Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 852
  • 849
  •   1
Отговори
# 225
  • София
И как го проверяват в Св. Георги че не докарват 55т по математика в седми клас, а горките МОН-чета от Св. София са с над 90т среден резултат? Открай време съм изумена от ниските резултати на училище с такава сериозна такса, затова даването му за пример силно ме заинтригува.

# 226
Rogers, моите деца бяха в Cambridge International училище в чужбина до миналата година, затова избрахме Иззи в България. В Иззи имат Cambridge математика, английски език и науки, учебниците са в същия формат, на който са свикнали, макар и от друго издателство. Програмата по математика силно изпреварва тази по МОН, тоест часовете се провеждат отделно и учителите са различни. Кеймбридж изпити за по-големите класове очакваме в края на октомври, но не съм видяла официално обявени дати, ще попитам тези дни, тъй като за нас тези изпити и последваща диплома са важни.

# 227
И как го проверяват в Св. Георги че не докарват 55т по математика в седми клас, а горките МОН-чета от Св. София са с над 90т среден резултат? Открай време съм изумена от ниските резултати на училище с такава сериозна такса, затова даването му за пример силно ме заинтригува.

Парадокс нали! Затова и не ни е влизало в радара това училище. "Система за образование" е нещо съвсем различно от  "училище". Явно не всеки може да си позволи 25 бона такса и не могат да селектират толкова кой влиза. Ако вдигнат така таксата и в Питагор и Света София.... няма да е по-различна ситуацията.

Но за чужденеца работодател дипломата по МОН .....

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 10:13 от Rogers

# 228
  • София
И затова получават тройки и четворки по "науките" след като се преместят деца, дори в не най-спряганите за " академични" училища тук и нямат представа как да подходят към елементарни задачи по ЧП. А...да забравих, те нямат ЧП Joy
Rogers, хахаха, слава Богу, че чуждестранния работодател не ми е важен. Абе вие достойнство нямате ли? Че те доста деца от АК кандидатстват с българската диплома, а не с американската, защото им носи повече ползи. То бива останали комплекси от соца, ама това минава всякакви граници.

# 229
  • София
За пореден път научавам от форума, че детето ми гладува и се храни в тоалетната. Хайде не моето, а някои деца. Или отглеждам перде, като мен или просто пълен непукист, защото дори не е чувало за такава практика.
Децата се хранят по няколко класа на 2 смени. Моето дете е абсолютен каприз, ама това си е негов проблем. Има неща, които много харесва, такива които не харесва. На кетъринг е училището, няма салатен бар, няма избор от 2-3 вида храна и т.н.
Хайде да приемем, че има правило да не се носи домашна храна от вкъщи. Какъв родител трябва да си, за да нарушаваш правилата и да даваш такава на детето си, че и то да се крие, за да нарушава правило в тоалетната? Днес безобидна храна, утре какво?
Понеже ми се е налагало, ръководството е реагирало много бързо по замяна на менюто с друго такова (лекарска диета). Сега пак ще напишете, че сме специален случай- ами не сме, поръчката на друго меню минава през медицинската сестра. Според детето ми винаги има допълнително, освен когато им дават от най-любимото (да се чете няма допълнителен таратор).

Говорила съм с няколко семейства на деца с неподновени договори, явно не съм попаднала на "правилните", защото не е имало нещо кой знае колко фрапантно.

# 230
Хайде да приемем, че има правило да не се носи домашна храна от вкъщи. Какъв родител трябва да си, за да нарушаваш правилата и да даваш такава на детето си, че и то да се крие, за да нарушава правило в тоалетната? Днес безобидна храна, утре какво?

Загрижен! Такъв който е наясно, че здравето е на първо място в този живот. И никое правило не би трябвало да го застрашава!

В Питагор също всички деца обядваха заедно, но всеки можеше да си занесе кутия с храна от която да яде по време на сутрешната закуска и следобедната.

# 231
Е добре де, Фенси, всички ли сме "роднина-милиционер" в това училище? Аз например връзки нямам, по-близките ни семейства също. Защо мислиш, че никой от нас не е обективен, ако не е негативен към училището, или че не може да направи собствено проучване с други семейства, при положение, че надали има и един родител, който да не се е притеснил от скандала, който се разрази през пролетта. Толкова ли сме безотговорни към децата си според теб?

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 10:40 от Анонимен

# 232
Значи и всички клиенти на училището да се изредят да кажат, че са доволни, това никак не отменя безобразията към техните съученици.

# 233
Значи и всички клиенти на училището да се изредят да кажат, че са доволни, това никак не отменя безобразията към техните съученици.

Които никой никога не доказа? Или аз съм пропуснала официалните доказателства. Как не разбрахте, че всеки конфликт си има две страни, много ми е чудно. Не е ли странно бизнес решение за частно училище да гони деца, които плащат такса, без никаква причина? (Не познавам засегнатите семейства и деца и по никакъв начин не искам да ги обидя).

Аз май се отказвам от дискусията, мисля, че е 100% повторение на тази от март/април. Никой от нас нищо ново не казва.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 11:43 от Анонимен

# 234
Няма изгонени деца по средата на годината, така ли?
В нашето училище имаше ситуация, в която учител се беше гаврил с няколко деца. Повечето родители казаха, ами моето дете си е ОК, доволна съм.
Само една част се престрашиха да разкажат какво са казали децата вкъщи и резултатът е, че в момента тормози друг клас...

# 235
  • София
Които никой никога не доказа? Или аз съм пропуснала официалните доказателства.

Всичко е прекрасно в Иззи. Дори Ваня Кастрева е във възторг.

# 236
Всичко друго чета с известна доза скептицизъм /и в двете посоки/, но тук изцяло ме изгубихте: ако менюто е плод-таратор-нещо със зеле/ориз/салата-тортичка например, моето дете /едното/ е обречено на пълен глад! Какъв родител трябва да си, за да оставиш детето си гладно? Какъв учител/директор трябва да си, за да не предвидиш различни възможности? Как се учи .. гладен?

Ако някой ми каже - е какво толкова се правите, нека да се научи да яде. Не става, дайте ми съвети, но не става - синът ми се задавя и повръща при всяка проба на суров плод или зеленчук, не може да ги яде и ако се виждат в ястието. Дъщеря ми яде основно плодове и зеленчуци, но брат й е безумно злояд.

# 237
  • софия
Когато има различни възможности, кое/кой ще гарантира, че това, което вашето дете яде, ще остане и за него и времето за хранене няма да мине в чакане на опашка?
Нямам отношение към обсъжданото училище, но вероятно имат нещо предвид, за да няма избор.
Дъщеря ми 2-ра година си носи обяд от вкъщи, за да има време да се види с приятели от други класове, а не да чака на опашка и да яде това, което иска. Често се е случвало това, което хареса, изобщо да не остане до нея. Друго училище (гимназия).

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 12:33 от zvаnchе

# 238
  • София
Не е по темата, но може би е подходящ разговор с психолог в такъв случай на задаяне чак. Скоро четох за различни видове хранителни разстройства и как често могат да се сбъркат с каприз.

# 239
Когато има различни възможности, кое/кой ще гарантира, че това, което вашето дете яде, ще остане и за него и времето за хранене няма да мине в чакане на опашка?
Нямам отношение към обсъжданото училище, но вероятно имат нещо предвид, за да няма избор.
Дъщеря ми 2-ра година си носи обяд от вкъщи, за да има време да се види с приятели от други класове, а не да чака на опашка и да яде това, което иска. Често се е случвало това, което хареса, изобщо да не остане до нея. Друго училище (гимназия).
На малките ги поръчват предварително и раздават.
Тоест ако има 2 деца вегетарианци това меню е поръчано за тях и учителката ще го даде точно на тях. Нищо, че и друго дете може да иска същото.

Общи условия

Активация на акаунт