Първокласници 2024/2025

• 32 060
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Моя първолак познава буквите от 3 годишен, сам изяви желание. Сега срича, не го насилвам, ще се научи в училище. Може да смята, може и да пише (с правописни грешки разбира се). Не съм го натискала, сам е изявил желание (за разлика от малкия ми син, който е на 5, но буквите изобщо не ги познава). От първи клас стартира с френски (просто такова е училището), английски - както дойде. Ще го запиша на всичко, което пожелае + плуване (то ми е задължително).

# 196
Аз да ви попитам, вашите деца четат ли? Дъщеря ми се научи в детската градина. И още един въпрос, пише букви на обратно. Има ли и други деца които бъркат посоката. Знам, че е много рано. Просто ми е любопитно.
Моето дете е родено септември 2017.Може да чете и пише само печатно.Също често изписва буквите отзад напред.Има книжки предбуквен и буквен етап,в които е показано със стрелки как да ги изписва,но пише1,2 както е показано и после по навик отново започва да пише отзад напред.Като цяло писането не му е особено приятно.Знам,че не е добре да ги пише така,защото после ще му е трудно да изписва ръкописен текст.

# 197
Здравейте, записвам се и аз с една първокласничка, която вече няма търпение да тръгне на училище.😊
Нашата първа родитеска среща беше в края на месец юни. Запознахме се с учителката и ни дадоха списък с необходимите неща, каито вече се купили. Разбира се и много други неща сме купили. И с гардероба сме почти готови, защото всичко е малко от миналия сезон.
Тя познава буквите и се опитва да чете, но не мога да й обясня как да направи сричка и все още буквува, за това не я карам да чете. Пише печатни букви, някои на обратно, но логопеда й ми каза, че не е притеснително все още.
Предпочита чеслата и смята до 100, даже и от таблицата за умножение се интересува, но аз я възпирам. Смятам, че за всяко нещо има време.
Влече я рисуването и ходи на такава школа. За английски език ще мисля следващата година да я запиша някъде, искам първо да оправи българския, защото тя говори на английски и понякога прави изреченията на български с английски словоред.
Опитахме плуване това лято, но след морето се отказа, не й трябвало вече. 😂
Тя е с паралелка Хореография, така че ще си има допълнителни часове движение.

# 198
Най-сетне имаме дата за родителската среща другата седмица, щели и да се обаждат по телефона да ни кажат паралелките.
Гледам някои деца усилено ги подготвят, аз като цяло не си давам особено зор, колкото-толкова, надявам се, че ще я научат там все пак. В крайна сметка и затова я записах на училище, дотук почти всичко е научила вкъщи и малко ми омръзна да чакам да я научат на нещо.

zaichenceto_bialo, според мен добре е обяснено в буквара на Крототак как да образуват сричка. Моята поне от там се научи много отдавна. След това като си имаше основа в един момент просто сама започна да чете.

И моята пише от време на време някои букви наобратно, но е доста по-добре от преди, оправя се с времето това нещо според мен.

# 199
При нас в детската градина ги учиха сричките и елементите за писане.Вече сме минали веднъж през тази система и имам доста наблюдения.Родителска среща не са ни казали засега.

# 200
  • София
Привет родители,
реко в страни от темата търся идея за подарък на дъщеря ми. Има  рожден в началото на септември. Да предложите нещо оригинално и забавно. Вашите деца на какъв подарък на най-много са се радвали?

# 201
Привет родители,
реко в страни от темата търся идея за подарък на дъщеря ми. Има  рожден в началото на септември. Да предложите нещо оригинално и забавно. Вашите деца на какъв подарък на най-много са се радвали?
Последните години залагаме на подаръци тип преживявания - урок по катерене, дегустация на сладолед. Моят син се зарадва на "мацане" на съдинка в Мацало (за София става дума). Хареса си картинка на Спондж Боб и я направихме на чаша. Сега гледах за познато детенце работилница за плетене на животинка тип крочет.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 21:20 от merilen

# 202
Привет родители,

На 1ви юни беше последния подарък. Взехме фотоапарат тип принтер, за моментни снимки. Впечатли се.

# 203
При нас при момичетата хит са малките принтерчета тип това:
Скрит текст:
Свързва се с телефон и си печатат разни картинки, черно-бяло е.

# 204
Моят син най-много се радва на пари.Затова от доста време нищо не купувам.Събира си ги и ги смята на калкулатора.Последно искаше касичка сейф с код.И доста монети е събрал в нея.И той скоро има рожден ден,от сега ми е казал,да не му купувам играчки,а пари за пачката да му дам. 😄

# 205
Аз съм решила за първия учебен ден да му подарим дигитален часовник. Може да го съчетаете и за рождения ден.
Моята идея е да свиква да следи времето, а часовете и междучасията дават добър повод, Не нещо смарт, стандартен дигитален, но ударо- и водоустойчив, за да не го мисля изобщо. Но моят син спомена, че ще го пишем в писмото до Дядо Коледа това(да, още вярва) и затова реших, че е подходящ подарък.

# 206
  • Пловдив
Аз съм решила за първия учебен ден да му подарим дигитален часовник. Може да го съчетаете и за рождения ден.
Моята идея е да свиква да следи времето, а часовете и междучасията дават добър повод, Не нещо смарт, стандартен дигитален, но ударо- и водоустойчив, за да не го мисля изобщо. Но моят син спомена, че ще го пишем в писмото до Дядо Коледа това(да, още вярва) и затова реших, че е подходящ подарък.
И ние му взехме дигитален часовник за училище.

# 207
  • София
На какви модели сте се спряли?

# 208
Един от тези ще е:
Casio Baby-G BGD-565U-1E
CASIO BABY-G BGD-565SLC-9ER

# 209
  • Пловдив
https://nubi.bg/product/detski-digitalen-chasovnik-sanda-astronaut-sin
Нашият е този, няма да крия, че си го избрахме заради космическата тема на малкия. Всъщност аз му показах няколко и той си хареса този.
Не е скъп (даже направо си е евтин) има аларма, хронометър, подсветка, показва ден от седмицата, дата .... На детето много му хареса, стои му добре на ръката, че той е един дребничък. Като го счупи ще купим друг.

Общи условия

Активация на акаунт