Мами с термин Март 2024

• 58 381
  • 817
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Моето момче шава почти постоянно- ритане, побутване даже в повече, особено през деня и след хапване, през нощта въпреки ставанията по 2- 3 пъти не го усещам да мърда. Като викна баща му да усети как рита и той моментално спре.
Аз си усещам голям дискомфорт в цялото тазово дъно и мисля да се посъветвам на следващия преглед за някакви упражнения.

# 676
Аз още не усещам ритане и съм в 19с 2 дни се повтори едно и също движение много леко мърдане но не е било ритане и вече на моменти се притеснявам кога ще почне..

# 677
Ани, относно шума - четох някъде, че постоянен шум 120dB и повече може да му навреди на слуха, а това се равнява на моторен трион до корема ти постоянно.

Иначе относно поста ми с болките - Днес бях на преглед. Не издържах психически и отидох седмица преди датата ми за ЖК. Оказа се, че болките ми са от това, че някой е забравил да ми изпише магнезий и си карам с този от Алеракт-а (магнезият в него според АГ изобщо не се броял, тъй като били за друго хапчетата). Аз се бях вкарала във филма, че шийката ми не е наред, че правя разкритие... Сега не ми погледна шийката, но каза, че цервикалната недостатъчност не се проявявала само по време на бременност, ами по принцип си я е имало, а при прегледа ми преди 2 месеца всичко било ок. Ще ходя на друг АГ на платено да погледне как е положението, че да дишам спокойно... но пък ми каза за мое спокойствие че химически серклаж се правел с 2 утрогестана вечер вагинално. Странен човек.
Поне ми обясни, че 90% от бременните ги боли корема, без да има притеснителна причина.

# 678
Ани, относно шума - четох някъде, че постоянен шум 120dB и повече може да му навреди на слуха, а това се равнява на моторен трион до корема ти постоянно.

Иначе относно поста ми с болките - Днес бях на преглед. Не издържах психически и отидох седмица преди датата ми за ЖК. Оказа се, че болките ми са от това, че някой е забравил да ми изпише магнезий и си карам с този от Алеракт-а (магнезият в него според АГ изобщо не се броял, тъй като били за друго хапчетата). Аз се бях вкарала във филма, че шийката ми не е наред, че правя разкритие... Сега не ми погледна шийката, но каза, че цервикалната недостатъчност не се проявявала само по време на бременност, ами по принцип си я е имало, а при прегледа ми преди 2 месеца всичко било ок. Ще ходя на друг АГ на платено да погледне как е положението, че да дишам спокойно... но пък ми каза за мое спокойствие че химически серклаж се правел с 2 утрогестана вечер вагинално. Странен човек.
Поне ми обясни, че 90% от бременните ги боли корема, без да има притеснителна причина.

И аз я карам само на магнезий 300 мг (Диаспорал). Но-шпа не ми помага изобщо, ама взимам по 1 понякога като се филмирам, че може да контрахира матката или нещо такова. Нз вече кое е нормално и кое не...

# 679
На вас вземале ли са ви цитонамаска на мен още не са последната си я правих Април

# 680
На вас вземале ли са ви цитонамаска на мен още не са последната си я правих Април

Да, бях в третия месец като ми взе.

# 681
Цитонамазката важи 1 година , за това щом имате трябва да си я ксерокопирате. Моята също е от края на април и няма нужда да се взема пак проба. Болки в корема нямам аз, като цяло нямам нищо. И моя корем е малък,още нося някои модели дънки ,качих +2кг за сега . В края на 21 г.с. и съм на преглед за фм , за която доста се притеснявам този път,тъй като бебето при мен е ниско долу все още. Не са ми изписвали магнезий, предполагам, защото нямам болки или и аз не знам,но сигурно имам нужда ,защото два пъти получавам вече крампи на прасеца и боли ,ли боли Grinning . Той този магнезий май не се пие до края, трябва да се спре в даден момент , да питате гинеколозите си,че да не вземат забравят …

# 682
Момичета, какво мислите за кошарите тип next to me? Има ли някоя от вас ,която вече е ползвала с предишни детенце ? Ще се радвам да получа отзиви Simple Smile

# 683
И моят корем често е болезнен. На последния преглед ме болеше даже и от допира на ултразвука.
Магнезий ми бяха дали в 7с още ама като започнах да повръщам в 8с просто стана безсмислено да го пия защото не можех да го задържа. Доста време и ф. киселина връщах също.
В петък ми е втората фетална и се надявам с бебка всичко да е наред.
    В 20с+5 съм в момента. Корема ми не знам дали се води малък или голям, ама нищо не ми става. Носех едно широко спортно долнище и вече усещам че и то ми стяга неприятно корема. Мисля да купувам клинове за бременни. Иначе с туниките засега ми е добре.

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 21:44 от geizer

# 684
Много мислех по въпроса и решихме да си вземем кошара на която и се сваля страницата с колелца мисля, че ще свърши същатаработа.
Момичета, какво мислите за кошарите тип next to me? Има ли някоя от вас ,която вече е ползвала с предишни детенце ? Ще се радвам да получа отзиви Simple Smile

# 685
Аз още не усещам ритане и съм в 19с 2 дни се повтори едно и също движение много леко мърдане но не е било ритане и вече на моменти се притеснявам кога ще почне..
Аз започнах да усещам ритането в 18+2 някъде, но беше доста слабичко в началото и може би 1-2 пъти на ден само. Постепенно станаха по силни усещанията.

# 686
Ние ще си вземем кошара next to me за първите месеци. Струва ми се много удобно да не се налага да ставам нощем като го кърмя.

Относно контракциите на матката, гинеколога не ви ли я опипва през корема, когато ходите на консултация ? Тук във Франция практиката е да я опипват, за да видят дали е еластична, което май е свързано с контракциите. Забелязвам много разлики във следенето между Франция и България като цяло.

Интересно, че тук няма практика да се предписва магнезий системно, макар да го имам в комбинираните витамини, които ми препоръчаха. Много настояват за консумацията на полезни мазнини (омега 3 чрез мазни риби, олио от рапица вместо зехтин, ядки и тн). Също получих много подробни инструкции как да си кисна зеленчуците и плодовете, които растат до земята във вода с оцет (салати, ягоди, репи, моркови) за дезинфекция да избегна токсоплазмоза. А наскоро разбрах, че в България тя дори е отпаднала от стандартното следене на бременност… за капак последните ми изследвания не са добри, дано не съм си я лепнала тая чудесия макар много да внимавам. Та според мен внимавайте с обработката на месото и почистването на зеленчуците, защото тук много важност се отдава на тези неща. В лаборатория може да си пуснете изследвания, тук я следят ежемесечно.
Другата разлика, която забелязвам, е че тук следенето има и психологическа страна, не само медицинска. Днес с гинеколожката надълго и нашироко обсъждахме дали съпругът ми да присъства на раждането или не. Според нея е много важно присъствието му 😁. Учат бременните на хипноза за справяне с болката (макар 90% от ражданията да са с епидурална упойка!!). Говорихме и за това как възприемаме с мъжа ми бременността и родителството, обяснява ми редовно за напишкване по време на бременност, наакване по време на раждане, разкъсване на перинеума и тн и тн 😂 Ако ви е интересно мога и още да ви разказвам за уроците по подготовка за раждането.

# 687
Аз съм в 19та и нищо..... а все се ослушвам, чак се чудя дали е нормално quote author=geizer link=topic=1585083.msg47169494#msg47169494 date=1699300647]
Аз започнах да усещам ритането в 18+2 някъде, но беше доста слабичко в началото и може би 1-2 пъти на ден само. Постепенно станаха по силни усещанията.
[/quote]

# 688
Спокойно, може би по късно, но и ти ще се насладиш на подритването.
От док. знам че някой жени го усещат дори и към 22 седмица чак.
     Ако все пак се чувстваш твърде неспокойна, може да се обадиш да те прегледат и по рано.
     Аз заради втората фетална стискам зъби, иначе още миналата седмица бях готова да тропам за преглед.
     Ама нали на феталната гледат повече неща... А последният ми преглед беше преди няма и 3 седмици. Joy

# 689
Аз в петък съм на преглед и имам доста въпроси към агто та ще пиша пак. Иначе моята ФМ е на 22ри.

Общи условия

Активация на акаунт