах кафяво зацапване преди 5 дни. Беше еднократно.

Добро утро 😊
Момичета от една седмица съм с кафяво зацапване /ту го има ,ту го няма/
Няколко пъти бях на преглед при двама лекари не виждат нищо притеснително ,но на мен мира не ми дава това зацапване.
Назад в темата имаше дами със зацапване ,как сте при вас спря ли ?

# 191
Диде,
При мене спряха. Скоро не съм имала.
Но аз бях с отлепване и падна голямо лежане и пазене.
Лекарите не можаха ли да определят откъде е кървенето?
Според мене лягай и пази леглото поне докато спре зацапването.

# 192
Не не могат да кажат от какво е и това ме влудява,казват ,че всичко с бебето е наред 🙏🏻
И утрогестан ползвам , от 1 седмица и никаква промяна.
Гледам да лежа и да не се натоварвам,излизам по малко колкото да се пораздвижа.

# 193
И при мене в началото нищо притеснително не виждаха, докато не направих по сериозен кръвоизлив. Чак тогава се видя отлепване и хематом.
      Разбира се, при тебе може изобщо да няма такъв проблем. Много жени получават леки зацапвания без това да е проблем за бременността.
     Но просто за всеки случай се пази докато спре кървенето.

# 194
Доста съм се притеснила. Откриха ми много ниски стойности на витД и Б12 и съм се стресирала дали е опасно докато ми ги нормализират (какви ли не неща изчетох в гугъл), както и че получвам, макар и рядко, много висок пулс след повръщане. Направиха ми ЕКГ и ехограф на сърцето и си бяха наред, но пак получих днес а беше отминало

Общи условия

Активация на акаунт