Кое ви тежи най-много от майчинството?

• 9 769
  • 191
  •   1
Отговори
# 105
  • France
Може би, защото имаш 3 други деца?

Позната роди за пръв път точно на 42 и цъфти, гадината. Всички дружно я мразим Joy

# 106
Браво на жената Simple Smile А, аз много се щадя и се скатавам от всичко възможно. Вършейки само най-необходимото, пак съм претоварена Simple Smile То сега и аз си цъфтя, ама моето стана 1 клас, а имаме и навит татко, който помага нон стоп.

# 107
  • Sunshine state
Аз пък след 35 сякаш нямам нерви и е енергия за малки деца, явно си е до човек. Като оставим съня настрана, просто не ми се занимава и искам да си обръщаме повече внимание на нас с мъжа ми.

# 108
  • France
Всъщност аз не съм против ранното раждане. Обикновено тогава детегледането е отборна работа между двата чифта баби. Точно това си говорихме с ММ, че ако нашите бяха 10-15 години по-млади щяхме да им пратим и двете деца за 2 месеца лятото и да заредим батериите.

# 109
  • Sunshine state
Така правехме и ние, докато си бяхме в България - петък надвечер детето с баба си и ние ергени. 🙃 Неделя ни го кара, ние отпочинали, заредени, радост.  Беше супер. След 4г обаче се преместихме тук и ентусиазмът ни за деца рязко секна. 😆🤣

# 110
  • София
Бабите обаче са още млади, ако и ти си родила рано. Та те не си гледат кефа, а в 90% от случаите работят. При нас е така. Само единият дядо е пенсионер. Бабите са на по 58 и 54. Няма как цяло лято да оставиш деца при тях. За някой друг ден, да.

Аз също след 35г трудно бих се навила да раждам. Да не говорим за 45г. - тогава първото ми дете ще е на 20г, второто на 17г. Тепърва да се мисли за памперси, биберони, тцц. Никога не казвам никога, ама трябва да е нещо екстремно да раждам тогава.

# 111
Разбира се. При мен - имам втори брак и детето беше много желано за нас. Не бих чакала за първо дете на 40+ години, защото си е голям риск.

# 112
  • Sunshine state
Свекърва ми беше на 46г, когато стана баба. Млада, млада. С голям кеф си я взимаше на вилата с нея, изградиха хубава връзка и много се обичат.

# 113
Много зависи от физическото и емоционалното състояние преди и по време на бременността. Аз след второто раждане почти на 39 г. се чувствах супер, възстанових се буквално за дни, нищо не ме болеше. Гледането на бебето беше песен, че и 3 годишно имах. А след първото раждане бях развалина и ми трябваха 2 години, за да се освестя.

# 114
Тоест можем да заключим, че ни липсва най-много мама, за да дойде и да ни отмени 😁 Мама, която е винаги неуморна, каква ирония.

# 115
  • Sunshine state
Аз чистосърдечно си признавам, че ми липсваше помощ, когато беше малка, а ние толкова надалеч. Майка ми почина за съжаление, но свекърва ми наистина помагаше.

# 116
Аз чистосърдечно си признавам, че ми липсваше помощ, когато беше малка, а ние толкова надалеч. Майка ми почина за съжаление, но свекърва ми наистина помагаше.

Съжалявам за загубата ❤️ На всички понякога ни липсва помощ, това е съвсем нормално. Приемаш го и продължаваш напред.

# 117
  • Sunshine state
Мина трудното. Сега вече е самостоятелна и всичко е наред. Simple Smile
Благодаря 🌺

# 118
Аз на 20, че и на 25 не бих оцеляла на този режим с по 4-5 часа сън. Но го има и това, че тогава работех дълги часове тежка физически и психически работа и наистина имах нужда от страшно много сън. Грижите по децата в никакъв случай не могат да ме натоварят толкова. По-отпочинала се чувствам сега, колкото и да е парадоксално.

# 119
  • France
Като във вица: когато проимаш деца, започваш наново да питаш мама и татко дали можеш да излезеш вечер.
Обикновено не оценяваме помощта, която имаме. Дори не си даваме сметка. С Монстърчето съм писала тук, че нямам помощ. И наистина, едната баба на 800км, другата на 2000км. Със Славито обаче наистина имах 0 помощ. Нито за час, нито за 5 мин. И чак тогава разбрах колко много помощ съм имала с Монстърчо.

Общи условия

Активация на акаунт