С какво ви дразнят хората?

• 272 641
  • 5 724
  •   1
Отговори
# 225
  • SF
Случвало ли ви се е, когато искате да споделите, да разкажете нещо на приятел, да няма търпението да ви изслуша или още в самото начало да ви прекъсне, че има познат, на когото му се е случило същото. Например искате да разкажете за пътуване в някаква нова за вас дестинация, но изслушвате как колежката е прекарала на същото място, какво е яла там, кое не й е допаднало, кое много й е харесало...

# 226
  • Glasgow
Много често, с няколко определени познати, вече комуникираме по рядко. Дори по бих разбрала, ако ме прекъснат по темата (която сами са задали) и споделят нещо сходно, но някои прекъснат и започват да говорят за нещо съвсем различно. Лошото е, че имам и близка роднина, която го прави. Там гледам просто да приключа разговора по бързо.

# 227
Просто дефицит на вниманието. Причини - характер, възраст, вируси и тн.
Забелязвам, че всеки иска да изслушват него и ако вмъкнеш въпрос или коментар се обиждат.

# 228
  • Glasgow
Загубихме социални умения покрай виртуалната комуникация 🤷🏻‍♀️

# 229
Случвало ли ви се е, когато искате да споделите, да разкажете нещо на приятел, да няма търпението да ви изслуша или още в самото начало да ви прекъсне, че има познат, на когото му се е случило същото. Например искате да разкажете за пътуване в някаква нова за вас дестинация, но изслушвате как колежката е прекарала на същото място, какво е яла там, кое не й е допаднало, кое много й е харесало...
според менозначава, че този човек има нужда от контакти и да каже и да покаже нещо. Т.е по-скоро той има нужда от комуникация и му липсв акомуникация с други в живота и затова използва всеки повод да се изкаже, да разкаже, да обясни и да поприказва той. Т.е. има проблеми и живота му е скучен в смисъл откъм контакти.
Jokerr ами ако не ти се изслушва докрай другия, не те интересува, не ти се занимава, имаш по-важни неща ... длъжен ли си за да си любезен да го изслушаш докрай само  и само защото е взел думата и се разпростира ?

# 230
Да. Направих си експеримент да видя всеки път ли когато споделям проблем ще е така, оказах се права. Не мисля, че това е приятел, а познат. Аз самата имам нужда да си коригирам дефиницията за приятел.

п.с. Jokerr, точно както го описваш е.

# 231
........ ако не ти се изслушва докрай другия, не те интересува, не ти се занимава, имаш по-важни неща ... длъжен ли си за да си любезен да го изслушаш докрай само  и само защото е взел думата и се разпростира ?

в личен разговор,прекъсвам любезно и,ако мога, продължавам с моите си неща
в професионална среда-бих се правила на слушаща ,поне-в зависимост от положението на говорещия
но,зависи и от офисната култура във фирмата

Скрит текст:
аз бях писала другаде- нова съм на работа, и в началото избеснявах с една колежка,която трябваше да заеме време антена от сутринта,като дойде на работа, та докъм излизането за обяд,поне
лекият игнор,премина в откровено дразнене, но постепенно започнах да виждам,че не съм само аз- всички се дразнят, а персоната си е такава обсебваща ,и мрънкаща, и вечнознаеща,но накрая нищо не умееща...
в резюме-ровенето в телефона, или компютъра вършат чудеса, никаква реакция на бръщолевенето, никакъв зрителен контакт също...

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 13:07 от Mamagemelar

# 232
........ ако не ти се изслушва докрай другия, не те интересува, не ти се занимава, имаш по-важни неща ... длъжен ли си за да си любезен да го изслушаш докрай само  и само защото е взел думата и се разпростира ?

Аз си ги режа директно с "нямам време в момента за този разговор", "не ми се слуша тази тема" и т.н. Варианти много, от любезни до откровени и груби според човека и ситуацията.

# 233
Имах такава приятелка, колежка, която не допускаше друг да говори, каквото и да кажеш, не е важно. Тя си започва репертоара, включително да обяснява кое след кое запържва в манджата, важно е тя да говори и да е нейната тема. Търпях много време и прекъснах от раз контакт. Останахме колежки но не и приятелки, каквито явно никога не сме и били, само аз съм си го мислила. Не дадох обяснение за поведението си.
Но н ме дразни подобно поведение, вече такива персони ги игнорирам.

# 234
. Останахме колежки но не и приятелки, каквито явно никога не сме и били, само аз съм си го мислила. Не дадох обяснение за поведението си.
аз намирам корена на проблема на моята колежка ,точно там- предшественичката ми я е „дундуркала“ и й е оставила идеи ,че са приятелки, душеприказчици...
аз нямам нужда, дори повече-не намирам нито за редно,нито за необходимо ,да се сприятелявам на работа

# 235
  • Glasgow
Ами не знам- при положение, че те звънят, те питат, а в момента в който тръгна да отговарям се отплесват в друга посока- не знам какъв е социално приемливият начин за комуникация. Понеже споменах близка роднина- майка ми- тя звъни обикновено, не аз, видяла някоя снимка къде съм или някой и казал- обикновено разговорът протича така-"Ако не звънна няма да се сетиш, била си едикъде си- не си споменавала, как беше, хареса ли ти?", в момента, в който започна да отговарям- ех, никога няма да съм там, ей тук с лелятинезнамсикоя сега ще излезем на кафе, готвих едикакво си: Simple Smile . Ако аз звънна или е на кафе или на танци или на гости, после- 'не се сещаш да звъннеш", много токсична комуникация имаме за съжаление.
Нея я изслушвам, няма как, но с познати просто с времето разреждам комуникация или гледам да е виртуална.

# 236
Мен ме дразни моя много близка приятелка, с която сме близки много години, още от училище. Когато се видим, вечно обръща разговора на политически теми, а там имаме много противоположни мнения. Вярно, че тя служебно се занимава с политика и следи всичко, казва някои интересни неща, които не знам, но така се пали, че почти започва да обижда. Преди имахме еднакви възгледи, но тя се обърна тотално. Съгласна съм, че всеки има право на мнение и гласува за когото си прецени, но не мога да й го набия в главата. Вече започна да ми става досадно да се виждаме.

# 237
Мен ме дразни моя много близка приятелка, с която сме близки много години, още от училище. Когато се видим, вечно обръща разговора на политически теми, а там имаме много противоположни мнения. Вярно, че тя служебно се занимава с политика и следи всичко, казва някои интересни неща, които не знам, но така се пали, че почти започва да обижда. Преди имахме еднакви възгледи, но тя се обърна тотално. Съгласна съм, че всеки има право на мнение и гласува за когото си прецени, но не мога да й го набия в главата. Вече започна да ми става досадно да се виждаме.
Една такава "приятелка" ми беше писала в деня за размисъл "И утре с едикояси бюлетина, нали". Оттогава нито й говоря, нито се познаваме. Хората нямат никакво усещане за граници.

# 238
Моята не се разпростира чак дотам, може би и защото знае, че няма да я послушам. Като цяло въобще не се паля на политическа тематика, но има хора, които все с това се занимават.

# 239
........ ако не ти се изслушва докрай другия, не те интересува, не ти се занимава, имаш по-важни неща ... длъжен ли си за да си любезен да го изслушаш докрай само  и само защото е взел думата и се разпростира ?

в личен разговор,прекъсвам любезно и,ако мога, продължавам с моите си неща
в професионална среда-бих се правила на слушаща ,поне-в зависимост от положението на говорещия
но,зависи и от офисната култура във фирмата

Скрит текст:
аз бях писала другаде- нова съм на работа, и в началото избеснявах с една колежка,която трябваше да заеме време антена от сутринта,като дойде на работа, та докъм излизането за обяд,поне
лекият игнор,премина в откровено дразнене, но постепенно започнах да виждам,че не съм само аз- всички се дразнят, а персоната си е такава обсебваща ,и мрънкаща, и вечнознаеща,но накрая нищо не умееща...
в резюме-ровенето в телефона, или компютъра вършат чудеса, никаква реакция на бръщолевенето, никакъв зрителен контакт също...

И после те описват по форумите като супер невуъпитана песона Simple Smile И без комуникативни умения

Poni69  ами тази горката си е хванала неподходящо канарче. И аз имам една приятелка с която дрънкаме всичко, но спец. нея си я знам и знам че мога да си дрънкам какво ли не и тя може да дрънка по темата . Т.е. само с нея мога да си дрънкам по опр. начин.  Но ако я нямах не знам с кой. С всички други се налага да се внимава . Simple Smile Та късмет си трябва

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 12:32 от bella-ciao

Общи условия

Активация на акаунт