Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 28 476
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Кетч, баш това няма  как да стане Grinning

# 511
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз пък се чудя как 3 яйца са 135 калории. Яйце не е ли към 80
Да, толкова е. Явно има нещо бъгнато в онова приложение.

60гр. Теглено с везна. Все пак от яйце до яйце има разлика.

Но пък видях във фитнеспала, че има разлика в калориите. Не съм ги засичала до сега честно казано, ползвам другото защото ми е свързано с часовника и имам още 6м платена версия

# 512
Аз пък се чудя как 3 яйца са 135 калории. Яйце не е ли към 80
Да, толкова е. Явно има нещо бъгнато в онова приложение.

60гр. Теглено с везна. Все пак от яйце до яйце има разлика
Не говорим за грамаж, а за калориите в 1 яйце

# 513
60 грама , 180 общо, калории в 100 гр.са около 150, аз щото г/ д си изчислявам калориите за яйцата и ги смятам за засищаща, диетична храна, ама твоят калкулатор много те е заблудил 😀.
Моят така ми изчисляваше бадемовия тахан 100 гр, 250 калории. Евала 🙂.
Нането, и при мен с кз е подобно положението, Невена миналото лято заподозря, че имам зловещи гадини в червата. Бях като тебе, ходя , ям само режимно, и след 1 час бързо ходене и кз се и увеличила.
Всеки е различен, знаеш 🫠

# 514
Тайс, мисля, че момичето се заблуди, че говорим за грамажа. Затова каза, че 1 яйце е теглила и е 60 грама. Ама калориите в приложението не са верни наистина.
Днес съм на ребрен фаст аз. 😋 Ох, обожавам ребра и прекалявам с тях.
Скрит текст:

# 515
Излязоха ми изследванията. Какво ще кажете за тях, как ви се струват?

Звездичка, като цяло не е толкова лоша работата при теб. Високия инсулин поне овладява КЗ, че при много случаи и двете стоят високи. На втория час не ти ли стана лошо? Направо хипогликемична стойност. На мен ми беше 2,5 и щях да пукна. Другите показатели като цяло също са добре. Нисък витамин Д /нищо ново/ и Б12. Пий ги като добавки тях.
Останалото ще коригираш с режима, само да бъдеш постоянна и всичко ще си дойде на мястото.

Благодаря. Ще започна режима. На втория час малко ми се замая главата, чак лошо не ми е ставало. Всъщност от 1-2 седмици по цял ден ми е едно такова замаяно и ми се върти главата. Меря кръвното ама е добре. Не знам какво може да е.
Значи сега със инсулинова резистентност ли съм? Стойностите на инсулин какви трябва са за да са добре ?

# 516
  • Бургас
Привет от Сицилия, всички свалени килца от дългия фаст, се изпариха, вече два дни устисквам поне сладко да не ям, но едва ли ще мога да пропусна да опитам местните десерти

# 517
  • София
Що, отказваш ли ги трудно? Blush
Не четох всичко назад сори

Аз не съм пушила от 27и април.

# 518
  • Столичанин ама не в повече :D
Според вас каква е причината, два часа след такава закуска, да се изпитва силен глад? От всичко изчетено по темата, уж протеините трябва да държат най-сито.. забелязвам го от известно време, че почти след всяко предимно протеиново хранене съм така..
Разкарай шунката. Simple Smile

# 519
  • на острова на мечтите
Пистачо на чужбински е шамфъстък при нас. Кашуто е cаshеw.
тъй де, анакарди. И то е плод😉

Привет от Сицилия, всички свалени килца от дългия фаст, се изпариха, вече два дни устисквам поне сладко да не ям, но едва ли ще мога да пропусна да опитам местните десерти
😂 тъй тъй, да видиш на какво съм изложена целогодишно...
Аз свалих сериозно още едно кило. Егати месеца. Работа до гуша.

# 520
Благодаря. Ще започна режима. На втория час малко ми се замая главата, чак лошо не ми е ставало. Всъщност от 1-2 седмици по цял ден ми е едно такова замаяно и ми се върти главата. Меря кръвното ама е добре. Не знам какво може да е.
Значи сега със инсулинова резистентност ли съм? Стойностите на инсулин какви трябва са за да са добре ?
Категорична инсулинова резистентност, да. Нормалните стойности на инсулин са на гладно до 5. На първи час до 5 пъти от стойността на гладно тоест 25, на втори час да се върне в нормата като на гладно.
Много е вероятно да ти е замаяно от ниска кръвна захар, като гледам резултата от обременяването. Като избълваш инсулин и я свали повече, отколкото трябва, и се получава това.

# 521
Що, отказваш ли ги трудно? Blush
Не четох всичко назад сори

Аз не съм пушила от 27и април.
Да, трудно ми е било спирането на обикновените. Но не невъзможно. Борбата между тъпи навици, удоволствие и здравословни проблеми е жестока.
Писала съм назад. Миналия път здравословни проблеми от отказа, та сега плавно.
Браво на теб, ти си моята гордост.

# 522
  • София
Ами да, понякога рязкото спиране води до лоши неща като усещане. Просто аз съм типа всичко или нищо (Слаби ангели). На всеки различно поняся и трябва да слуша тялото си. Дори да ги намалиш само, ще има голяма полза. По- добре стъпки в правилната посока , отколкото нищо. Simple Smile

# 523
аз малко така като дявола евангелието, ама няма категорични доказателства за вредността от цигарите 😛
пуша само вечер, сутрин ми се драйфа като помириша пушач :Mr. Green

# 524
Момичета, коя от вас имаше шунковар?🙂
За инсулина мисля, че беше до пет пъти покачване на първи час и до три пъти от началната стойност на втори час. Дано се включи и Джерами по този въпрос. Проблемът е предимно на първи час, което е добре.🙂

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 00:30 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт