Прибиране или не?

• 22 662
  • 325
  •   1
Отговори
# 195
Нямам спомен в България да са се държали грубо в ресторант, банка, хотел или за някоя друга частна услуга, всичко е било на ниво.

Напоследък – да. Може да са бавни, понякога неефективни, но поне се научиха да са любезни – и в държавния, и в частния сектор.
Е, има чат-пат изключения, но то е в резултат на собствени характеропатии и неудовлетвореност от живота като цяло. Обикновено си го позволяват собственици на малки магазинчета или сергии на пазара, които нямат шефове над тях. Трудно е, когато си родена за принцеса, а си принудена да обслужваш клиенти... В търговията, да не си помислите друго.
И после защо дребните бизнеси фалирали... Сами се закопават от простотия, алчност и липса на елементарно възпитание.

# 196
Аз също не намирам немците за груби или нелюбезни. Напротив. Може би не са толкова млади в обслужващия персонал, но ако не са млади са доста компетентни и с опит. Това в много случаи е било плюс за мен.

Има голяма разлика според мен в приемането на нещата и в дискутирането на важни неща. При нас има повече хумор, докато в Германия и хумора е сериозен. Били сме на комеди шоу в България , пак се адресираха сериозни теми, но много смешно и артистично. Били сме и в Германия - моно , смешно ... по скоро сериозно хапливо , но сериозно. И публиката беше много сериозна , въпреки смеха. Не мога да го опиша разликата в настроението, но ако някой е ходил би могъл да разбре. И в предаванията по тв се усеща.

# 197
Аз също не намирам немците за груби или нелюбезни. Напротив.

Има голяма разлика според мен в приемането на нещата и в дискутирането на важни неща. При нас има повече хумор, докато в Германия и хумора е сериозен. Били сме на комеди шоу в България , пак се адресираха сериозни теми, но много смешно и артистично. Били сме и в Германия - моно , смешно ... по скоро сериозно хапливо , но сериозно. И публиката беше много сериозна , въпреки смеха. Не мога да го опиша разликата в настроението, но ако някой е ходил би могъл да разбре. И в предаванията по тв се усеща.

И моето усещане е такова. Телевизията им за мен е доста скучна..

# 198
  • Немция
Хумор на чужд език е и до усещане. Едно е на майчин език, друго е на друг език.

За мен немският хумор е фин, по-изтънчен, българският често ми е по-груб и често със сексуални намеци.
Но на български звучи някакси познато, родно...

# 199
Има ли някой имигрирал заради телевизия и комедийни клубове?

# 200
Бибит не става дума   за това какво се приказва. Друго имах в предвид.
Eфибуш ти нито си емигрирала нито си споделяла подобно намерение.  Няма нужда да демонстрираш остроумие. Нямаме съмнение в теб.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 23:19 от bella-ciao

# 201
Съгласна съм с това:
Не съм чела цялата тема, но накратко наблюдението ми - имаме прекрасно чувство за хумор, когато е не чужд гръб  Wink И много малко такова, когато е на наш. И със самоиронията сме зле.

Иначе, мисля че един тип демонстративно остроумие, си е както казва народът - във всяко гърне мерудия, ….ма чак и в десерта😉.

# 202
Всяка държава си има специфичен хумор - например австрийците са леко хапливи, но доброжелателни. На Балканите сме по-директни и леко подигравателни.
Защо да е скучна немската телевизия? Има добри хумористични предавания, така на прима виста се сещам за  Dieter Nuhr, Monika Gruber, Mario Barth, Guido Cantz плюс неповторимия, the one and only-  Otto.

# 203
Има ли някой имигрирал заради телевизия и комедийни клубове?

Не правя асоциация между телевизия и имигриране

# 204
Не е само до хумор, ами до цялостен манталитет и светоусещане. У дома гледаме Barres fuer Rares и френския му еквивалент L’affaire conclue. Скучни са ми немците и т’ва е. Съпоставяхме и германския, френския и белгийския вариант на The Voice. За мен германският е невъзможен за гледане, белгийският ме измъчва, но с малко воля става, френският най- ми допада.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 14:28 от Nedinka

# 205
  • Немция
На мен немският вариант не ми е скучен, нито невъзможен за гледане Smile, не съм гледала варианти на френски.
Но съм от доста години в Германия, със сигурност вече психически и езиково съм се погерманчила. Wink

# 206
На мен немският вариант не ми е скучен, нито невъзможен за гледане Smile, не съм гледала варианти на френски.
Но съм от доста години в Германия, със сигурност вече психически и езиково съм се погерманчила. Wink

И на майка ми не е скучен, но тя е живяла, учила и работила много години в Германия. Тя смята френския за лигав 🤣

# 207
  • Швейцария
Аз съм от почти 30 години в Швейцария, но не ми е интересна немската телевизия. Преди се мъчех да я гледам, но откакто има българска си гледам нея (не че и тя е много интересна). По немската е едно и също от 20 години. Понякога гледам Gallileo, Explosiv и Exklusiv.

# 208
То малко в страни от темата, ама аз телевизия практически не гледам. Понякога пускам новини, но не защото ми се гледат новини, а защото примерно трябва да чакам нещо 10 минути, та за запълване.

# 209
Вкъщи от телевизията се следи само макс спорт , новините си ги научавам от Гугъл, понякога и от бг мамма.

Общи условия

Активация на акаунт