Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

• 36 171
  • 440
  •   1
Отговори
# 405
  • Русе
Скрит текст:
Момичета, дайте моля съвет - с какъв крем да измажа "Жадната монахиня"?
- лидъска извара+сметана
- сметана+конд. мляко
..или друг и какъв? Притеснява ме това, че е сиропирана и дали крема ще се задържи (и как ще се нанася...да не се "отлепва"); идеята ми е да боядисам част от него и да го шприцовам в разни форми.

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/01/blog-post_8.html

# 406
Тортата "Три шоколада" от рецептата се получи много вкусна и всички много я харесаха. Благодаря за хубавата рецепта!
Мое допълнение е, че мерих желатина на око и сложих по едно не цяло пакетче на слой. Ако ползвате готварски шоколади на Лидл не препоръчвам, защото цветът на млечния и черния не се различават много. Тортата не е много желатинова, наистина всички над 20 човека,  които я опитаха бяха във възторг.

# 407
  • Русе
Скрит текст:
Тортата "Три шоколада" от рецептата се получи много вкусна и всички много я харесаха. Благодаря за хубавата рецепта!
Мое допълнение е, че мерих желатина на око и сложих по едно не цяло пакетче на слой. Ако ползвате готварски шоколади на Лидл не препоръчвам, защото цветът на млечния и черния не се различават много. Тортата не е много желатинова, наистина всички над 20 човека,  които я опитаха бяха във възторг.

И при мен навремето се получи много добре. За отрицателно време всички деца от рождения ден на сина ми си изядоха парчетата торта. Вариантът беше със заквасена сметана и 5 г желатин на пласт.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/06/blog-post_20.html

# 408
Здравейте! Ще правя Египетска торта, но не ми хареса с лешници. Чудя се с бадеми ли да пробвам този път или с орехи. Клоня към бадеми сякаш. Крокантът нали може да се натроши на много ситно? Искам да запазя карамеления вкус, но без да остават много големи парченца, защото не мисля, че са твърди и мисля, че не са много подходящи за малки деца. Трябва ми за сряда, кога да я сглобя, че да омекне хубаво?

# 409
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте! Ще правя Египетска торта, но не ми хареса с лешници. Чудя се с бадеми ли да пробвам този път или с орехи. Клоня към бадеми сякаш. Крокантът нали може да се натроши на много ситно? Искам да запазя карамеления вкус, но без да остават много големи парченца, защото не мисля, че са твърди и мисля, че не са много подходящи за малки деца. Трябва ми за сряда, кога да я сглобя, че да омекне хубаво?

Някои я правят с орехи, но всичко е въпрос на вкус. Можеш да счукаш на много ситно  крокана и прибавиш към сметановия крем.

# 410
Барбалена, на нас също не ни харесва с лешници. С бадеми правя Шведска бадемова торта и, за да не се повтарят вкусовете, Египетската я правя с орехи.  

Крокана го натрошавам на ситно за крема като оставям само няколко по-едри парченца за украса отгоре.

# 411
Благодаря ви Hug Тази вечер ще се опитам да изпека блатовете, за да може утре да я сглобя, за да може да престои два дена. Сигурно е много глупав въпрос, но може ли да ползвам готово бадемово брашно, защото в рецептата пише смлени лешници? Смлените ядки са по-едри от купешкото брашно... Купих и орехи, така че мога да заменя бадемово брашно със смляни орехи, ако брашното не е подходящо.

# 412
Момичета, дайте моля съвет - с какъв крем да измажа "Жадната монахиня"?
- лидъска извара+сметана
- сметана+конд. мляко
..или друг и какъв? Притеснява ме това, че е сиропирана и дали крема ще се задържи (и как ще се нанася...да не се "отлепва"); идеята ми е да боядисам част от него и да го шприцовам в разни форми.

Резултатът, в крайна сметка със сметана:

# 413
MTV, много добре ти се е получило Hands V.

Барбалена, става с бадемово брашно, стига да не е онова много финно смляно, което понякога се ползва за френски макарони.
Примерно, това лидълско, няма проблем да ползваш.

# 414
Струва ми се доста ситно моето брашно. Минавам на план Б - орехи 🙈

аз

# 415
  • In transit
Барбалена, с орехово ще станат доста по-различни блатовете, отколкото с бадемово брашно. Особено, ако ползваш лидълските смлени орехи, ще се получат блатовете, като ореховки на вкус. С бадемовото ще е по-неутрален вкуса.

# 416
Барбалена, мисля, че ще стане с това, което си показала.
Преди време бях купувала едно от метро, което си беше буквално като брашно. За него говорех. Това не ми се струва такова.

# 417
Започнах с фалстарт Sad Забърках сместа за блатовете с бадемовото брашно, опитах малко и се оказа, че брашното има вкус на гранясало Cry Това означава, че няма да мога да отметна благовете тази вечер. Яд ме е и за продуктите Sad

# 418
Пак навреме си опитала, Барбалена, не се ядосвай. А можеше цялата торта да отиде...

# 419
И това е така, Кубратова...

Направих тортата. 4 часа 🫣 Наложи се да чакам сметаната да се охлади, че нямах в хладилника... Обаче не ми харесва на външен вид. Как да я декорирам? Харесвам голи торти, но не и когато кремът се е стекъл и покрил на места блатовете. А отгоре какво да я правя? Мога да махна карамелените неща, но после? Тортата в рецептата е украсена с натрошен карамел, красиво ми е, но категорично не искам децата да хрупат нещо толкова твърдо Smiley Да измажа с чиста сметана ли, тогава вече ще е по-лесно на чиста визия. Мисля този път да не слагам детски декорации, не ми се връзват с тортата Smile

Това пък е миналогодишната торта:

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 14:16 от Барбалена

Общи условия

Активация на акаунт