Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 596
  • 764
  •   1
Отговори
# 375
Желязо на гладно може да раздразни стомаха. Половин час след хранене е по-добре, като това хранене да не включва млечни.

# 376
Желязо на гладно може да раздразни стомаха. Половин час след хранене е по-добре, като това хранене да не включва млечни.

Оле, след хранене тая гадост няма да я понеса Grinning Ще повърна просто. За млечните си знам и много внимавам, евентуално само малко масло, ако ям супа, дано не пречи много. Иначе на самото желязо пише на гладно, егати..

# 377

Оле, след хранене тая гадост няма да я понеса Grinning Ще повърна просто. За млечните си знам и много внимавам, евентуално само малко масло, ако ям супа, дано не пречи много. Иначе на самото желязо пише на гладно, егати..
Даа, всички железа са ми гадни и на мен.. Малко пих сорбифер и се отказах. Затова правя вливка, при нужда, а една вливка държи няколко месеца, пак зависи и от начина на хранене. Аз не консумирам много месо и ще видим като мине повече от месец, за сега е топ всичко.

# 378

Даа, всички железа са ми гадни и на мен.. Малко пих сорбифер и се отказах. Затова правя вливка, при нужда, а една вливка държи няколко месеца, пак зависи и от начина на хранене. Аз не консумирам много месо и ще видим като мине повече от месец, за сега е топ всичко.

Аз изобщо даже месо по принцип не ям..но не мисля, че това ми е проблемът. По-скоро мутации, проблеми с щитовидната и други процеси, не знам. Страх ме е мен от тая вливка, напълно си признавам. Черният дроб цялостно ми е затруднен да конвертира щитовидните хормони и никак не искам да го товаря с такова наситено количество желязо наведнъж. Ако имаше начин да се прави,напримерно,по 1/10от тая вливка за някакъв период, повече бих била навита, но така наведнъж за мен не съм сигурна, че ще ми е добре. Едно ще оправя, друго ще разбутам..

# 379
Няма никакъв проблем с вливането на феринжект. Препоръчително е за вас и бебето. За други железни препарати и влиянието им не знам.

# 380
Ферум смарт хит на таблетки не оставя вкус на желязо.
Моето е паднало до 18 и започнах освен ферума и комбинираните, в които също има, а бях поспряла за малко.

# 381
Няма никакъв проблем с вливането на феринжект. Препоръчително е за вас и бебето. За други железни препарати и влиянието им не знам.
Знам, че е важно да оправя анемията, да, така е. Ама цялостно никой не гарантира дали няма проблем с такава вливка. Тоест за здрав организъм може да няма проблем, но с натрупване на други фактори не се знае, като според мен и лекарите не успяват да проследят добре - тоест ще повлияе на това, но не се знае точно какво би разбутало. Сега, то се преценява риск/полза. Ето, Павлова, например, е против. Тя каза, че не иска да се меси в работата на колегата, ама понеже я питам директно за нейното лично мнение, ме посъветва да опитам първо по друг начин. Ендокриноложката каза, че не е много за, но в крайна сметка финално да си послушам гинеколога, защото знае по-добре в момента. На мен най-вече наистина за натоварването на черния дроб ми е притеснено, защото ако оттам се прецака и друго, пак няма да е добре нито за бебето, нито за мен (а си товари дроба, все пак и на листовката пише да не се приема от пациенти с чернодробни нарушения)..Много са навързани нещата. :/ Ако не ми повлияе така, ще се навия на вливка, сигурно, де, но ми се иска да опитам с другите форми.

# 382
Знаеш ли как при мен категорично се реши,че трябва вливка? Доктора пусна доплер на мозъка на бебето и каза, че бива,но определено му трябва повече кислород. Който пък не достига заради анемията ми ( имам и нисък феритин, хубаво желязо ,ама ето феритина е на долна граница) и хемоглобин 115, а при бременност трябва около 140. Та така,може да поискаш да видят кръвотока в мозъка и да се види.

# 383
Знаеш ли как при мен категорично се реши,че трябва вливка? Доктора пусна доплер на мозъка на бебето и каза, че бива,но определено му трябва повече кислород. Който пък не достига заради анемията ми ( имам и нисък феритин, хубаво желязо ,ама ето феритина е на долна граница) и хемоглобин 115, а при бременност трябва около 140. Та така,може да поискаш да видят кръвотока в мозъка и да се види.
Благодаря ти! Те гледаха и Ковачев, и Павлова кръвотоците навсякъде и цялостно казаха, че с бебето всичко е чудесно. Даже Ковачев изобщо не ми спомена, че трябва желязо за бебето, а че трябва да помисля за себе си след като го родя това бебе да имам сили да го гледам.

# 384
Е точно Ковачев имах предвид. Щом с бебето всичко е ок, значи изчакай. Може да не се наложи. Аз си мъкна анемията от две години и няма накъде просто. Той феритина най - гледа май.

# 385
Здравейте момичета. Имам два въпроса.. как се справяте с втвърдяването на корема? Случва ми се по няколко пъти на ден, понякога и вечер. Не са болезнени контракциите и отшумяват бързо- около минута и се успокоява корема.
Втория въпрос как сте в сексуалния режим? С ММ се практикува рядко може би на 10дни един път и то гледам да е нещо набързо, че ме е шубе с тоя корем Joy
Тези дни пак стана много топло и нещо ми се замаява главата от време на време. При вас как са нещата?

# 386
Здравейте момичета. Имам два въпроса.. как се справяте с втвърдяването на корема? Случва ми се по няколко пъти на ден, понякога и вечер. Не са болезнени контракциите и отшумяват бързо- около минута и се успокоява корема.
Втория въпрос как сте в сексуалния режим? С ММ се практикува рядко може би на 10дни един път и то гледам да е нещо набързо, че ме е шубе с тоя корем Joy
Тези дни пак стана много топло и нещо ми се замаява главата от време на време. При вас как са нещата?
Не се плашете на това втвърдяване. Това са подготвителни контракции, важни са, радвайте се, че ги имате. Щом не се болезнени и преминават бързо, защо да се прави нещо, което да ги спира? Бременността е период на промени и адаптации на тялото, но не трябва да се противопоставяте на всички. Моят доктор е категоричен, че срещу краткотрайно и неболезнено втвърдяване на корема, мерки не се взимат.

А със сексуалния режим, като при вас.. Нещо не мога да се отпусна последните пъти, не знам какво ме прихвана, нямам никакви индикации за проблем или забрани от страна на доктора, въпреки това хич не ми е..

# 387
А тук май някоя от вас беше писала, че на преглед са й засякли контракциите. На ехограф ли, как?

Иначе аз съм 21гс и все още ми се гади от някои храни Frowning има ли други, при които го има още тоя симптом?

# 388
Имам малко подготвителни контракции и аз, но нищо притеснително. Сподели си с лекаря, но цялостно не ми звучат проблемни и твоите.

По втория въпрос - по-рядко отпреди, но сега сякаш ми е по-спокойно, отколкото в началото, тогава към 3-ти месец имах на няколко пъти доста силно стягане след секс, а и по време някак бях прекалено чувствителна, хем хубаво, хем се притеснявах, че е много стимулацията и после с часове ме държеше усещане като стягане на матката, или и аз не мога точно да го определя. Сега имам повече желание цялостно, че в началото и с гаденето, и всичко, не ми беше изобщо до това. Иначе коремът сякаш не ми пречи още толкова.

Yan25 - аз си имам все още всекидневно гадене от някои храни, че и се случва да повръщам, но съм с проблемен стомах, имам и киселини. Има храни, които изцяло не съм върнала в менюто, не мога да ги погледна изобщо от началото на бременността, без да ми идва да повърна. Grinning

# 389
И на мен ми става лошо от храни все още. Понякога имам и повръщане.
От 3дни имам ужасно главоболие за съжаление

Общи условия

Активация на акаунт