Любители на котки - Тема 186

• 24 685
  • 552
  •   1
Отговори
# 300
  • Велико Търново
Не знам дали това с паспорта е толкова важно в момента, но само да кажа, че и нашите имат паспорти, но не са ваксинирани. Наличието на паспорт за мен не значи автоматично наличие на ваксина.
Мисля я Мъри, сигурно не и е много добре на новото място. Представям си я като моята Пиги, стресирана и притеснителна. Може да звучи абсурдно, но да остане известно време сама с повече храна ми се струва по-добрият вариант за животно като нея.

# 301
И аз си мисля дали не е добре да дадем повече публичност. Историята е много хубава - толкова много хора обединени от желанието да помогнат на животинката в памет на съфорумката ни,. Това е най-голямото виртуално общество у нас.

И полицията се представи в превъзходна светлина  - и професионално и като хора.. ако искате да търсим медии за да научат за Мъри  повече хора? Само че дали така ще намерим свестни осиновители.

Мисля си и дали е съвсем-съвсем сигурно, че никой от реалните приятели и роднини на Недоволна няма да се погрижи за котето? То за него е най-добре да си остане в дома си, чисто физически, разбира се, не самичко ...

# 302
Недоволна беше част от темата за био зеленчуковата градина. Аз там съм контактувала най-много с нея. Тук, в котешката тема влизам от скоро.
Позволих си да пиша в другата тема, че търсим дом за Мъри.
Предполагам, че не се сърдите.

# 303
Прекрасна хрумка, Фортуна. Нека още сърца бъдат докоснати. Така може да се отвори врата.

# 304
И аз си мисля дали не е добре да дадем повече публичност. Историята е много хубава - толкова много хора обединени от желанието да помогнат на животинката в памет на съфорумката ни,. Това е най-голямото виртуално общество у нас.

И полицията се представи в превъзходна светлина  - и професионално и като хора.. ако искате да търсим медии за да научат за Мъри  повече хора? Само че дали така ще намерим свестни осиновители.

Мисля си и дали е съвсем-съвсем сигурно, че никой от реалните приятели и роднини на Недоволна няма да се погрижи за котето? То за него е най-добре да си остане в дома си, чисто физически, разбира се, не самичко ...
Абсолютно няма вариант роднините да я гледат, а приятелите сме трима : 86 годишен болен човек, аз - с малка менажерия и още 1 приятелка, чието куче почина и се е заклела , че няма да взима други животни, а и непрекъснато пътува до Франция, където са внуците й.  Роднините , знайни и незнайни изведнъж изпълзяха от дупките си и започнаха вече да се дърлят за наследство. Така че , забравете за тази възможност.

# 305
  • София
апелирам към вас в кратък период от време да се намери осиновител. В противен случай евтаназия
Само не извивайте ръце.

Съболезнования.

# 306
апелирам към вас в кратък период от време да се намери осиновител. В противен случай евтаназия
Само не извивайте ръце.

Съболезнования.
На никого не извивам ръце. Просто казвам истината, а тя почти винаги е неприятна. Посочете организация, която ще приюти Мъри за неопределено дълго време , знам че след известно време ги умъртвяват. При кучетата е така, при котките вероятно е същото.

# 307
Абе как евтаназия. Който даде тая котка да се евтанизира, лично ще го развея по всякакви медии и групи на природозащитници.

# 308
  • София
Мисля, че най- добре е да се пусне пост във фейсбук и да се споделя от максимални много хора. Такива истории с починали стопани обикновено докосват хората и се намират осиновители.

Организациите са препълнени с болни животни, шансът да вземат здрава котка клони към нула.

# 309
  • Бу-у-урга-а-ас
Мама Нинджа е споделила на своята фейсбук стена. Дано се намери стопанин!

# 310
  • София
Това ли е страницата ѝ? https://www.facebook.com/MamaNinjaOfficial?locale=bg_BG  Защото не виждам такава публикация?

# 311

Котето на снимката е сиамче, а Мъри не е . Мъри е обикновено коте и хората подлъгани от снимката ще се разочароват и става по - лошо.  Моля , не поствайте лъжливи снимки!

# 312
  • Бу-у-урга-а-ас
Дорис, спокойно. Това е моята Мила, порода регдол. Просто днес ѝ направих тази симпатична снимка, която кръстих "Мила, донесох ти цветя". Разбира се, цветята са от съпруга ми за мен.

ПП: Публикацията е в личния профил на Мама Нинджа

# 313
Update:

Котката Мъри се намира не в разследващата полицайка, а друга полицайка, която има много кучета и котки (нека я наречем условно  "Braveheart", защото не ѝ знаем името). Braveheart се е обадила на сина ми по телефона и са се разбрали, че Мъри вероятно няма да я пуснат на хотел, защото полицаите не са успели да ѝ намерят паспорта в жилището на Недоволна (паспорт има, но не е лесно да бъде открит). Braveheart иска да  гледа и ще гледа Мъри, докато някоя от нашата тема не поиска - сериозно - да осинови Мъри. Не е съгласна да даваме Мъри на хотели, а и по принцип не знаем дали сестрата на Недоволна ще я вземе със себе си в Щатите.

Шарки, вероятно жената има усет и ще може да сподели как е Мъри, особено ако има някакъв контакт с другите любимци.

# 314
Само не извивайте ръце.

Съболезнования.
На никого не извивам ръце. Просто казвам истината, а тя почти винаги е неприятна. Посочете организация, която ще приюти Мъри за неопределено дълго време , знам че след известно време ги умъртвяват. При кучетата е така, при котките вероятно е същото.

Какво точно имате предвид с тая евтаназия. Докато апартаментът е запечатан, за котката е добре, че е приютена от добрата полицайка. След завръщането на сестрата ще разпечатат апартамента и котката ще и бъде предадена като нейна собственост. Предполагам, че ще се грижи за нея в дома и, поне докато е тука за да се разпореди и т.н., нали така, няма да тръгне да евтаназира животното. То и у нас не се евтаназира току така здрава котка.
Във всеки случай не може да се очаква, че непознати хора ще могат от днес за утре да уредят въпроса с осиновяването на Мъри, макар че се полагат всякакви усилия по въпроса.  Може би е добре да се прояви някакво търпение и да се изчака спокойно и при всички случаи без приказки за евтаназия.

Грехота е изобщо да ви минава такава мисъл за това здраво и красиво коте, което е било толкова обичано.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 09:08 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт