С какво ви дразнят хората?

• 272 576
  • 5 724
  •   1
Отговори
# 5 685
  • Пловдив
Вие се оплаквате, ОБАЧЕ дали осъзнавате, че и вие живеете в блок?!?!? Затваряйте си прозорците и вратите като ви дразни всичко и всеки.

# 5 686
  • Другата България
Май всички имаме такива съседи.
Поне тези, които живеем в блок.
Заради техните изцепки - телефонни разговори, както и други подобни понякога, когато трябва да ставам рано на следващата сутрин, се принуждавам да спя на климатик и затворени прозорци.

# 5 687
Вие се оплаквате, ОБАЧЕ дали осъзнавате, че и вие живеете в блок?!?!? Затваряйте си прозорците и вратите като ви дразни всичко и всеки.
Лято е все пак, зимата достатъчно ще се затваряме😆

# 5 688
  • Пловдив
Лято е все пак, зимата достатъчно ще се затваряме😆
Тогава нямате право да се оплаквате.

# 5 689
  • Другата България
О, напротив.
След 23:00 часа не само, че хората имат право да се оплакват, ами и сигнали да подават за нарушаване на Наредбата за опазване на общ. ред, и полиция дори /каква изненада/ ходи на такива сигнали.
След 23:00 часа всеки да си шуми първо - вътре в жилището, и второ - да се съобразява с децибелите.

# 5 690
Нашият блок е сравнително тих, няма такива изцепки. Затова подскочих онази вечер, когато в 11 през нощта сина на един съсед викаше пред нашата врата с пълно гърло на родителите си, които живеят три етажа нагоре, да слязат, за да му отключват вратата.

Е, ако е еднократно, сложи го в графа „На всекиго може да му се случи“, т.е. нещо инцидентно.
Но тук май се коментират рецидивистите. Simple Smile

# 5 691
И аз имам такива, не ми пречат, спя дълбоко. Но се чудя не им ли е неприятно другите да са в течение на личните им дела.

И аз обичам, като пуша и пия кафе, да приказвам по телефона на двора. Особено сутрин, детето спи, да не го притеснявам, отдавам се на лаф-моабет вънка. Като се замисля, сигурно и в блок, като бяхме, съм говорила на терасата Joy Чувала съм и хорски разговори, като не спя, като спя, не бих ги чула, че спя дълбоко. Заслушяам се дали ще кажат нещо интересно Simple Smile)

# 5 692
  • Пловдив
За след 23 - ок, но че някой си говори на терасата примерно сега, в 20:05, или че нечие куче лае в 8:00 сутринта - затваряйте ги тия дограми!

# 5 693
  • Другата България
Аз коментирах това
Моите съседи говорят по телефона на терасата им, в един, два, три през нощта. Това да можеш да си отвориш прозореца вече е лукс у дома. Някои хора не са родени за живот в апартамент, нито за град, ама...
Чудя се каква бележка да сложа във входа, то ми омръзна вече от техните изпълнения.
както и поста на Рамацоти със същото оплакване.
Не става въпрос за сега, естествено, че сега никой няма да се занимава с хора, говорещи си по терасите, предполагам повечето хора си държат затворено до късно заради работещи климатици.
Но дори и да не е така, след 23-24:00 часа, когато стане малко по-прохладно навън и си отвориш прозореца, е дразнещо и неприятно или да бичи чалга от съседния блок, или да слушаш разговорите на съседната тераса, или там каквото се оплакват хората.

# 5 694
Леле, добре че писах тук, че да ми кажете отворено ли да държа, затворено ли.
И по темата- дразнят ме такива "съвети" тук, тип "давам ви тон в живота". Не искам да ми лаят кучета, да ми шумят съседи, да ми се правят ремонти  в близост, проблем правя, ако е извън позволеното за това време, а аз ако искам на балкона или под звездите ще спя. Всеки казва какво го дразни, не търси решения.

# 5 695
Дразнят ме несъобразителни хора. На всяка тренировка повтарям като папагал по 20 пъти, като влизат и излизат от съблекалнята да затварят вратата. Няма, братче. В пещери са расли.

# 5 696
  • София
Принципно тихият час е от 22 часа до 6 сутринта. Имам съседка  по диагонал - в 23,30 се пуска миялна машина. Обаче вече съм в къща и се отървах. Иначе полудявах.

# 5 697
В неделя мм разглобява вграден дрешник. В 13:45 тресна два пъти с чука, за да изкърти последната хоризонтална летва и моментално се звъни на вратата! Съседът отдолу, който не живее там, а е на гости при майка си, ми нервничи, че било 14 часа и детето му (6 годишно!) спяло обеден сън. Някои хора хептен си мислят, че около тях трябва да се ходи на пръсти. Тоя тип е някаква "свекърва" от 20 годишен, а сега го гони вече КСВ и е непоносим мрънкалник за всич-ко! И аз мразя тропане и тряскане денонощно, ама имам претенции за часовете от 14 до 16 и от 22 до 9 (някои може да помнят оня с влаченето на столовете по плочки в 1 през нощта и в 5 сутринта, от когото се оплаквах). Нямаше 14 часа и тряскането беше буквално три удара, колкото да се откачи дъската, завинтена за стената, а винтовете не подлежат на развиване.
Чак да мрънкам, че някой си е пуснал съдомиялна... 🙄 Тя пък колко шум вдига?
При нас сега на дневен ред са вентилаторите в банята. Като пусна нашия, у нас не го чувам, но вярвам, че съседите го чуват. Е, сега са решили с това да ме тероризират! Стават за работа, влизат в банята, пускат вентилатор и... го спират като се приберат от работа след 9-10 чàса. Аз съм си вкъщи цял ден и главата ми е на тупан от това 10 часово бучене, все едно съм в самолет.

# 5 698
  • София
Аа, аз я чувам и освен това въпросът е принципен - става въпрос за 23,30. Не се пускат електроуреди.

# 5 699
Хората ползват нощна тарифа! Иди ги спри да не си пускат електроуредите 😃 На тия отгоре компресора на хладилника е като трактор, освен че звучи като пред избухване точно преди да спре цикъла. Какво да им кажа?
Съседката под нас става в 5 и кафе машината ѝ бучи и тя като реактивен двигател, ама е за 3 минути докато си пусне кафето. А и работи от вкъщи, кабинета ѝ е под нашата спалня и води разговори на висок тон от 7 сутринта... Примирих се. (дано е добре жената и си се прибере, че вчера я изнесоха на ръце и я откараха с линейка 😔)

Общи условия

Активация на акаунт