Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета. Отново е есен. (Тема 31)

• 204 565
  • 2 261
  •   1
Отговори
# 570
Десет години бях с нощно потене, може би и повече. Доста преди да спре менструацията. Относно него, според мен , действа леката вечеря, много леката. И повечко часове преди лягане. Идва по хладно време и ще се пооблекчат нещата.

# 571
От три години нямам цикъл, на 53 г съм и се чувствам много добре. Да, лятото се потях, понякога повече от колкото трябва,но не се вдявам толкова. ЕГН-то  си "казва думата".Никога не съм пила добавки, витамини или недай Боже хормони. Ям всичко, особено обичам сладко. От алкохола ,пия  ракия в малки количества. Пуша вече 33 години, диети не пазя , и никога не съм водила здравословен живот. Не страдам от безсъние, от години и зиме и лете спя гола и се чувствам добре. Гледам да си пазя спокойствието и да не се ядосвам за глупости. Книгите са нещото ,с което "бягам от реалността".
Не обичам да коментирам с познати, какви възрастови неразположения имам.Те са лично мои и трябва да се справям с тях и да ги приемам нормално. Почна ли да се оплаквам и да мрънкам, значи съм " сдала багажа"
P S. А и отдавна не робувам на кг си. Колкото ,толкова. Харесвам си  се и  така закръглена.

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 17:35 от Lioness77

# 572
От три години нямам цикъл, на 53 г съм и се чувствам много добре. Да, лятото се потях, понякога повече от колкото трябва,но не се вдявам толкова. ЕГН-то  си "казва думата".Никога не съм пила добавки, витамини или недай Боже хормони. Ям всичко, особено обичам сладко. От алкохола ,пия  ракия в малки количества. Не страдам от безсъние, от години и зиме и лете спя гола и се чувствам добре. Гледам да си пазя спокойствието и да не се ядосвам за глупости. Книгите са нещото ,с което "бягам от реалността".

Вижда се, че се чувстваш добре, Лъвице! То просто струи от теб 😍 Пу-пу, все така да си!!

А какви книги четете, момичета? Какво се вписва в моментния Ви лайфстайл, настроение, интелектуални нужди?
Аз напоследък бях на историческа вълна - този тип литература винаги ме е привличала. Не бях чела "Вихрушка" на Джеймс Клавел (за революцията в Иран) и си наваксах. След нея захванах "Японската геополитика от древността до днес" на Братислав Иванов - подарък от голямата щерка послучай предстоящо пътуване в Япония. Имам нужда обаче и от нещо позитивно, но незахаросано, умно и свежо, жизнеутвърждаващо... британски хумор, тоест Joy Днес чакам две книги на Удхаус Hug

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 10:29 от Vetrena

# 573
Vetrena, аз чета предимно трилъри, хубави чиклити, исторически романи също, ако са написани достатъчно увлекателно.
Благодаря за добрите думи ♥️

# 574
Не чета вече, не виждам никак добре и ми е трудно.Sad

# 575
  • София
И на мен ми се иска да чета повече, отколкото сега го правя. От интелектуална станах спортна персона. Честно, ако вечер нямам някаква допълнителна двигателна активност, имам чувството, че ще изквича като прасенце.
Сега започнах да чета на Ориана Фалачи феминистките статии, събрани в "Ако се родиш жена". Преди това се забавлявах с един възможен обърнат прочит на историята - "Цивилизации" на Лоран Бине.

# 576
Много ще се радвам на препоръки на книги. Ползвам Киндъл последните години и го разнасям почти навсякъде с мен. Обичам биографии и автобиографии. В момента чета тази на Bob Iger - СЕО на Дисни по време на придобиването на Пиксар, Лукас и Марвъл. Много интересна и я препоръчвам.

# 577
  • При децата ми
Не чета вече, не виждам никак добре и ми е трудно.Sad

И аз така се самозаблуждавам, но във форума чета здраво! Smile

Скрит текст:
С очила чета и тук де.

# 578
Тотална и заклета фенка съм на Стивън Кинг още от времето, когато бях на 20, демек от 30 години.
Отделен е фактът, че го уважавам не само като писател.

# 579
  • Под Сините камъни
Обичам да чета книги и като един романтичен стрелец, обичам любовните романи 😁
Чаках с нетърпение снимките от сватбата на щерката за да ви се покажа в цялата си " прелест", а то ни една святстна няма. Ами то шило в торба стои ли 😂
Та ето една с ММ - крачун и малчо
Скрит текст:

И една на прекрасните ми деца
Скрит текст:

# 580
За ускорен пулс съм пила ивабенор/ивабрадин и симпатил. Второто е билково.
Симпатил е едно прекрасно лекарство. За съжаление от година-две е спряно.

# 581
  • София
Пепински, много хубави са децата! Младоженката е ефирна и много естествена.
Ти си много женствена и с красиво лице.
Всички искрите Simple Smile

# 582
Пепински, много мили снимки - много щастие и обич за младото семейство! Flowers Rose

Харпа, какво съвпадение!
Тъкмо започнах и аз Ориана Фалачи. Мм дочита " Корените на омразата", тя ще е следващата.
Обичам и добри криминалета, но разни любими автори ме разочароваха в последно време и нищо ново не съм купувала.

Аз пък нямам вълни, сигурно като награда, че по принцип се потя доста и през горещините е ад за мен.
Майка ми и баба ми също не са имали тежки проблеми, може да е ген.

# 583
Пепински, прекрасни сте!Честито на младите!❤
Харпи, сериозно си недовиждам аз и продължително четене ми уморява много зрението.Из нета чета, но е спорадично и вдигам поглед.Само денем мога , на много светло, ама
кой има време да седне да чете през деня.Трябва фа пробвам с ел. четец с подсветка, но няма кой да ми заеме.

# 584
Дълъг и щастлив живот за младоженците на Пепински!

Все по-малко време имам за четене ..."Времеубежище" ми е наред... ама я разходих на морската ваканция , после мислех , че на дългите полети поне от скука ще я почна...ама не...вероятно в студените зимни дни ще е ...
И аз като Лъвицата не спазвам диети и не пия добавки...е, от време на време започна нещо... най-често биотин...Само селен взимам заради ЩЗ...Не пия концетрат , но вино (в студените месеци) и бира (в летните) са ми задължителна част от храната...Особено виното  ми е и идеално приспивателно, но аз ставам рано и през седмицата съм много уморена...
Прибрах летните дрехи и май нищо есенно не успях да понося...направо дебелите якета (вчера с тия 4 градуса сутринта)...но поне веднъж облякох едно сако от тази пролет...ами се щеше и един нов тренч,който през април само един път носих...

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 16:58 от kativita

Общи условия

Активация на акаунт