Четвъртокласници - 2025/2026

• 25 593
  • 454
  •   1
Отговори
# 90
  • пустинята Гоби
Мале вчера като подвързвах помагалата лошо ми стана. По български имаше 4 или 5 работни тетрадки. Не знам как се оправят тези деца, то е някакво страшно безумие.

# 91
  • София
Побеснявам и аз от количеството "помагала" и "работни тетрадки".
Само на едно издателство! има 12 вида работни тетрадки по един предмет... скандално. Какво различно ще има в "различните" помагала....
Но, важното е някои хора да си приберат парите, децата да са неграмотни и всички да са недоволни...

# 92
На нас са ни ги свели до минимум,около 6-7 помагала поръчахме и пак ми се струват много.

# 93
имаше миналата година скандали заради цените на допълнителните неща, които се искат. И тогава нещо излезе за ограничение в парите, котио да се дават допълнително. Мисля, че при нас се спазва, защото и при двете ми деца цената е закована на 55 лв., които включват застраховка, помагала и остава някой лев за принтерна хартия.
По математика - сборник, по БЕЛ езикови задачи, едно помагало по безопасност на движението. Друго не знам какво ще има.

# 94
При нас не са много помагалата - 1сборник  и 1ИУЧ по математика,, ез.задачи и 1ИУЧ по БЕЛ, БДП за часа на класа, госпожата по занималня им принтира допълнителни неща и бяхме  помолени, ако може да дарим 1-2топа хартия от целия клас. 
Нещо обаче не ми се нрави идеята за носенето на раницата вкъщи, прекалено тежка е, а госпожите не искат да остава там, трябвало да си взимат читанката и математиката, за упражнения вкъщи. Та, те, ако в училище не са си научили, защо да я оставям цял ден там, а вкъщи да учи пак... 🤔  Тази година започваме със смесени чувства, ще изчакам още малко и ще реша дали да остава на занималня и да си играе цял ден, а вечер да учи, или да си я прибирам в 1 да си научи и после да си играе. Хич не ми се нрави идеята по тъмно да чете, че си има проблем с очите и миналата година качи диоптъра с единица отгоре.

# 95
При нас са 4 допълнителни помагала и тъкмо си мислех, че приключихме благополучно и госпожата по АЕ се намърда и тя за някакъв интерактивен нещо си, дето е на цената на почти всички заедно ... Сякаш няма хиляди приложения за целта ... оффф.

# 96
  • София
Altaya, госпожата от заниманията как им запълва времето, не ги ли проверява домашните, после игрите?

# 97
Обядът е от 12 и 30, до към 13и30, после 2уч.часа самоподготовка, идва ред на голямото междучасие, което е по принцип 30мин, но след него 2
 имат занимания по интереси и чак тогава идва ред на другата самоподготовка( около 16ч,започват). Сега е хубаво времето и използват да са на двора повече време.
 2 дни идва с половина написано домашно по БЕЛ, защото се старае да е красиво и пише бавно( за което работим цяло лято, но не ни се получава още да забърза темпото). Като я питам, защо не е написано, ми казва "госпожата каза да прибираме и който не е готов, вкъщи да довърши"...
Изглежда сборниците са с приоритет и ги попълват като влязат след обяда, а домашните са за след 16ч.

# 98
  • София
Хм, при нас домашни се подготвят от 13 до 15 часа, после половин час почивка и хапване на следобедна закуска, който има допълнителни занимания от 15.30 започват, който няма - волна програма и игри. Би трябвало за тези два часа да са подготвени домашните. Колко още да пишат по БЕЛ и математика тези деца... После като почнат от 3 клас по-сериозно английски и ЧО/ЧП се очаква и някаква помощ вкъщи и не се разчита на занималнята за тях.

# 99
Аз също смятам, че до 15 трябва да са приключили с домашните, после децата са уморени. Ще изчакам и другата седмица и ще преценя дали да стои на занималня. Определено обаче нещо куца в организацията на госпожите...

# 100
Зааписвам се при вас.

# 101
Здравейте, включвам се във темата за второкласниците с един второкласник, на който все му се спи сутрин, но не и вечер. Оправихме и ние материалната част - подвързахме последните помагала този weekend. Влизаме малко по малко в учебния ритъм с новата учебна програма, ... но макар и само след няколко учебни дни в нас се заговори, че имало деца, които се само-назовали "умниците на класа" в междучасието. Та това провокира един дълъг и широк разговор за целта и смисъла на училището, за самохвалството и за това, че най-добре такива "отклонения" да бъдат игнорирани. При вас случват ли се такива неща вече?

# 102
  • пустинята Гоби
.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 11:23 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 103
  • Разпиляна във въображението
Нашият клас е малък и за момента сплотен.

# 104
Не в нов клас, новото е, че като че ли е по-склонен да споделя (повече) - миналата година, по-скоро на стрес го отдавам - не се поддаваше много на моите кръстосани разпити, докато сега с преотриването на съучениците си (навярно са се позабравили лятото) се впечатлява повече и разказва това-онова... В очакване съм на много нови теми Simple Smile и затова ми се иска и да се образовам малко повече, респ. да намеря неутрална среда за споделяне (родителите на децата от класа са пристрастни малко или много Simple Smile ) в този ред на мисли, попадали ли сте на някои канали в youtube, подкасти или подобни - където кратко и ясно да се нават насоки от специалисти в помощ на деца в училищна възраст, както са го формулирали тук: https://www.bg-mamma.com/?topic=938857 Може на лично, дори дори да ми препоръчате такъв специалист, или да ме препратите към друга тема тук... мисля, че за успеха на децата в училище си е важно, как се чувстват в час и най-вече в междучасията, и се опитвам да подпомогна този процес, заради моето си дете, не ми е целта да си вра носа в работата на учителката ...

Общи условия

Активация на акаунт