С какво ви дразнят хората?

• 272 610
  • 5 724
  •   1
Отговори
# 240
Пони, и аз имам такава приятелка и категорично я режа с думите,виж,ако искаш да си говорим, няма да е за политика, знаеш не харесвам твоите хора. Понякога не се въздържа и седянката се разтуря 😄. Но е незлоблива и следващ път не се сърди.

# 241
Пони, и аз имам такава приятелка и категорично я режа с думите,виж,ако искаш да си говорим, няма да е за политика, знаеш не харесвам твоите хора. Понякога не се въздържа и седянката се разтуря 😄. Но е незлоблива и следващ път не се сърди.
Аз честно казано се чудя в 21 век как може да има все още хора, които фанатично да защитават каквато и да е партия или политика. Или като "онази моята" да ме агитира в месинджър LaughingLaughing
А иначе имам от близкото обкръжение хора, с които ми се случва да водим разговор по метода "всеки си говори каквото го вълнува", като тук събеседника се изслушва, но не се дава коментар Laughing Но това е различно от да започнеш да разказваш нещо важно за теб и някой да те прекъсне с реплика за времето, доматите в магазина или разписанието на 604.

# 242

И после те описват по форумите като супер невуъпитана песона Simple Smile И без комуникативни умения

а, нека!- аз съм от дърта коза яре, и ми дреме...

...
Аз честно казано се чудя в 21 век как може да има все още хора, които фанатично да защитават каквато и да е партия или политика.
има,има- прясно ни е още впечатлението от неделните избори тук-1 милион администрация и 3милиона пенсионери,още не вярват,че  вечните социалисти изгубиха

а, тия дето се определят на футболен/запалянко принцип ?!?

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 13:11 от Mamagemelar

# 243
Mamagemelar, няма лошо да имаш любим отбор стига да не изпадаш в крайности. Там вече някои са си за диагноза освен проблем с управлението на гнева, някои злоупотребяват с психотропни вещества и не знаят на кои хора са от скука, други си имат интелектуални липси.

# 244
Аз честно казано се чудя в 21 век как може да има все още хора, които фанатично да защитават каквато и да е партия или политика. Или като "онази моята" да ме агитира в месинджър LaughingLaughing
А иначе имам от близкото обкръжение хора, с които ми се случва да водим разговор по метода "всеки си говори каквото го вълнува", като тук събеседника се изслушва, но не се дава коментар Laughing Но това е различно от да започнеш да разказваш нещо важно за теб и някой да те прекъсне с реплика за времето, доматите в магазина или разписанието на 604.

Да, има, при това някои са нелоши хора. За някакви непознати все съм си мислела, че сигурно имат някаква изгода така върло да защитават и да агитират за някоя партия, но близка имам и съм абсолютно сигурна, че никаква изгода няма. От 100 години си работи на едно и също място, с ниско заплащане, абсолютно несвързано с политически сили. Като се пенсионира, си почива няколко месеца и пак се върна да работи там, защото я помолили. Няма някакви съмнителни придобивки, нищо не получава, но е върл фен на партията си.

# 245
Всеки има нужда да вярва сляпо и силно в нещо. Някои в деца, мъж, професия, конспирации, извънземни, безглутенова диета, ангели, а други пък в партии. Като поживееш по-дълго или виждаш, че няма никаква разлика и всички са маскари, или не искаш да мислиш наново и просто си защитаваш това, с което си си свикнал.

# 246
"Да, има, при това някои са нелоши хора" - абсолютно съм съгласна!
Ако съм ги класирала в категория "лоши хора - по общи характеристики" пък изобщо не ме интересуват политическите им пристрастия.

По темата - напоследък най-много се дразня на себе си!

# 247
Ами не знам- при положение, че те звънят, те питат, а в момента в който тръгна да отговарям се отплесват в друга посока- не знам какъв е социално приемливият начин за комуникация. Понеже споменах близка роднина- майка ми- тя звъни обикновено, не аз, видяла някоя снимка къде съм или някой и казал- обикновено разговорът протича така-"Ако не звънна няма да се сетиш, била си едикъде си- не си споменавала, как беше, хареса ли ти?", в момента, в който започна да отговарям- ех, никога няма да съм там, ей тук с лелятинезнамсикоя сега ще излезем на кафе, готвих едикакво си: Simple Smile . Ако аз звънна или е на кафе или на танци или на гости, после- 'не се сещаш да звъннеш", много токсична комуникация имаме за съжаление.
Нея я изслушвам, няма как, но с познати просто с времето разреждам комуникация или гледам да е виртуална.

Да ти кажа, с възрастта някой майки стават „изфъщяни лимонади”  Капацитета им пада много от натрупан през годините стрес, умора, цялостна липса за умения за общуване и много други причини, за които ти можеш да се сетиш. Не е от липса на обич. Просто капацитета им като минат една възраст рязко пада. Но разбирам болката ти.

Иначе има хора, които не изслушват защото не ги интересуват другите. Има пък трети, които прекъсват за да разкажат тяхното от емпатичност, ето на и на мен ми се е случвало…

Изобщо не е лесно да се общува с другите. То повечето със себе си не общуваме достатъчно добре и себе си не изслушваме даже. Колко пъти сте срещали хора, които вместо да седнат и да се замислят защо се чувстват толкова зле, къде е корена на проблема те doomscroll-ват, или си гледат безцелно фейсбука или консумират глупави реалити програми, разсейващи подкасти… всичко, което пречи да се чуеш вътрешния си глас.
Много особена тема вкара.

# 248
за да чуеш вътрешния глас, се искат топки
защото никой не етова,за което се мисли, и образът в огледалото не е това,което Е
обикновено, се надценяваме

# 249
Дразнят ме хора, които са изнервени, а работят с хора. Еми усети се, че не ставаш за тази работа и си намери нещо друго. Не може вечно другите да са ти криви, пък ти все прав!
И скандалджиите много ме дразнят

# 250
Мен ме дразни моя много близка приятелка, с която сме близки много години, още от училище. Когато се видим, вечно обръща разговора на политически теми, а там имаме много противоположни мнения. Вярно, че тя служебно се занимава с политика и следи всичко, казва някои интересни неща, които не знам, но така се пали, че почти започва да обижда. Преди имахме еднакви възгледи, но тя се обърна тотално. Съгласна съм, че всеки има право на мнение и гласува за когото си прецени, но не мога да й го набия в главата. Вече започна да ми става досадно да се виждаме.
Една такава "приятелка" ми беше писала в деня за размисъл "И утре с едикояси бюлетина, нали". Оттогава нито й говоря, нито се познаваме. Хората нямат никакво усещане за граници.

Това е нищо. Моята майка имаше колежка и приятелка, която живееше в съседен блок и в деня на изборите звънеше по звънците на своите съседки, за да ги заведе да гласуват!
Същото вършеха някога партийните и ОФ деятели, ако някой до обяд все още не е гласувал!

# 251
  • SF
........ ако не ти се изслушва докрай другия, не те интересува, не ти се занимава, имаш по-важни неща ... длъжен ли си за да си любезен да го изслушаш докрай само  и само защото е взел думата и се разпростира ?

Аз си ги режа директно с "нямам време в момента за този разговор", "не ми се слуша тази тема" и т.н. Варианти много, от любезни до откровени и груби според човека и ситуацията.

Има някаква грешка в този цитат. Това не съм го писала аз, а гледам, че надолу върви цяла дискусия, свързана с него.

Хората ме дразнят с клишираното си мислене и прибързаните си изводи. Не мислят, когато обобщават.
"Щом е красива, значи е тъпа. Щом е хубав, значи е гей. Щом не работи, значи не го бива. Щом е богат, значи е корумпиран, щом е беден, значи е мързелив, щом е сама, значи е крива..." Не мога да говоря с такива хора. Щом така обобщават, значи са прости. Simple Smile

# 252
Мен ме дразнят хора , които си предават негативните чувства и мисли на децата си. Напоследък се бях замислила след като четох из темата със свекървите. Но сега видях една , която пращаше детето си да проверява докато играе вън какво правят съседите и така го беше пренавила, че то дори хвърли боклуци пред съседите докато ги нямаше. Аз обаче видях и го попирах защо прави така и има ли причина ? И то не можа дума да ми каже. Но не ми се занимаваше повече и бързах да си взема детето от училище и си тръгнах. Всички знаят че тези двама съседи си имат конфликт, но да пращаш детето и да го натоварваш така негативно че да му хрумват такива тъпотии ???
И от там се замислих пак за темата със свекървите и се зачудих - някои майки имат ли идея , като си изкарват парата пред децата си за бабите и дядовците им , т.е. за родителите на мъжа си ? 

# 253
Дразнят ме хора, които интерпретират написаното по някакъв техен си начин, очевидно нямащ нищо общо с това, което е казал лирически герой, демек аз. Хвърлят някакви предположения и на въпроса защо мислят така, започват да извъртат думите. А най-много ме дразнят, когато си изливат злобата върху мен и когато ги парирам, аз бивам обявена за злобна.

# 254
Дразнят ме хора, които интерпретират написаното по някакъв техен си начин, очевидно нямащ нищо общо с това, което е казал лирически герой, демек аз. Хвърлят някакви предположения и на въпроса защо мислят така, започват да извъртат думите. А най-много ме дразнят, когато си изливат злобата върху мен и когато ги парирам, аз бивам обявена за злобна.
това е толкова често срещано в този форум, че във всяка тема има поне един апостроф по повода...
четене с разбиране има много аспекти- не само гладкото четене,преподавано до към 3ти клас?!?
капацитет на паметта...
визулизация...
логическо и абстрактно мислене...
общи когнитивни умения...
кое от това се учи в училище??
и, колко хора се стремят да се самообразоват и усъвършенстват??

Общи условия

Активация на акаунт