С какво ви дразнят хората?

• 275 854
  • 5 724
  •   1
Отговори
# 120
  • SF
Не обичам да отида на скъпа процедура, за да й се насладя и да започнат да ме атакуват да купувам скъпите им продукти с огромната им надценка, защото салонът е 5 звезди, специалистите са топ и т.н.
Бях на терапия за коса и там ми обясниха, че изобщо не умея да поддържам косата си. Само с техните безсулфатни продукти - 63-68 лева за шампоан 200 мл, над 100 лева за маска, спрейчета 100 мл по 80 лева - да взема, колкото да опитам. С 2-3 напръсквания стават чудеса и ще го ползвам 3 месеца...
Не успях да задам въпросите, които ме интересуваха. След трети опит се отказах да питам и предпочетох да ме изсушат и да бягам далече. Каквото и да поисках да узная, първо трябваше да го купя, да пробвам и сама да си го усетя. Оправдах се, че не ползвам шампоан от супермаркета, оправдах се, че не си дърпам косата с преса и млъкнах. Но тези оправдания ми натежаха.
Те също не останаха доволни, че въпреки агресията, не продадоха и една дозичка в пликче поне.

# 121
Не обичам да отида на скъпа процедура, за да й се насладя и да започнат да ме атакуват да купувам скъпите им продукти с огромната им надценка, защото салонът е 5 звезди, специалистите са топ и т.н.
Бях на терапия за коса и там ми обясниха, че изобщо не умея да поддържам косата си. Само с техните безсулфатни продукти - 63-68 лева за шампоан 200 мл, над 100 лева за маска, спрейчета 100 мл по 80 лева - да взема, колкото да опитам. С 2-3 напръсквания стават чудеса и ще го ползвам 3 месеца...
Не успях да задам въпросите, които ме интересуваха. След трети опит се отказах да питам и предпочетох да ме изсушат и да бягам далече. Каквото и да поисках да узная, първо трябваше да го купя, да пробвам и сама да си го усетя. Оправдах се, че не ползвам шампоан от супермаркета, оправдах се, че не си дърпам косата с преса и млъкнах. Но тези оправдания ми натежаха.
Те също не останаха доволни, че въпреки агресията, не продадоха и една дозичка в пликче поне.

Нали разбирате, че въобще не им пука за косата ви, ако щете каквито и доводите да дадете, не се оправдавате, не сте длъжна дори. А казвате нямам интерес и понеже са много "умни", ако съм на ваше място повече там няма да отида. Вместо да ви накарат са се почувствате добре, да излезете по красива, отпочинала, не масово мачкат и изкарват клиентите, че са тотално занемарени.

# 122
  • SF
Че няма да отида, няма да отида. Но защо и тези 3 часа, в които отидох, трябваше да са толкова напрегнати и маркетингово ориентирани.
Знам, че не им пука за косата ми, а за оборота им. Сигурновзимат процентче от продадено шампоанче. Сигурно са им много хубави шампоаните, но не успяха да ми продадат, за да се убедя в брилянтната грижа за коса, която предлагат.

# 123
Че няма да отида, няма да отида. Но защо и тези 3 часа, в които отидох, трябваше да са толкова напрегнати и маркетингово ориентирани.
Знам, че не им пука за косата ми, а за оборота им. Сигурновзимат процентче от продадено шампоанче. Сигурно са им много хубави шампоаните, но не успяха да ми продадат, за да се убедя в брилянтната грижа за коса, която предлагат.

Точно защото не са маркетингово ориентирани, трябва с фитнес да продават, а не с такива методи. Имах една приятелка занива се със застраховки, ами след нон стоп убеждаване, само за това говори приключихме с отношенията.

# 124
Пфф, хубаво, че сте вие да се сетя и за други неща, които ме дразнят Grinning Това натрисане и рекламиране не ми понася и на мен. Има хора, които си го могат, ей мляко от пиле ще ми продаде, ще знам, че не ми трябва, ама то ти е кеф от такива да си купиш. Има и едни други, точно като тези, за които говорите, които не спират да мелят, досаждат и етц. В същата категория са ми всички псевдо бизнесмени прочели 2 книги, МЛМ гурута (колкото отношения прекратих заради това, не може да ми обясняваш 2 часа колко богат си станал, пък то видно няма общо с реалността и грам не ме интересува) и други подобни.

# 125
Дразни ме неграмотността на млади хора, които формират мнението си от соц мрежи и ми постват, ноктите си, кафето и после ревящи деца в Палестина. Извратено е, нито имат капка познание по световни теми, но постват уверено.

# 126
Дразни ме неграмотността на млади хора, които формират мнението си от соц мрежи и ми постват, ноктите си, кафето и после ревящи деца в Палестина. Извратено е, нито имат капка познание по световни теми, но постват уверено.
Масово хората изграждат мнението си за заобикалящата ги среда от социалните мрежи и това не са само младите хора.

# 127
  • Glasgow
Аз явно влизам в някакъв предменопаузен период, толкова неща взеха да ме дразнят, които преди съм подминавала, толкова се напрягам, че не мога да се фокусирам. Конкретно за шумовете на публични места. Нормално ли е постоянното говорене на фейстайм на високоговорител в публичен транспорт, на публични места, във фоайета на обществени сгради. Мляскане, дъвчене, хрупане на ябълки, чипсове, сърбане в ресторант. За транспорта намерих решение, noise cancelling слушалки, но за другите места. Имам колежка, която нонстоп е с дъвка, която ако само дъвче сигурно не би ме дразнила, но прави и балони, не мога да се фокусирам върху работата ми. Намеквала съм няколко пъти, не грубо- борела anxiety-то си така. Да, ама активира моето:)))
Като спомена някой по горе за скъпа процедура дето не можеш да се насладиш- и аз скоро бях на една много готина терапия, не особено евтина, масаж но и с процедура за лице, терапевтката приятна, музика приятна, 40тина минути рай, и към последните 20 дойде следващата клиентка по рано в чакалнята, с която ни дели един параван и не спря да чати, но с включен звук на бутоните на телефона, просто исках да стана и да ѝ взема телефона.
За МЛМ и аз с огромно съжаление ограничих контакти с някого, с когото сме били близки дълги години, такова облъчване, такова настояване с някаква сектантска обсебеност и пасивен шейминг, от типа- не искаш да се занимаваш с това, защото не си загрижена за здравето си. Хайде чао тогава.

# 128
Ох тротинеткаджиите ме дразнят като се юрнат по велоалеите. Разбирам, че и на пътното платно не им е мястото, ама ми писна като гърмян заек да се оглеждам по тесните тротоари, където няма място и за вело и за пешеходна алея. То не стига, че са тихи, ми и доста се движат с висока скорост. И дори когато аз съм си в моята "лента", а те в тяхната ми изкарват ангелите като профучат.

# 129
  • SF
О, направо колоездачи колоездят по тротоарите. И ми звънят да им направя път!!

# 130
О, направо колоездачи колоездят по тротоарите. И ми звънят да им направя път!!
Лятото съм помъкнала една диня- тя тежи, аз се потя, щото и жега и някъв профучава на ей толкова от мен! Такъв пауър ми дойде! Забравих и за жега и за ММ( който псувах наум, щото аз диня не ям!) Как не го подоних с динята да му я блъсна в главата не знам..

# 131
Жокерче, и аз като теб.
Не зная от периода ли е що ли, но губя търпение с простотията на хората. Чак си се чудя как неща които съм подминавала сега ми бодат очите и ушите.
И тротинетките ме дразнят, летящи по натоварени булеварди, тикащи се между колите.
Хората бутащи  се с количките,  на касите в големите магазини също ме дразнят. Чак понякога имам чувството че ще се качат на врата ми.

# 132
  • София
Липсва ми малко Ковид по магазините, дистанцията си е хубаво нещо, ако се изкашляш веднъж даже и по-назад се дърпаха хората.

Много ме дразнят хората, които си позволяват да ми пипат корема ( бременна съм в 7м), полудявам, откачам и искам да късам ръце, не е нормално така да ми се навлиза в личното пространство никога камо ли като чакам дете. Пълна гадост. Не знам защо се смята за нормално, но не смятам, че е още по-малко от хора, които не са ми близки по никакъв начин.

# 133
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Липсва ми малко Ковид по магазините, дистанцията си е хубаво нещо, ако се изкашляш веднъж даже и по-назад се дърпаха хората.

Много ме дразнят хората, които си позволяват да ми пипат корема ( бременна съм в 7м), полудявам, откачам и искам да късам ръце, не е нормално така да ми се навлиза в личното пространство никога камо ли като чакам дете. Пълна гадост. Не знам защо се смята за нормално, но не смятам, че е още по-малко от хора, които не са ми близки по никакъв начин.

Част от тези същите хора после е новороденото ти така ще се опитат да пипат. Аз съм крещала по разни непознати, които много държат да пипат и плюнчат когото сварят.

# 134
  • Glasgow
Където живея не са популярни тротинетките, не знам дали не ги забраниха, имаше нещо свързано със застраховките. Че можеш да наемеш, но не и да притежаваш, нещо такова. Но в България в Слънчев бряг бяха страшна напаст🤦🏻‍♀️ Дори и моят бивш приятел имаше, "за работа", защото там е ад с паркингите, но се утрепа веднъж и счупи стъклото на кола падайки, та му секна ентусиазма 🙈 Тук електрическите велосипеди са голяма напаст и карат като луди, предимно доставчици на храна ги ползват, колкото и да ми е мило като ги гледам в дъждовете как разнасят храна, толкова и ме дразнят, че няма правила за тях.
И на мен ми липсва дистанцията от ковидово време. И тишината. Беше отвратителен, депресарски период от живота ми, но това го оценявам като позитив. Дистанция, мълчание, ред, дори стрелките на пода по магазини и обществени места/сгради, сега всички се щурат във всякакви посоки, особено по автогари и летища, га че ли ще излети самолетът без тях.

Общи условия

Активация на акаунт