Little Britain - тема 5

• 21 960
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
  • Манчестър
побут,побут....  Laughing

# 196
Побут побут Laughing
Девойки, смятате ли, че манталитета на страната, в която живеем - Великобритания се отразява на същността ни, къде съзнателно, под съзнателно?  Laughing
Вижте Италианките, не спират да говорят- тема след тема. Арабките- само кафета пият и пазаруват. чешките мами и те са много затворени. Едвам едвам им се влачат темите- досущ като нашата. Моя много добра приятелка отиде да работи в чехия (не знам къде е голямото ч) и каза, че са много затворени, недружелюбни.
Та и ние така (британската темичка) - много резервирано и недружелюбно я караме. Не, че имам нещо напротив, де.
Но дайте поне времето да обсъждаме, типично по английски му, вместо да ПОБУТваме.  Grinning

Вчера и мен ме тръшна вирус+ грип, умрях сто пъти за 24ч. Днес се чувствам значително по -добре. Дано това да е края на болестите за тази година. Как ни поде още с настъпването и.  Sad
майка ми само пък ми съобщава за приятели и познати- млади хора, починали в Бг ,  нямат ли край тези лоши вести.  Sad Мои съучинички, бащата на мой приятел, съпруга на най- добрата ми приятелка.... Стига вече Stop

Спирам, че нещо черното настроение от грипа не ме е напуснало още.

Желая ви приятен уикенд. Ще правите ли нещо интересно, ще ходите ли някъде?

П. С. Някой купувал ли е детски дрехи от (Мини) Боден? Мъжа ми (!!!) получи техен каталог, сладурски са, но дали качестото им отговаря на цените им?

# 197
Аз чета редовно,но не винаги мога да пиша,а и не съм много много по писането.
Момичета знаете ли колко е глобата за регистрация на дете в Бг след 1 година?Закъсняхме малко Embarassed с 2 години...

# 198
  • ENGLAND
Ох, Мира мисля, че не само се отразява, ами даже скоро и на външен вид ще го докарам като англичанките. В началото като дойдох на майтап казвах, че ше има много време да стана като тях, ама то се оказа че майтап няма. Аз още не мога да се примиря, че няма с кого дума да си продумам, като излезна да седна с дружка да изпия едно кафе и да обсъдим клЮките. Еми тъпи англичани и това си е.  Sick
Пък и при мен все неприятности в последните дни. Вече сума ти време се боря с тукашната здравна система. Ужас е. Такова бездействие, непрофесионализъм и бЮрокрация не бях виждала. Вече ми писна.Вчера си мислех да си дигнем парцалите и да се приберем в България, аз де и мъжа ми с мен. Ама проблема е, че не знам как ще му намеря работа, нито езика знае, пък и е на годинки. Вече ми писна от всичко тук. Даже и времето все такова скапано, ако има слънце ще духа такъв вятър, та да ни отвее.
И като капак майка получи инфаркт и миналия ден и правиха операция, с четири байпаса е. Молим се да се оправи да се радва на внучката си.
Хайде това от мен. Аз съм от приказливите, ама нали се правя на  "англичанка" Laughing

# 199
  • UK/София
Diorella аз за първи път чувам за такава глоба!
 Мира, в големи размисли си изпаднала Simple SmileАз мисля, че на мен манталитета на англичанките не ми се отразява.Но все пак тук съм само от 1,5г.Много пъти и аз съм се чудила защо толкова трудно ни вървят темите, но отговор не мога да си дам.Що се отнася до външния ми вид се критикувам сама, абсолютно занемаряване!Но не се срвнявам с англичнките.Има някои като мен, но са малцинство.Като ги гледам как са изтупани и с какви страхотни прически са независимо от възръстта им ми идва да се разплача.Нямам опвадание за себе си, но тук не се виждам с никой и съм само с детето.Скоро ще се прибирам за дълго време в БГ и започвам да живвам.На диета съм, разглеждам редовно дрехите по магазините и тенденции да си пазарувам.Но поне се радвам на модата която излиза, най-после нещо да ми хареса.
 И всички болни да оздарвявате бързо! Heart Eyes

# 200
Дорет, ще се променят нещата, няма винаги да е така. Ели като тръгне на детска, на училище, покрай малките ще се сдружиш със майките. Пък и по натам, като почнеш работа ще  почнете да излизате с колежки, да клюкарите за колегите  Grinning Е, няма да са като дружките ти от Б-я (незаменими), но положението ще се промени коренно.
Аз толкова самотно се чувствах докато гледах Алекс  в къщи, нов град, затворени хора, девонианс са хора, които няма да те поканят в къщи. Ще разменят дума с теб, любезни са, но дотам. Страх ги е да се разкрият (поканвайки те в къщи). Ела да ни видиш сега. Положението е коренно различно.

Много съжалявам за майка ти. Майка ми и тя получи инфаркт миналата година, лек (СЛАВА БОГУ), та бързо се възстанови. Ужасно е, че сме толкова далеч, когато имат нужда от нас, не сме там да им помогнем. Сигурно би било същото, ако живеехме в противоположната най- отдалечена точка на Б-я и едвам свързвахме двата края. Едвам ли щяхме да можем да отскачаме толкова често, колкото и сега го правим Outta Joint  Sad  Надявам се майка ти да се оправи.  Praynig
Имаш ли сестри, братя, които да са до нея?  Sad
За какво0 се бориш с тукашната система? В Б-я пък ще трябвада се бориш със други системни. Heart Eyes

Мои приятели преди три дена са се прибрали в Б-я за винаги (?). Смесен брак са, но мъжа говори невероятен български (с много лек акцент) след около 10г живот там.
Други наши приятели пък се прибраха в Б-я завинаги и след 6 седмици се върнаха обратно тук. Пак смесен брак, подобно положение като на горната двойка. 
Майка ми си счупила ръката преди 3 седмици. Обажда се на Гпто и и оная и по телефона и поставила диагноза- дала и лекарства да пие (без дори да я види!!!), че ако имало вътрешно разкъсване да не станело нещо си. Майка ми с малката си мизерна пенсия, тича купува лекарства. Обаче ръката не минава. Боли я. Обажда се пак на ГПто. Отива в кабинета и, оная и вика- Аааа, няма ти нищо. Ще ти мине. Майка ми я моли да и даде направление (моли я!!) за специалист), Гпто настоява, че няма нужда, че ръката и не била счупена. КАкто и да е, накрая и дала направлението. Доктора само погледнал ръката и разбрал, че е счупена. Майка ми се върнала при ГПто да и съобщи какво е станало. Въпросната Госпожа си измила ръцете като казала, аз казах ли ти че няма нищо и че ще те оправим. Наглост ли е какво е. Да не говорим, че си е прибрала потребителската такса (от която пенсионерите са освободени).

Толкова много мога да разказвам за нашата здравна система, че май предпочитам местната, колкото и да не е идеална.

# 201
Били, я кажи какво си харесваш?

АЗ се каня следващия месец (на заплата Laughing) да отида до Екзитър, че има много по- голям избор и хубави магазини и  да си купя:
1) Дънки -спешна нужда.
2) нещо по ярко и весело, че почти всичките ми дрехи са черни (много депресивно)
Бих искала да си купя рокля, но не съм носила рокля от много много години и не знам дали бих се чувствала удобно.
Искам да отида до H & M,
искам да си по- променя стила на обличане.
Искам искам и все така заспивам (Това на Контрол ли беше?)

Диорела
и аз незнам нищо за тези глоби.

# 202
Мира, права си. И в България просто е ужас като се тръгне по доктори. Случва се да се ядосвам на тукашната система и доктори, но като се сетя за тези в България и си казвам, че май предпочитам тукашните.
Доре, мислено съм с вас и стискам палци майка ти да се оправи. Цялата си положителна енергия пращам. Тя е толкова свеж човек.
Аз честно казано нямам много време вече за форуми. Влизам бързо и прочитам това-онова, но нямам свободните минутки, за да седна да пиша. Наистина много бавно вървят темите ни, но аз лично за себе си мога да кажа, че не искам и не обичам да се разкривам в интернет пространството. Под разкриване имам предвид не снимки /това не ме притеснява, понеже подбирам кои да покажа/ , а разказване на подробности  - било то за семейство, или за това къде живея и какво правя и т.н. Не знам дали се разбра какво точно имам предвид. Може и да ме гони вид параноя  Crazy, ама знам ли кой чете. Иначе е много приятно, когато си общуваме тук, само да пишехме по-често Simple Smile И понеже не обичам да говоря /или пиша/ общи приказки, колкото да се разпиша и затова повече чета. Ох, много объркано написах всичко, но бързам понеже ще излизаме. Трябва днес да успея да купя подаръци за една малка девойка на 5 г. и едно бебче момиченце на 1 седмица. Направо съм в голяма чуденка. За по-голямото направо не мога да преценя понеже си има всичко. Много ми е трудно, а за по-малкото знам само, че майката не иска дрешки, тъй като имали. Лесно ще избера някаква играчка, ама за голямото.. newsm78 Миналата година на момиченцето подарих неща за училище, защото навършваше тогава 4 г. и тръгваше на училище. Но сега? Трудна работа, но ще видя какво ще избера. Дрешка може би някаква.
Вчера получихме писмо и от училището, в което записахме Алекс. НА 1 март има среща на родителите, та ще отидем да видим какво ще кажат. От септември трябва да започва при-скул. Знаете ли дали се плаща за при-скул и колко? Никъде не споменават за такси в писмото та се чудя.

# 203
Анна,(ей, днес съм много активна, но то е 'щот' съм сама и болна).
Нищо не се заплаща за прискул-а.
Аз те разбирам какво искаш да кажеш.  Simple Smile

Хайде да споделиш какво сте купили на момиченцето (голямото). Братц доли може би? Гледам моите племенички и комшиичетата имат една камара и още искат. Или пък ДВД ?

# 204
Я кажете докъде стигнахте с фитнеса аз в петък бях на кик-боксин иот там на фитнес и днес сам с ускулна треска дано се оправи до понделник
Doret съжалявам за майка ти дано се оправи скоро.

# 205
Някой знае ли Нана къде се загуби? Не е писала от седмица, ако не и нещо. newsm78

# 206
  • Bristol
Привет момичета! Аз съм в София  Mr. Green Спя по цял ден, почти на никого не съм се обаждала, че съм тук. Само с кумата и свекървата съм запланувала да се видя. Мисля през седмицата да се качим на Витоша с Жорко да покараме ски, обаче съм забравила ски очилата в къщи, а нови не искам да купувам. Дано времето да е хубаво!
Били, покажи какво си харесала. Аз отдавна не съм ходила да гледам дрехи, искам първо да поприбера телесата  Crazy
aniji, фитнеса ми беше 4 дни нон стоп в Атина  Whistling Прекрасен град!!! Много прилича на София, безразборно строителство, бездомни кучета, срутени сгради. Обаче и много се различава. Гърците и те не се усмихват често, като българите. Храната е върха. Плодовете и зеленчуците са ужасно вкусни, а готвеното им е върхът!!! С удоволствие бих поживяла там, но не завинаги, защото е доста неуредено. Както мъж ми вика, колко пари е наляла ЕО там, а още не са се оправили, какво ли ще стане с България  Rolling Eyes Наложи ми се и такси в Атина да хвана. Много се изнервих, но беше  незабравимо изживяване  Laughing Като се върна ще пусна снимки.

# 207
Мери, в какво се състои преживяването да се повозиш в такси в Атина?  Laughing

# 208
  • Манчестър
Като ви чета какви мисли са ви налегнали..не искам да обиждам никого тук,ама маи сте ново поколение емигранти..........ако устискате да поживеете 15-ина години тук като мен, от един определен момент няма да се впечатлявате от нищо ......няма да ви пука за здравната система и тн.,нито за транспортни неволи,нито за нищо...и аз бях така в началото ,и се ядосвах и виках ама как може това,как онова.........и всичките тези писма по пощата(дали Роял Меил ще фалира някога?) и тези маректинг обаждания по телефона.......вече така съм претръпнала,че като звънне някои и само им тегля по една маина........
Свиква се с всичко,стига обаче да искаш да свикнеш.....ако човек се опитва да живее тук,само защото не може да живее в БГ това се отразява на психиката,това поне аз мисля.
Още,колкото по скоро започнеш да работиш,да се срещаш с хора и комуникираш ,толкова по добре.....Както и да е,аз за толкова години не успях да стана като англичанките,защото си запазих континенталния стил на обличане,държа на аксесоари и тн....,за обувки да не говорим(ако не са италиански не купувам) ..та на работа англичанките взеха мен да ме копират и да се консултират за мода и тн......
За мен съм приела,че аз и още 50 г да живея тук никога няма да бъда част от тях,нито ще намеря общ език, нито ще приема стила им на живот......абе в един момент трябва да станеш кон с капаци и да не обръщаш внимание на нищо....

# 209
  • Bristol
Ave, няма нужда от 15 години и с по-малко става. Аз като знам какво е в БГ и като видях и гърците, които са къде, къде по-напред от България как са, пък и в гръцката темичка като влезете да прочетете, ще разберете за какво говоря. Кралството не е перфектната страна, но определено има много предимства  Peace
Мери, в какво се състои преживяването да се повозиш в такси в Атина?  Laughing
Mira, не е за возенето, а за хващането  Laughing В Атина гъмжи от таксита, обаче клиентите са повече. Представи си при тази ситуация какво е поведението на таксиджиите. Подбират си маршрута, качват по 2ма-3ма клиента на веднъж. Докато им схвана системата  Crazy Отделно бях забравила как се клати главата за НЕ на гръцки. Накрая се скарах на един, да не ми се усмихва и мота, а да каже с думи НЕ  Mr. Green Иначе метрото им е много удобно и евтино, само да не стачкува  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт