Всичко за всички марки гел лакове - тема 51

• 29 799
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Да. Укрепване на свободния край е това, прави се особено при форма квардат, а след това се изпилва естественият нокът отдолу. Получава се най-добре именно с полигел или гел желе. И аз го правя при квадратните ми маникюри. Ето примери:

# 376
Аз обаче не пиля моя, а си го оставям, слагам само отгоре тънък слой от полигела. И при мен с форма бадем или овал, пак върши работа.

# 377
Здравейте,
Подариха ми комплект гел лакове (база, топ и цветни гелове) на Piko, също така има и полигел. Използвали ли сте продукти на Piko? До сега не съм си правила маникюр с гел лак вкъщи и нямам представа как ще стане. Трябва ли да пробвам на 1 нокът (за реакция/алергия) преди да нанеса на всички нокти?

# 378
Аз обаче не пиля моя, а си го оставям, слагам само отгоре тънък слой от полигела. И при мен с форма бадем или овал, пак върши работа.
Пиленето е с цел да се запази формата  на чист квадрат, защото обикновено естественият нокът при разтежа си се завива навътре по краищата и се получават отслоявания. При бадем или овал тези краища са изпилени така или иначе, затова не е и наложително да се пили естественият нокът отдолу, но пак става по-тънко и прецизно, ако се изпили.

Loli52, прочети обстойно заглавния пост на темата, има много добре обяснено как се поставя гел лак, как да се предпазим от алергия и тн.
Не е необходимо да правиш тест на един нокът.

# 379
Момичета, кое олио за кутикули харесвате?
Ниже и да не е само за кутикули. Свга мажа целите нокти, не слагам лак, защото препилих и киселинната база на Коди ми докара проблеми, ако помните. Ще изчакам да израстват напълно и искам да ги подсиля малко.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 15:42 от OliaMirchovska

# 380
Аз лично харесвам тези двата серума, много са леки, попиват бързо и миришат страхотно:
https://kodiprofessional.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA … D0%BA%D1%82%D0%B8
https://kodiprofessional.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA … D0%BA%D1%82%D0%B8

# 381
Мацки, в какво си съхранявате целия инвентар? Търся някакъв органайзер, предимно за лаковете и малките джунджурии. В момента лаковете ми са в една голяма кутия, но се чукат един в друг и доста бавничко ги намирам. В друга кутия са другите дребошлъци.
Гледах някакви несесери в Али, но само едният им "етаж" е за лакове и едва ли събира повече от 30бр.
Ще ми се да е затворена кутия, нямам възможност да ги държа на открито.

# 382
Моите са в чекмедже с разделители. Проблема е че въпреки това пак има някакво местене и плъзгане, защото не ми е на 100% уплътнено.

# 383
Пластмасова кутия с капак от всичко по лев.
Поръчах си още три нежни цвята. Нищо есенно или зимно. Много лъжливи са цветовете в интернет . Три различни снимки на един цвят и всичките различно го показват. Е не мога да поръчвам така на сляпо, а нямам физически магазин. Единствено на ГР мога да видя на живо, обаче не ми харесват, както и на джеса, ама тях няма да купя.

# 384
В Джъмбо има доста удачни кутии, които могат да се ползват за съхранение на лакове и нещица за маникюр. Има и разделители.
Аз преди си държах лаковете в ето такъв тип кутии от Джъмбо, май се водеха за бельо Grinning. Перфектно влизат в тях лаковете на Claresa, Sunone, HiHybrid. Сега лаковете са ми на стелажи и ползвам кутийките за разни дреболии.

Между другото, тези стелажи са много хубави и удобни и ги препоръчвам с 2 ръце, даже мернах вчера в Super deals в Али.
https://a.aliexpress.com/_mMTFkA2

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 01:17 от esmeralda23

# 385
Момичета, може ли линк за керамични накрайници от Али?

# 386
Хайде и аз да се похваля, забави се доста тази пила:

Лека и компактна, в сравнение с голямата ми пила, която е с дебел захранващ кабел и с онзи преходник ли как се казва - дето лаптопите имат такова нещо Grinning

45 хил оборота на новата пила тепърва предстои да ги тествам при следващия маникюр, досегашните ми са до 35 хил.

И ето и проблема ми: коя от трите пили, които имам да продам?  Особено имайки предвид цените, за които съм ги купила, твърде несъразмерни и различни:
Скрит текст:

# 387
Според мен - 3-та задължително.
Първата ми се вижда много добра, не е зле да си запазиш.
Втората пък да ти е за лесно пренасяне насам-натам. По вилата, по морето, като си седиш на дивана и ти се прийска нещо да дооправиш и да не включваш голямата.

# 388
Само не безчетковата! Няма такова удобство и кеф като ръкохватка с безчетков мотор. Аз лично бих продала писалката, но знам, че ти много си я харесваш, така че остави си и трите Joy

Аз забравих да пиша, че пробвах вече тази пила и е супер. Няма вибрации, удобна е за употреба. Само ръкхватката ми се стори по-дебела, но това е, защото съм свикнала вече на удобството на безчетковата, която е много тъничка и удобна.

# 389
Мяота още не е дошла, но и аз ще съм пред дилема коя да си оставя и коя да продам... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт