Майски бебета 2024г.

• 42 920
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Честито и добре дошла!
ЧХГ се удвоява добре за сега, за прогестерон не мога да кажа, защото там не ми е много ясно как стават нещата. Има шанс овулацията ти да е била по-късно, щом си с нередовен цикъл. Приложенията правят прогнозни изчисления, но при нередовния цикъл няма месец с месец еднакви, и моят е така, дори по-дълъг от твоя, споко 😊
Над ЧХГ 1000 може евентуално да се види плодно сакче, някъде в 5г.с., а в 6-8г.с. вече би трябвало да може да се види ембрионче и пулс.
Успех! 🍀

# 136
  • Пловдив
victoria123456, добре дошла! За прогестерона не мога да кажа, аз имам изследван преди реално закъснение явно (доста ми варира дължината на цикъла в последно време), ЧХГ тогава даже още беше отрицателен (4.93).
Прогестеронът тогава ми беше 57.5 nmol/L.

5 дни по-късно пуснах пак ЧХГ - 113. Тогава по ПРМ би трябвало да съм била 4+3.
Та мисля че е добре ЧХГ-то ти.

За АГ - изчакай още седмица, тогава би трябвало да се види сакче и да се установи дали бременността е вътрематочна.
След това моята АГ конкретно ме вика на 2 седмици. При вторият преглед се установява ембрионче и пулс.

# 137
Момичета на къде сте се ориентирали за биохимичен скрининг? Лекаря ми каза да го говорим като се видим следващият път, но ми се иска да съм поне малко информирана. Аз с първата бременност не съм правила това, само фетална морфология във 20+

# 138
  • София
С първата бременност правих ранна фетална и БХС в МЦ Фемина при Славкова/Славчева (не помня добре името, но на сайта им се вижда коя е). Бях там по препоръка на тогавашното ми АГ. Сега понеже съм при нова АГ, ще я питам нея къде би ми препоръчала и ако каже да си избера сама, сигурно пак при Славкова/Славчева ще ида. Донякъде фактор ще ми е дали пускат и таткото да гледа, защото предния път беше Ковид и естествено бях сама в кабинета. А този преглед си заслужава да бъде съпреживян и от двамата родители.

# 139
С първата бременност правих ранна фетална и БХС в МЦ Фемина при Славкова/Славчева (не помня добре името, но на сайта им се вижда коя е). Бях там по препоръка на тогавашното ми АГ. Сега понеже съм при нова АГ, ще я питам нея къде би ми препоръчала и ако каже да си избера сама, сигурно пак при Славкова/Славчева ще ида. Донякъде фактор ще ми е дали пускат и таткото да гледа, защото предния път беше Ковид и естествено бях сама в кабинета. А този преглед си заслужава да бъде съпреживян и от двамата родители.
Аз сега звънях в Оскър клиник. Близо ми е, стори ми се любезна жената. Цената е 190 лв при консултант, като цялата процедура е вземане на кръв веднага преглед след това и резултати до 7 дни. Води се комбиниран биохимичен скрининг и в тези 190 лв е включено всичко. Ще обсъдя с АГ като се видим, но като цяло май съм се насочила натам. Препоръчана ми е тази клиника и мисля да обсъдя с лекаря си да е там.

# 140
Здравейте, момичета,

И аз да се присъединя към вас. Моят термин по изчисления е около 17.05. На прегледа миналата сряда видяхме ембрион + сърдечна дейност. Тази седмица ще ходя отново.

Втора бременност ми е. Имам син на 1 година и 1 месец.

По въпроса за биохимичният скрининг - по време на предната ми бременност ходих в Оскар Клиник. Останах много доволна от персонала и д-р Арабаджиева и този път ще заложа отново на тях.

# 141
Здравейте! Записвам се при вас с термин 2 май, сега съм в 8+3. Чухме вече сърдечен ритъм, известно време бях на ударна терапия с Дуфастон и Утрогестан поради тънка лигавица. Имам голям син на 6 години и половина. И с него, и сега съм с гадене и повръщане. Нямам и никакви сили. Как ще се получи със здравословното хранене, не знам. Приемам допълнително магнезий, метилирана фолиева киселина, витамини Д и Б12. След 1-2 седмици пак ще си пусна изследвания да видим как вървят.

# 142
Здравейте, момичета,
Аз само минавам да се похаваля, че преди малко ми излезе и второто ЧХГ и съм много, много щастлива:
23.09 - ЧХГ 4677mIU/mL и прогестерон 64.50 nmol/L
25.09 - ЧХГ 8264mIU/mL и прогестерон 82.40 nmol/L
Според калкулатора се удвоява на 58ч., което за този етап от бременността е супер. Tada
При първото ЧХГ бях със смесени чувства, защото не знам реално тази стойност дали върви нагоре, не знам кога ми е била овулацията и съм хем щастлива, хем си задавам въпроси. Вече знам и вътрешното ми чувство за пореден път не ме лъже Heart

# 143
Здравейте, момичета,

И аз да се присъединя към вас. Моят термин по изчисления е около 17.05. На прегледа миналата сряда видяхме ембрион + сърдечна дейност. Тази седмица ще ходя отново.

По въпроса за биохимичният скрининг - по време на предната ми бременност ходих в Оскар Клиник. Останах много доволна от персонала и д-р Арабаджиева и този път ще заложа отново на тях.
Вървим горе-долу заедно. Моят по калкулатора е 18.5, но доктора каза, че следващият път ще го уточни това. Ти сега коя седмица си щом за тогава трябва да си 6+3/4 горе долу колкото съм и аз.

# 144
Здравейте! Записвам се при вас с термин 2 май, сега съм в 8+3. Чухме вече сърдечен ритъм, известно време бях на ударна терапия с Дуфастон и Утрогестан поради тънка лигавица. Имам голям син на 6 години и половина. И с него, и сега съм с гадене и повръщане. Нямам и никакви сили. Как ще се получи със здравословното хранене, не знам. Приемам допълнително магнезий, метилирана фолиева киселина, витамини Д и Б12. След 1-2 седмици пак ще си пусна изследвания да видим как вървят.

Здрастиии, аз съм 8+4 днес Simple Smile

При мен гаденето се завърна, още не повръщам. Обаче имам и проблеми с тоалетната, може би и като намалих Глюкофажа още повече. Дадоха ми някакъв сироп Фрутилакс, нищо не ми помогна, вчера взех Дулколакс. А вече съм и с 3 кг отгоре и почвам да се изнервям, на ендокринолог съм чак другата седмица. Ако от сега започна така да качвам, не ми се мисли после какво ще е.

# 145
Здравейте, момичета,

Вървим горе-долу заедно. Моят по калкулатора е 18.5, но доктора каза, че следващият път ще го уточни това. Ти сега коя седмица си щом за тогава трябва да си 6+3/4 горе долу колкото съм и аз.

Водя се 6+3 дни, но и при мен ще има нужда от уточняване с лекарката.  Аз го изчислявам по дата на овулация (25.08 ), че ако гледаме първи ден на цикъла (27.07) трябва да съм в по напреднала седмица, но след раждането още не се беше наместил и ми идваше на 45+ дни.

# 146
Момичета , здравейте и от мен . Не смеех да пиша тук докато не мине първия преглед. Е , вече е факт и докторът потвърди бременност, в 5 г.с съм ,с термин 25 май . Втора бременност ми е ,имам син на 3 год.
Успех на всички!

# 147
Здравейте, момичета,

Водя се 6+3 дни, но и при мен ще има нужда от уточняване с лекарката.  Аз го изчислявам по дата на овулация (25.08 ), че ако гледаме първи ден на цикъла (27.07) трябва да съм в по напреднала седмица, но след раждането още не се беше наместил и ми идваше на 45+ дни.
Моята овулация е също на 24 25 недоказана но я усетих и отговаря на нея плода. Тоест чхг, размери всичко отговаря на този ден на овулация. При мен също заради това ще се уточнява. Иначе при мен по последен ден на цикъл има разминаване 1 седмица, но при мен е по-сложно, защото лекаря каза че деня на аборт не може да се смята за 1ви ден на цикъл (забременях веднага след аборт) и за това ще уточняваме другият път ако всичко е наред.

# 148
Да се представя и аз.
На 32 години.
Точно идвам от док 6+2 дни😇+❤️
Термин 18.05.24г.
Второ дете ще ми е.
Малката е родена януари 20г
Вчера и днес имам леко кафяво зацапване и се притесних затова днес ходих, а щях октомври.
Ям като за последно.Всичкооо особено тестено,пици,и т.н.с първо ядох сладко многоооо.
Засега единственото общо е пъпчасването🙈
И косата ми взе да капе.
И често ходя до тоалетна.Викам си още от сега ли,чак си мислех,че са близнаци 😁
(Бебето стана на седмия опит вече се бях притеснила)
Пия си фолиевата и биозин мама

# 149
Да се представя и аз.
На 32 години.
Точно идвам от док 6+2 дни😇+❤️
Термин 18.05.24г.
Второ дете ще ми е.
Малката е родена януари 20г
Вчера и днес имам леко кафяво зацапване и се притесних затова днес ходих, а щях октомври.
Ям като за последно.Всичкооо особено тестено,пици,и т.н.с първо ядох сладко многоооо.
Засега единственото общо е пъпчасването🙈
И косата ми взе да капе.
И често ходя до тоалетна.Викам си още от сега ли,чак си мислех,че са близнаци 😁
(Бебето стана на седмия опит вече се бях притеснила)
Пия си фолиевата и биозин мама
+ едно със сходен термин, честито дано всичко е наред :*

Общи условия

Активация на акаунт