ЧХГ-то най-сетне е до небето, мечти за бебе топлят ми сърцето. ~бебеправене 421~

• 33 532
  • 821
  •   1
Отговори
# 330
Мен много ме хвана яд, че не следих този месец овулацията. Била ми е между 15-18 ден, ние се отчетохме само на 15 ден. Има ли изобщо шанс, ако е била 3 дни по-късно? Не мога по симптомите с точност да определя, но си имах болки, напрегнати гърди и други красоти Grinning
на 18 ден си усещах яйчника подут и по-надолу и след това ми стихнаха симптомите. Има ли как да разбера кога е по-вероятно да е била? Искам да знам в случай, че реша да се тествам пак по-рано Joy

# 331
Гелербинг, добре е чхг, и е като за 14-15 ден след овулация.Според мене е била  на 3 или 4 Септември.
 mommy22, не го мисли. Понянога НЕЩАТА се случват точно когато не сме хванали овулацията изобщо. Не се тормози, спермата живее по учебник до 3 дни в жената, но дали е толквоа може да се определи с изследване, мисля че към някой разширени спермограми има точно преживяемост на сперматозоидите. Но при секс всеки ден, дори и да живеят примерно до 12ч, няма как да не стане бременност. Не го мисли просто! Моя колежка  и добра приятелка забременея в овулация и с опит от 2ри тек, така че няма невъзможни неща.
Мене най-после ми дойде цикъла от нищото и ми олекна. Доста е обилен, но нормално.

# 332
BeliveРезус фактора има значение, не кръвната група. Ако жената е резус фактор - , а мъжът резус фактор +. Плодът може да наследи Rh фактора от бащата или майката. Повечето хора са Rh положителни, което означава, че са наследили резус фактора или от майката, или от бащата. Ако плодът не наследява резус фактора нито от майката, нито от бащата, тогава плодът е Rh отрицателен.
Когато една жена е с отрицателен резус фактор, а нейният плод е с положителен, се говори за Rh несъвместимост.
Когато кръвта на Rh-положителен плод попадне в кръвообращението на Rh-отрицателна жена, имунната ѝ система разпознава, че Rh-положителната кръв не е нейна, вследствие на което синтезира анти-разус антитела. Но за това се взимат мерки в началото на самата бременност. Това не пречи на забременяването. Но в по-късна бременност както казах създава проблеми. За твое успокоение си вижте дали сте Rh+ или Rh- с мъжа ти.

Аз съм нула +... Той не знае коя е... Определено ще трябва да се изследва, когато си дойде в края на октомври, но от прочетеното разбирам, че щом аз съм + не би трябвало да има проблем.

# 333
  • Замък сред облаците
Точно така. Нямаш грижи за групата и резус фактора.

# 334
Точно така. Нямаш грижи за групата и резус фактора.

Явно болкоуспокояващите, които за съжаление пия редовно заедно с НСПВ, заради болки в крайниците, които никой не може да открие от какво са си оказват влияние и върху неуспешните опити... 🙁

# 335
  • Замък сред облаците
Изследвала ли си вит Б12, магнезий и вит Д? Хроничният им дефицит причинява такива болки.
Извинявай, ако си писала по-рано, не мога да си спомня.

Последна редакция: пн, 18 сеп 2023, 20:38 от АА

# 336
Един кратък въпрос, понеже надеждата умира последна…
Като единици  mU/mL или IU/L каква е разликата?  Понеже нямах в възможност в една и съща лаборатория да си пусна ЧХГ-то
На 15.09.2023г. - 596.800 (  IU/L  )
Днес, 18.09.2023 - 585.4.  ( mU/mL )

# 337
  • Замък сред облаците
1:1 е. Съжалявам, спада.

# 338
Изследвала ли си вит Б12, магнезий и вит Д? Хроничният им дефицит причинява такива болки.
Извинявай, ако си писала по-рано, не мога да си спомня.

Скоро не... Преди време имах дефицит на витамин Д.... От известно време пия магнезий, калций и колаген, но без ефект.... Обиколих различни ревматолози, без ефект и сега заради това мисля да се запътя към Турция като си дойде мъжо.... Хем преглед при ревматолог и при гинеколог.... Да съчетая нещата, защото понякога от болки не се търпи....

# 339
  • София
като споменахте вит. Б12, я да питам нещо друго.... по принцип съм с мазна кожа, хормонално всичко е наред, но  лицето ми на моменти е ужасно /особенно около О/ та някъде четох, че високите нива на Б12 можело да имат такъв ефект върху кожата. Как аджеба да не ми е висок този витамин? Колкото и пъти да съм го изследвала е все над горна граница...

# 340

Какво ви е мнението за тези добавки? АГ ми ги беше изписал преди доста време.... Чудя се дали да не си закупя пак.... 🙄

# 341
Шантал аз с 30 единици над горна б12 🤭 различните доктори, който съм питала не намират проблем но и никой не казва как да го смъкна.
Аз съм с др мишки в главата.... Дали е възможно да съм сбъркала Ц с имплантация.... Беше един ден и на следващия зацапа и край от 3 дни не съм излязла от тоалетна днес си засичам на макс 20 мин бягам и едно подуване с тежест в корема. Ако не е чудото къде да търся проблем. Тестове не съм правила, но все повече се замислям за един

# 342
  • Замък сред облаците
Белийв, най-лесно е да си пуснеш витамините за 70 кинта горе долу и ще разбереш веднага. Колко ти е бил дефицитът на вит Д?

Шантал, лабораторната горна граница или модерните горни граници (те са почти двойни на лабораторните)? Иначе ако взимаш добавка може да храни бактерии по лицето. Ако поддържаш висок б12 без добавка надали има връзка. А желязото как ти е? Да не би б12 е висок понеже желязото ти е ниско? Върти ми се че май го обсъждахме, но забравям много 😅😅😅

Гери, тестчееее!

# 343
Белийв, най-лесно е да си пуснеш витамините за 70 кинта горе долу и ще разбереш веднага. Колко ти е бил дефицитът на вит Д?

Шантал, лабораторната горна граница или модерните горни граници (те са почти двойни на лабораторните)? Иначе ако взимаш добавка може да храни бактерии по лицето. Ако поддържаш висок б12 без добавка надали има връзка. А желязото как ти е? Да не би б12 е висок понеже желязото ти е ниско? Върти ми се че май го обсъждахме, но забравям много 😅😅😅

Гери, тестчееее!

Беше доста под нормата.

# 344
  • Замък сред облаците
Ако е било под 20 ng или под 50nmol, такива симптоми могат да се появят.

Плюс цялостното влияние върху ендокринната система, оттам и на яйчниците.

Припомням, вит Д е повече хормон отколкото витамин реално. Дози над 5000 единици дневно е добре да се консултират с лекар, а дози над 3000 единици се пият с вит К2, за да не затлачите кръвоносните съдове и органите с калций (К2 и Д са прекурсори за правилното му отлагане в костите, зъбите). Човешкият организъм има нужда от 1200 единици (IU, international units) вит Д на ден. За да попълни запасите в зависимост от дефицитите се пият по 2000-3000-5000 единици на ден според сериозността, а дози над това само изписани от лекар. Дефицитите отнемат дълъг период да се наваксат, не става за 1-2-5-6 месеца.

Последна редакция: пн, 18 сеп 2023, 22:28 от АА

Общи условия

Активация на акаунт